Nyugaton a helyzet egyre feszültebb

 

Egy hét van hátra az NHL alapszakaszából, Keleten eldőlni látszanak a legfontosabb kérdések, Nyugaton azonban még sok a kérdőjel.

A Florida és a New Jersey versenyfutásában a Devils áll nyerésre. Előnye hét pont a Panthersszel szemben, ez gyakorlatilag behozhatatlan előnyt jelent, hiszen már csak öt meccs van hátra számukra az alapszakaszból. Itt inkább az a kérdés, hogy a Metropolitan divízióban ki ér be a harmadik helyre a Columbus, Philadelphia, New Jersey hármasból. Mindegyiküknek három meccse van hátra az alapszakaszból, a Devils lemaradása egy pont a másik két csapattal szemben. Mindez elsősorban a fantasztikus formát futó Taylor Hallnak köszönhető, aki éppen nyolcmeccses pontszerző szériában van, ez idő alatt hat gólt és hét asszisztot szerzett.

Nyugaton jóval bonyolultabb a képlet. A vasárnapi játéknap után a St. Louis Blues került lépéshátrányba, 92 pontjuk van, szemben a 93 pontos Coloradóval, a 94 pontos Los Angelesszel és a 95 pontos Anaheimmel. Mike Yeo csapata azonban egy meccsel kevesebbet játszott a másik három alakulatnál, vagyis a hátrány egyáltalán nem leküzdhetetlen. A Blues hétfőn a Washingtonnal meccsel hazai pályán, aztán oda-vissza játszik a Chicagóval, majd szombaton egy minden bizonnyal kulcsfontosságú meccsel zárja az alapszakaszt a Colorado otthonában. Az Avs három meccse közül egyik sem ígérkezik könnyűnek, hiszen hétfőn a Kings otthonában lépnek jégre, majd San Joséba látogatnak a Blues elleni utolsó meccs előtt. A Kings már csak nyugati csapattal játszik, Colorado, Minnesota, Dallas sorrendben, utóbbi kettővel az Anaheim is összecsap, mielőtt az alapszakasz végére feltámadó Arizonához látogatna.

wildwest

Mint látható, még sok egymás közötti mérkőzése lesz a csapatoknak, ami alaposan bekeverhet a végelszámolásnál, ha ugyanis valaki extrém módon peches szériát fog ki, azzal nagy bajba sodorhatja magát, és ez igaz lehet akár a központi divízió harmadik helyén álló Minnesotára is. Tele lesz izgalmakkal az NHL alapszakaszának utolsó hete, Keleten inkább már csak a rájátszás első körének párosítása lesz a tét, Nyugaton azonban még élet-halál küzdelmekre lehet számítani.

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR ÉLŐ
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum