Ismét megpróbál pályaelőnyt szerezni a Csíkszereda

   

Pénteken nem jött össze a továbbjutáshoz feltétlenül szükséges győzelem a Csíkszeredának, nagyon vékony vereség lett a dologból. Szombaton újra megpróbálják.

Nem beszéltek a levegőbe Csíkszeredában, amikor azt mondták, meglepetésre készülnek a DVTK Jegesmedvék ellen. Így is lett. Bár 23 perc alatt 5 gólt kapott és így négygólos hátrányba került az erdélyi csapat, ezt az egész szezon egyik, ha nem a leglátványosabb feltámadása követte, hiszen a 49. percre már 5-5 állt az eredményjelző táblán. Ráadásul az első harmad nagy miskolci fölénye is eltűnt a második és a harmadik 20 percre. Aztán két perccel a rendes játékidő letelte előtt a Miskolc megszerezte a hatodik gólját is – olyan körülmények között, amelyek biztosan még sokáig fognak beszédtémát adni a szurkolóknak – és ezzel elvitte a meccset. Ennek ellenére a Csíkszeredát csak dicsérni lehet, nem is emlékszünk arra, mikor történt meg utoljára az, hogy egy csapat négygólos hátrányból egyenlíteni tudjon a Miskolc ellen.

Nem tudjuk, mi volt az oka annak, hogy ilyen komoly előnyt döntetlenre adtak a Jegesmedvék, de az biztos, hogy ez komoly figyelmeztetést jelent a csapat számára. A Csíkszeredát valóban nem lehet félvállról venni, Szcsasztlivijék a jégen mutatták meg, mennyire profik, a pénteki vereség feldolgozása is valószínűleg nekik lesz könnyebb, ők már rég a következő meccsel lesznek elfoglalva, amikor mindenki más az 58. perc végén elvesztett meccset siratja. Ezúttal azt is megmutatta a Szereda, hogy nemcsak a légiósok képesek fontos gólokat és pontokat szerezni. A meccs szeredai pontkirályai, Valchar és Szcsasztlivij mellett Bíró Tamás és Fodor Csanád lettek, mind a négyen egy-egy gólt és asszisztot jegyezhettek. Hiába idősebbek a Csíkszereda kulcsjátékosai, jól bírták a meccset végig.

misscc-20180310

Fotó: Tóth Balázs

Ami a Jegesmedvéket illeti, a csapatnak meg kell találnia a magyarázatot az 5-1 utáni kicsit több mint 25 perc történéseire. Az egész szezonban rendkívül tudatosan, percnyi lazítás nélkül játszó csapat Mikael Tissel gyorsértékelése szerint túlságosan megelégedett az eredménnyel, és ez hozta fel az ellenfelet. Ahol viszont a gyenge kezdés okozhat fejtörést Leo Gudasnak. Az első harmadban ráborult a pálya a Szeredára, és ebből a kábulatból maradt a második harmad első perceire is. Egyszer-egyszer meg lehet csinálni, hogy egy csapat feljön egálra négy gólos hátrányból a Miskolc ellen, de rendszeresen ez nem fog menni. Az első pillanattól ott kell lenni a jégen testben és lélekben is, mert ha nem így történik, akkor jönnek a vereségek. Márpedig a Csíkszereda előtt továbbra is az a feladat tornyosul, hogy több, mint négy év után ismét le kell győzni a Miskolcot a továbbjutáshoz. Nem lesz könnyű. Már a párharc első összecsapása is komoly izgalmakat tartogatott, pont ugyanezt várjuk a folytatástól is.

DVTK Jegesmedvék–SC Csíkszereda 4-2

   

Sokkal szorosabb, kiélezettebb csatát hozott a Miskolc Csíkszereda elleni második elődöntő mérkőzése, amelyből ezúttal is a címvédő jött ki győztesen, ezzel megőrizte így a pályaelőnyét.

A pénteki, vízilabdára jellemző eredmény után szombaton az volt a kérdés, hogy a Miskolc és a Csíkszereda közül melyik tudja jobban összekapni a védekezését. Az előre játékban ugyanis mindkét fél remekül teljesített, ám a hátsó alakzatok gyengélkedtek a párharc első találkozóján. A mérkőzést kisebb elánnal kezdték a csapatok, mint pénteken, a saját kapu előtt jóval masszívabban takarítottak a játékosok. Az első emberelőnyre a 7. percig kellett várni, ám a hazaiak nem tudtak vezetést szerezni a két perc alatt. A 12. percben egy remek kiugratás nyomán Fabus vihette a korongot egyedül Adorjánra, de végül a kapus került ki győztesen a párbajból. Mivel mindkét oldalon sokkal nagyobb figyelmet szenteltek a védekezésnek, kevés lövés jutott el a kapusokig, a péntekinél sokkal több blokkolást, belenyúlást láthattunk. A 14. percben hatalmas tömegbunyó alakult ki a csíki kapunál, amelybe szinte minden pályán lévő játékos bekapcsolódott. A végeredmény két miskolci és egy csíkszeredai pihenő hokis lett, így a vendégek kerültek fórba, ám ők is csak meddő próbálkozásokig jutottak. Az utolsó percek pörgős, izgalmas játékot hoztak, ám a kapusok remekül látták el feladatukat, így nem rezdültek meg a hálók.

A második harmad egy villámgóllal indult, amit a vendégek szereztek. Mindössze 13 másodperc telt el, amikor egy oldalról, a palánk mellől középre adott korongba Taratuhin egy védővel a nyakán szúrt bele, és a pakk a rövid felső sarokba vágódott (0-1). Bő két perccel később emberelőnyben egyenlítettek a Jegesmedvék: Rantanen oldalról lőtte ki a hosszú sarkot (1-1). Magasabb fokozatba kapcsoltak a küzdő felek, több lett a helyzet, az izgalmas momentum. A 30. percben az újabb miskolci előny 13. másodpercében a vendégkapuba jutott a korong, de a játékvezetők tanácskozni kezdtek, majd videóztak. Végül nem adták meg a találatot, mert a kapu előtt álló Miskolczi korcsolyával terelte, belsőzte be a pakkot a hálóba. Két perc múlva már szabályos gólt lőttek a Jegesmedvék, amikor a kapu előtt üresen hagyott Hajós talált be (2-1). Gyorsan jött a válasz, két perc múlva Fabus szúrt bele egy kék vonalas lövésbe, és a pakk így vágódott a hálóba (2-2). A 37. percben Bíró lövése a felső vasról pattant ki. A harmad vége ezúttal is komoly izgalmakat hozott, de újabb gólt nem.

A harmadik játékrészben folytatódott a remek playoff-hoki. Helyzet itt, helyzet ott, mindkét csapatban benne volt a gól. A 47. percben ismét a Jegesmedvék tettek nagy lépést a győzelem felé: Miskolczi kapta a korongot a kapu mellett, kicsit kivárt, majd éles szögből felvarrta a pakkot a felső vas alá (3-2). Az 52. percben egy szerencsés góllal növelte előnyét a Miskolc: a kapu előtt keresztbe csorgó korong Salló korcsolyájáról pattant be a kapuba, a gólt Magosinak adták (4-2). A miskolciak kihagytak egy emberelőnyt, ami után a csíkiaknak öt percük maradt, hogy változtassanak az eredményen. Ehhez megkapták az esélyt egy emberelőny képében, ám nem tudtak  vele élni. Másfél perccel a vége előtt Leo Gudas meglépte azt, amit ilyen helyzetben meg kell tennie: időt kért, majd lehozta a kapusát, de végül nem tudtak szépíteni.

Az egyik csapat négy győzelméig tartó párharcban a DVTK Jegesmedvék 2-0-ra vezetnek.

misscc-20180310-2

Fotó: Tóth Balázs

Mikael Tisell (vezetőedző, DVTK Jegesmedvék): ”Úgy gondolom, hogy a szombati mérkőzés 40 percig volt szoros. A harmadik harmadban felgyorsítottuk a játékunkat, és ez szükségszerűen több lehetőséghez vezetett, és kétszer ki is tudtuk ezt használni. A védekezésben sikerült kijavítanunk a pénteki hibákat, és végül megérdemelten nyertünk. Nagyon kemény két mérkőzés vár ránk Csíkszeredában, de szeretnénk onnan is eredményesen hazatérni.”

Leo Gudas (vezetőedző, SC Csíkszereda): ”Nagyon jó mérkőzést játszottunk a Miskolccal, és kifejezetten szoros küzdelem alakult ki. A harmadik harmad hozta el a különbséget, amikor egy egyéni villanás és egy szerencsés gól megpecsételte a sorsunkat. Most jön két hazai meccs, és otthon rendre jobban szerepelünk, plusz ott lesz szurkolóink fantasztikus biztatása is, ami mindig sokat segít.”

Erste Liga, Miskolci Jégcsarnok, 1385 néző. Játékvezetők: Mayer, Mayer, Soltész, Árkovics.
Adorján: 93,3% (Kiss)
K
Ruczuj: 86,7% (Onodi)
Rusk, Leppanen, Galanisz, Miskolczi, Magosi
1
Belov, Farkas, Fodor, Valchar, Taratuhin
Rantanen, Láda, Pavuk, Vas, Sakaris
2
Brnák, Salló, Szcsasztlivij, Fabus, Bíró
Joe, Vojtkó, Hajós, Ritó, Tóth A.
3
Flinta, Gecse, Antal N., Antal Zs., Molnár
Bernáth, Albert, Köllő, Berta, Tóth G.
4
Györfy, Sándor, Egyed, Rokaly N.
Tisell Mikael, Parikka Eemeli Olli
E
Gudas Leo, Hozó Levente
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 20:13 SCC Taratuhin Fodor Valchar
1-1 22:42 MIS PP Rantanen Láda Vas
2-1 31:06 MIS Hajós Ritó Tóth A.
2-2 33:45 SCC Fabus Brnák Bíró
3-2 46:02 MIS Miskolczi Magosi Joe
4-2 51:39 MIS Magosi Leppanen Miskolczi
30 Kapura lövések száma 30
8 Kiállításpercek 12

A Jegesmedvék–Sportklub galériája

   

A Jegesmedvék–Sportklub góljai

 

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum