Nehéz helyzetben a Nitra

 

Az alapszakasz győztese hazai jégen egyszer sem tudott nyerni a címvédő ellen.

Csütörtökön és pénteke lejátszották a szlovák Extraliga első két elődöntő mérkőzését. Ezeken az alapszakaszt megnyerő HK Nitra fogadta a címvédő Banska Bystricát. A csütörtöki első mérkőzésen jóval többet kísérletezett a Nitra, de 37 lövéséből mindössze egyből lett gól, az is csak a 34. percben született. Ekkor már kétgólos volt a Banska Bystrica előnye. Hiába hozta le a meccs végén a kapusát az alapszakasz győztese, a meddő támadójáték maradt. 2-1-re nyertek a besztercebányaiak.

Pénteken hasonlóan alakult a koreográfia, csak a gólok száma lett több, de ezúttal sem a trónkövetelő számára kedvezően. Nagyon rosszul kezdett a Nitra, az első 20 percben 20 lövést kapott, amelyből három be is akadt a hálóba. A hazai oldalnak 10 kísérlete volt, Ruckay a 17. percben 0-3 után szépített. ami a nagyobb baj volt nyitrai szempontból, az az, hogy a következő 20 perc csak besztercebányai gólt hozott, így az utolsó 20 percben háromgólos hátrányt kellett ledolgozni. Rá is borította a pályát a vendégekre a Nitra, de ahogy az ilyenkor lenni szokott, nem vezetett eredményre a hajsza. Mindössze eggyel sikerült csökkenteni a hátrányt, a Banska Bystrica 4-2-re nyert és 2-0-ra vezet az elődöntőben, ráadásul kétszer hazai pályán fog majd játszani.

Pénteken két osztályozóra is sor került. A Liptovsky Mikulás ezúttal a Skalicát tömte ki otthon, 7-0-ra nyert.

A másik meccs jóval szorosabban alakult. A Michalovce Gyetván jól kezdett, a 2. perc elején előnyt szerzett, majd a 17. percben meg is duplázta azt. A Detva még az első harmadban szépített, de a második harmadot ismét a nagymihályiak kezdték jobban. A harmadik harmad elején aztán két gyors góllal fordított a Detva, ám ekkor a Michalovce mutatta meg, hogy van benne spiritusz, az 57. percben hosszabbításra mentette a meccset. A túlóra viszont nem tartott sokáig, a 63. percben a Detva megszerezte a győztes gólt is, 5-4-re nyert.

Az osztályozót a két extraligás csapat viszonylag kényelmes előnnyel vezeti.A Liptovsky Mikulás 16, a Detva 14 pontnál tart, a Michalovcénak 9 egység jutott eddig. A Skalica a negyedik helyen 3 pontot gyűjtött, ők lassan el is engedhetik ezt az osztályozót.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
augusztus 1., csütörtök
UP 18:00 H20US18 
augusztus 3., szombat
FEL   MACTRK 
augusztus 8., csütörtök
FEL   DEBJAS 
augusztus 9., péntek
FEL   DEBDRS 
FEL 17:30 DUMMIS 
augusztus 10., szombat
FEL   CARAVS 
FEL   DEB
FEL 18:00 DABTIT 
Partnerünk