Vészkapust dobott be a Chicago

 

Scott Foster 14 perc alatt a kapujára tartó mind a hét lövést megfogta a Winnipeg ellen.

A Chicago teljes idei szezonját meghatározta, hogy korán elvesztette első számú kapusát. Corey Crawford helyére nem sikerült minőségi pótlást találni, az Anton ForsbergJeff GlassJean-François Bérubé hármasból még a svéd hálóőr nyújtotta a legjobb teljesítményt. Forsberg azonban csütörtökön megsérült focizás közben, így a Winnipeg elleni mérkőzésen Collin Delia kezdett, akinek ez volt az első mérkőzése az NHL-ben. Mivel nem volt megfelelő második számú kapus, a Hawks a kispadra egynapos szerződéssel vészkapusként leigazolta az amatőr Scott Fostert, aki 2006-ban a Western Michigan egyetem csapatában védett legutoljára.

Foster ideje a harmadik harmad ötödik percében jött el, amikor Deliát sérülés miatt le kellett cserélni. Ekkora már a mérkőzés eldőlt, a Chicago 6-2-re vezetett, ettől függetlenül a Jets ment előre, de hiába próbálkozott Patrik Laine, Dustin Byfuglien és Paul Statsny is, nem tudták bevenni Foster kapuját. A 36 éves hálóőr végül 7 védéssel zárta a mérkőzést.

Az NHL-ben legutóbb 32 éve volt példa arra, hogy egy csapatban két kapus is első mérkőzését játszotta a legjobbak között. 1986. október 18-án a Pittsburgh a New Jersey fogadta, a vendégek kapujában pedig az élete első mérkőzését játszó Karl Friesen kezdett, míg a kispadon a szintén szűz Chris Terreri ült. Friesent 8-4-es Penguins vezetésnél cserélték le a harmadik harmad közepén, de a helyére beálló Terreri a kapujára tartó mind a hat lövést megfogta, így az eredmény nem változott a lefújásig.

scott-foster

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum