Máris döntős lehet a MAC

   

Hiányoznak a góllövők a Brassóból, ráadásul a speciális játékban is szenved. Ha ezekben nem javulnak fel hétfőre, akkor a MAC kisöpörheti őket.

Három vereségnél tart a Brassó a MAC elleni párharcban, így hétfőn az életéért kell küzdenie, több hibázási lehetősége már nincs. Ami az eddigieket illeti, elsősorban a gólszegénységének köszönheti, hogy egyetlen lehetősége maradt már csak. Az eddigi három mérkőzés közül ugyanis egyszer gólképtelenek voltak, egyszer csak egy gólig jutottak, és csak egyszer lőttek három gólt, miközben minden alkalommal legalább hármat kaptak. Egyszerű logika, ha valaki rendszeresen kevesebb gólt szerez, mint az ellenfele, akkor rendszeresen veszíteni is fog. Két dologgal kell tehát foglalkoznia a brassói szakvezetésnek és a csapatnak, egyrészt meg kell találniuk a hatékonyabb helyzetkihasználás receptjét, másrészt meg kell tudni fogniuk szabályos eszközökkel a MAC támadóit. Amíg ez nem sikerül, addig nem nagyon érdemes a külső körülményekre fogni a vereségeket.

Vasárnap este a Brassó 6, a MAC viszont csupán 2 alkalommal játszott emberelőnyben. A budapestiek nem szereztek gólt előnyben játszva, a Brassó egyet igen, de ugyanakkor egyet kapott is, az egyenlegük tehát olyan, mintha egyik előnyüket sem használták volna ki. Általában is gondja van az erdélyi csapatnak a speciális játékokkal a MAC ellen, hiszen az eddigi összesen 11 előnyéből – amelyek között volt egy 1 perc 54 másodpercig tartó kettős emberfór is – mindössze egyetlen gólt tudott szerezni, miközben egyet kapott is. A másik oldalon viszont a MAC sokkal jobban bánik ezekkel a lehetőségekkel, számára az emberelőny valóban előny. Az első mérkőzésen 4 emberelőnyéből kettőt is beütött, ráadásul mind a kettőt 5 másodperc alatt, a másodikon pedig 6 előnyből 3 gól a mérlegük, csak a harmadik összecsapáson nem lőttek előnygólt.

Ami a MAC-ot illeti, a speciális játék során nyújtott teljesítményüket már érintettük, de ugyancsak meg kell említsük, hogy két olyan húzójátékosa is van a csapatnak, aki minden mérkőzésen szállítja a pontokat. Jared Brown eddig 3 gólt és 3 gólpasszt lapátolt össze az elődöntő eddigi három meccsén, Somogyi Balázs pedig 5 gólnál és 2 gólpassznál tart, ráadásul ő mind a három meccsen gólt is szerzett. Mindezek mellett a MAC-ban a védők is kiveszik a részüket a pontgyártásból is, összesen négyen 2 gólt és 5 gólpasszt jegyeznek eddig, szemben a Brassóval, ahol egyedül Nagy István egyetlen gólpassza árválkodik ezen a listán, a gólszerzőkén pedig csak Mihály Árpád és Kirill Knyazev, a negyeddöntőben hat gólig jutó aranysisakos Braden Walls eddig mindössze egyetlen gólpasszt tudott a közösbe tenni. Van tehát min javítaniuk az erdélyieknek, és erre már csak ez az egyetlen mérkőzésük maradt. Ha ezúttal sem sikerül összeszedniük magukat, akkor máris búcsúzhatnak a sorozat idei kiadásától.

BRA-MAC_20180311-900

fotó: Daniel Maximilian Milata

Brassó–MAC 0-6

   

A budapestiek egy kapott gól nélküli mérkőzésen lezárták a kék-sárgák elleni elődöntőt, kisöpörték ellenfelüket. Ezzel eldőlt, Budapesten indul az Erste Liga-döntő.

A Brassó–MAC párharc 4. mérkőzésének első harmada Tóth Gergelyről szólt. A 19 éves csatár a 12. percben egy kivédekezett emberhátrány után vezetéshez juttatta a budapestieket, aztán pedig egy kihasználatlan emberelőnyt követően kétgólosra növelte csapata előnyét. A meccs és a párharc a második játékrész elején gyakorlatilag eldőlt: az 51. másodpercben Scott Macaulay belőtte a MAC 3. találatát, míg másfél perccel később az elődöntő hőse, Somogyi Balázs gólra váltotta Mihály Ede kiállítását. A középső húsz perc végén kettős emberelőnybe került a középszakaszgyőztes együttes, amit Brown révén kihasznált. Az utolsó harmadban két érdemi esemény történt: Mathias Manssont kétperces büntetést kapott, míg Brance Orban az 55. percben beállította a 6-0-s végeredményt.

A MAC 4-0-s összesítéssel jutott a döntőbe, sorozatban 3. fináléjára készül, viszont először lép jégre pályaelőny birtokában. A Brassó legyűréséhez Somogyi Balázs 6+3 ponttal, míg Bálizs Bence 97,3%-os kapusteljesítménnyel járult hozzá.

bramac-2017

Fotó: ASC Corona Brassó

A MAC megérdemelten jutott tovább

   

A Brassó–MAC elődöntő edzői értékelései

Strenk Hunor, másodedző, Corona Brassó: “Nehéz egy ilyen mérkőzés után bármit is mondani. Nem sikerült úgy odaállnunk a meccshez, ahogy egy ilyen esetben oda kell állni. Próbálkoztunk, de hiányzott belőlünk valami. Aztán a MAC első két gólja után érezni lehetett, hogy a játékosok elvesztették a hitüket abban, hogy itt ma nyerhetnek. A MAC megérdemelten jutott tovább a párharcból, erősebb csapat volt, mint mi, gratulálunk nekik. Mi sem lehetünk teljesen elégedetlenek, az alsóházból indulva két helyet előre tudtunk lépni, és a negyedik helyen végeztünk. A jó dolgokat magunkkal kell vigyük, hiszen fontos feladatok várnak még ránk a román bajnokságban, mostantól arra készülünk.”

Majoross Gergely, vezetőedző, MAC Budapest: “Az volt a célunk, hogy minél távolabb tartsuk a brassóiaktól a reményt, hogy lehet itt keresnivalójuk. Az első harmadban szerzett két gólunk segített ebben, úgy érzem, utána már feladták, érezték, hogy nem nagyon lesz keresnivalójuk ma. Jól játszottunk, jól álltunk bele a meccsbe. Örülök, hogy a fiataljaink is hozzátették a magukét a győzelemhez, és hogy a sérültjeink ellenére is sikerült egyértelmű győzelemmel lezárni és biztosan megnyerni a párharcot, mindenki sokat dolgozott ezért a csapatban. A Brassó erős ellenfél, nem szabad őket lebecsülnie senkinek. Sok sikert kívánok nekik a szezon hátralevő részéhez, ahol még fontos feladataik vannak. Mi pedig elkezdünk készülni a döntőre.”

Erste Liga, Patinoarul Olimpic Brasov, 800 néző. Játékvezetők: Iihf, Iihf, Siko, Andre.
Tőke: 83,8% (Polc)
K
Bálizs: 100% (#2465)
Filip, Jemeljanyenko, Walls, Mihály Á., Gliga
1
#4914, Dudas, Klempa, Orban, Brown
Sirokovs, Mihály E., Saluga, Tranca, Knyazev
2
Macaulay, Pozsgai, #693, Terbócs, #5133
Bors, Bíró O., MacMillan, Molnár, Bíró G.
3
#3879, Garát, #4048, Majoross, #2474
Vasile, Csíki, Péter, Bíró M., Zabludovszkij
4
#4629, Vokla, #3579
Pénzes Július, Strenk Hunor
E
Majoross Gergely, Kontsas Jukka
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 11:07 MÚB #17 Dudas Majoross
0-2 15:52 MÚB #17 #52
0-3 20:51 MÚB Macaulay Terbócs #9
0-4 22:25 MÚB PP #9 #41 Brown
0-5 36:27 MÚB PP2 Brown
0-6 54:44 MÚB Orban Dudas
32 Kapura lövések száma 37
8 Kiállításpercek 6

A Brassó–MAC góljai

 

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 3-2VÉGE
VB18 16:30 JPNHUN 3-6VÉGE
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN INFO
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum