Véget ért az Extraliga alapszakasza

 

Megvannak a negyeddöntő párosításai és a playout résztvevői is.

Vasárnap ért véget a szlovák Extraliga alapszakasza. A 10 csapat három oda-vissza kört játszott egymással és kétszer mérkőzött meg a szlovák juniorválogatottal, így összesen 56 forduló után alakult ki a végeredmény. Az élmezőnyben és az utolsó negyeddöntős helyért szoros csata folyt, egyébként viszont a mezőny teljesen szétszakadozott, óriási különbségek alakultak ki a csapatok között, már fordulókkal ezelőtt eldőlt sok helyezés sorsa a tabellán.

Az alapszakasz győztese végül 112 ponttal az a HK Nitra lett, amelyik csak szoros csatában győzte le a Visegrád Kupában a DVTK Jegesmedvéket. Őket a Zvolen követi két pont hátránnyal, majd újabb 1-1 ponttal lemaradva a Dukla Trencin és a címvédő Banska Bystrica következik. A besztercebányaiaktól 10 ponttal lemaradva, a hatodik helyezettet 7 ponttal megelőzve légüres térben ötödik a HC Kosice, majd jön a Poprad 91 ponttal. A poprádiakat újabb 20 pont lemaradással követi a Zilina a hetedik helyen. A nyolcadik, utolsó playoffot érő helyre végül 60 ponttal az Érsekújvár futott be, akinek ehhez az utolsó fordulóban Nyitrán kellett győznie. Megtették, negyeddöntősök lettek. Az újváriak végig öldöklő küzdelmet folytattak a Liptovsky Mikulással az utolsó playoff helyért, folyamatosan váltogatta egymást ez a két csapat a 8. pozícióban. Végül 3 pontos különbség alakult ki a Zámky javára.

Zamky-v_Nitre-900

fotó: HK Nitra, Miroslav Slávik

Érdekesség, hogy az Érsekújvár abszolút rekorder lett ebben az évben a csapatot érintő személycserékben. A szezon során – nem ideszámítva az előszezon alatt kipróbált játékosokat – 48 mezőnyjátékos és 4 kapus lépett jégre a színeikben, elfogyasztott 2 vezetőedzőt és 2 másodedzőt.

A liptóiak így az előző évhez hasonlóan ismét az osztályozón folytatják, ahol Extraligából érkező társuk az utolsó pillanatban a Martin helyére feljutó, végig utolsó Detva lesz. A gyetvaiak azért a nehéz évkezdetet követően egész jól összeszedték magukat és végül 40 ponttal zártak. Az osztályozó másik két indulója a másodosztály két legjobbja, a végül bajnoki címet szerző Michalovce és a tavalyi év után ismét ezüstérmes Skalica. Az osztályozó pénteken kezdődik és a csapatok két oda-vissza körös körmékőzéses tornán döntik majd el, ki indulhat négyük közül jövőre az Extraligában.

Ami a legjobbak rájátszását illeti, a Szlovákiában szokásos módon két-két párban eltolva kezdődnek a csaták. A két legnagyobb sláger alighanem a két szomszédvár, a Nitra és az Érsekújvár, illetve a tavalyi bajnok Banska Bystrica és a HC Kosice csatája lesz. Az első párban a presztízs, a másodikban a színvonal lehet az igazán nagy vonzerő. A másik két párban a Trencín és a Poprad illetve a Zvolen és a Zilina játszik. A menetrend szerint csütörtökön és pénteken az alapszakaszban előrébb végzett otthonában kezd a Nitra–Érsekújvár és a Zvolen–Zilina páros, szombaton és vasárnap pedig a Trencin–Poprad illetve a Banska Bystrica–Kosice párharcok első két összecsapása következik. A negyeddöntők utolsó napja március 28. A döntő első meccsére április 16-án kerül sor, és legkésőbb április 27-én avatnak bajnokot Szlovákiában.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 17., szombat
U18 16:00 MACAVS 2-5VÉGE
U20 18:10 VASAVS 4-3 HVÉGE
EL 18:30 MISSCC 4-1VÉGE
március 19., hétfő
U18 18:05 UTESCC 0-8VÉGE
U18 19:00 MACAVS 4-1VÉGE
március 21., szerda
U20 18:40 AVSMAC 3-2 HVÉGE
U20 18:40 VASUTE 3-4 BVÉGE
március 22., csütörtök
U20 17:40 AVSVAS 
március 23., péntek
U18   RBSAVS 
KHL 15:00 SZJTRK 
    • SPORT 2
EL 19:00 MACMIS 
március 24., szombat
U18   RBSAVS 
U20   MACAVS 
U20   UTEVAS 
EL 20:00 MACMIS 
    • M4 SPORT
március 27., kedd
U18   AVSRBS 
U20   AVSMAC 
U20   VASUTE 
EL 18:30 MISMAC 
március 28., szerda
EL 20:00 MISMAC 
    • M4 SPORT
Partnerünk