Kemény második meccsre készülhet a MAC Budapest

   

Bálizs Bence idei első shutoutjával, egy fergeteges második félideji rohammal és Somogyi Balázs góljaival a MAC üzent ellenfelének. Ha a Brassó nem bírja a tempót, aligha lesz esélye a döntőre.

Az elődöntők első meccse szorosan indult. Az első harmadban a Brassó akarata érvényesült, szervezett játékkal vették el a teret a hazai csapatból, és ami ennél is meglepőbb volt, a támadóharmadban is határozottabbak voltak. A lendület megmaradt a második játékrész elejére is, ám közel két perc kettős előnyt elpocsékoltak, majd némi mezőnyjáték után, nagyjából a meccs felénél, a MAC ritmust váltott, ami szemmel láthatóan készületlenül érte a vendégeket. Addig nem látott fölény alakult ki a meccsen, a MAC ráborította ellenfelére a pályát, amit ugyan viszonylag jól viseltek a sok harcot megélt brassóiak, de ezzel együtt csak idő kérdése volt a gól. Jared Brown emberelőnyös gólja után minden azon múlt, hogyan kezdik a harmadik harmadot a csapatok, és mivel a MAC ott folytatta, ahol a szünet előtt abbahagyta, a végeredmény nem is lehetett kérdés.

A MAC sikere a stabil védekezés után indított tempóváltáson múlt, valamint az egyéni kiválóságokon. A meccs első felében főként Bálizs Bence és Pozsgai Tamás teljesítménye érdemelt kiemelést, a Brassó bár ellenfele fölé nőtt, nem tudott előnyt kiharcolni magának. Bálizs szezonbeli első shutoutját szerezte, nem kevesebb, mint 46 lövést fogott, a legjobbkor emelkedett ki teljesítményével a mezőnyből. A meccset Somogyi Balázs két gólja döntötte el az utolsó harmad legelején, az első ritkán látható szép találat volt, a második emberelőnyből született, 40 másodperccel később. Az már csak hab volt a tortán, hogy a negyediknél gólpasszt adott. A MAC-nál az önfeláldozással sem volt gond, Keegan Dansereau és Scott MacAulay is hősiesen blokkolt, mindketten az öltözőben kötöttek ki az eset után.

mac_bra_somogyi

Fotó: Mudra László (MAC)

A Brassó könnyebbik feladata az lesz a második meccs előtt, hogy megismételje az első meccs kezdését, kicsit pontosabb befejezéssel. Az már nehezebben kivitelezhetőnek tűnik, hogyan ne fáradjanak el a meccs második felére. Lehet, hogy ez csak az első idegenbeli meccs fáradtsága volt, mindenesetre ha a második félórában hosszabb távon is csak annyira lesznek képesek, mint szerdán, akkor sok esélyük nem lesz ebben a párharcban. Bizakodásra adhat okot szurkolóik körében, hogy az UTE ellen ezzel nem volt probléma, a hat negyeddöntőbeli meccs utolsó harmadát rendszerint megnyerték, mindössze egyszer kaptak ki.

A MAC Budapest behúzta az első meccset, apróbb dolgokon nyilván szeretne változtatni Majoross Gergely vezetőedző, de alapvetően elégedett lehet a látottakkal. A kívánságlista élén talán egy tempósabb kezdés szerepel majd, érdekes lesz látni, ezt mennyire sikerül megvalósítania a csapatnak.

MAC–Brassó 5-3

   

A brassóiak hiába vezettek a mérkőzés felénél 3-0-ra Mihály Árpád mesterhármasával, a budapestiek többek között a remek emberelőnyös játékuknak köszönhetően megfordították a mérkőzést.

Július Pénzes, a vendégek edzője kapust cserélt az első meccshez képest, csütörtökön Patrik Polc pihent, helyette Tőke Zoltán kapott lehetőséget. A mérkőzés első harmadában a MAC-nak volt több akciója, mégis a Brassó szerezte meg a vezetést: a 4. percben Mihály Árpád betalált Bálizs Bence kapujába. A játékrész közepén emberelőnybe kerültek a hazaiak, ám nem éltek a lehetőséggel, míg a vendégek a 19. percben játszhattak előnyben, de ők is eredménytelenül zárták a középső harmadra átnyúló előnyüket. A második húsz perc szinte ugyanúgy kezdődött, mint az első: ugyanúgy a 4. percben lőtt gólt Mihály Árpád, ezúttal Roberto Gliga korongot szerzett egy ütközéssel, majd Braden Wallsnak passzolt, aki Mihálynak tette a pakkot. Bő 3 perccel később még tovább nőtt a Brassó előnye, Mihály Árpád egy okos Gliga-passz után a lepkés oldalra lőtt a vas mellé, ezzel mesterhármast ért el. A vendégek 3. találata után nem sokkal emberelőnybe kerültek a hazaiak, de Tőke Zoltán hibátlan maradt. Egészen a 36. percig, amikor Zsók bottal akasztása és Walls Bálizzsal szemben elkövetett sportszerűtlensége – a sípszót követően ráhavazott a hazai kapusra – után bő 1 percnyi kettős emberelőny várt a MAC-ra, és Somogyi Balázs révén ki is használta azt egy fonákkal hátratett korong után (1-3). Két percre rá Zsók kiállítása után 5 a 4 ellen játszhattak a hazaiak, felálltak, Dudas kék vonalas lövésébe pedig remekül ért bele Somogyi (2-3).

A MAC-nak a második harmadban nem jött össze az egyenlítés, nem úgy a harmadik játékrész elején: már a 6. másodpercben betaláltak a fővárosiak, Jared Brown egykezes centerezését Pozsgai Tamás lőtte be. Ezt követően óvatosabbá vált a játék, viszont az 55. perc végén Brown szabálytalankodott, így eljött a mérkőzés második Brassó-emberelőnye. A vendégek közel jártak a győztes gól megszerzéshez, de Bálizs vezetésével a hazaiak kibekkelték a hátrányt. A mindent eldöntő találat végül a MAC-nak jött össze: 2 perccel a vége előtt Dudas lőtt bombagólt Tőke botos kesztyűje mellé. A kegyelemdöfést Tomás Klempa adta meg, amikor a hatodik emberelőnyük során közelről kicselezte Tőkét.

A MAC 5-3-ra győzött, a két csapat szeptember 25-i mérkőzéséhez hasonlóan most is háromgólos hátrányból fordítottak a budapestiek. A párharc vasárnap Brassóban folytatódik.

Fotó: Mudra László - MAC

Fotó: Mudra László (MAC Budapest)

Az igazság nem volt a helyén egy ideig

   

Edzői nyilatkozatok a második MAC–Brassó elődöntő után.

Majoross Gergely, vezetőedző, MAC Budapest: “Azt gondolom, az igazság nem volt a helyén egy ideig ebben a mérkőzésben. Nagyon jól sikerült megoldanunk azt, hogy ráerőszakoljuk az ellenfelünkre az akaratunkat, és minden próbálkozásukat csírájában elfojtottuk. Közben mi sorra alakítottuk ki a helyzeteket. A mi statisztikáink szerint olyan 25-6-os helyzetaránnyal álltunk 40 perc után és mégis az ellenfél vezetett. Annyit kértünk a csapattól, hogy értsük, hogy minden rendben, és nem nagyon kell semmit máshogy csinálni, azon kívül hogy a helyzeteinket próbáljuk jobban értékesíteni. Inkább a nagy számok törvénye iagazolódott be, mintsem valami óriási változtatás eredménye a harmadik harmadra. Örülök, hogy sikerült eldönteni ezt a mérkőzést a végén. Kitartóan tettük a dolgunkat 60 percen keresztül, sokszor válhattunk volna frusztrálttá és sokszor lehetett volna indok arra, hogy elkezdjünk valami egészen mást csinálni, mert azt gondoljuk, hogy amivel kezdtünk, az nem működött. De működött, csak a visszajelzés volt rossz az eredményjelzőn.

Július Pénzes, vezetőedző, Corona Brassó: “Nagyon nehéz mérkőzés volt ez a számunkra. Tele vagyunk meccsekkel, rengeteget játszottunk az elmúlt hónapban, nem volt idő regenerálódásra. Ezért különösen nehéz volt, hogy nemcsak az ellenfelünkkel kellett megküzdenünk. A MAC nagyon jó csapat segítség nélkül is. Gratulálok nekik, nyilván szerették volna 2-0-val zárni ezt a két meccset és ez sikerült is nekik.”

Erste Liga, Tüskecsarnok, 510 néző. Játékvezetők: Kincses, Kincses, Muzsik, Soltész.
Bálizs: 90,3% (#2465)
K
Tőke: 90,4% (Polc)
#4914, Dudas, Klempa, Brown, #2474
1
Sirokovs, Nagy I., Saluga, Tranca, Knyazev
Macaulay, Pozsgai, #693, Orban, Majoross
2
Mihály E., Filip, Walls, Mihály Á., Gliga
#3879, Garát, #4048, Terbócs, #5133
3
Bors, Bíró O., MacMillan, Molnár, Zsók
#4629, Vokla, #3579
4
Csíki, Péter, Bíró G., Bíró M., Zabludovszkij
Majoross Gergely, Kontsas Jukka
E
Pénzes Július, Strenk Hunor
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 03:23 BRA Mihály Á. Gliga
0-2 23:41 BRA Mihály Á. Walls Gliga
0-3 27:02 BRA Mihály Á. Gliga
1-3 35:15 MÚB PP2 #9 Orban Klempa
2-3 38:12 MÚB PP #9 Dudas Macaulay
3-3 40:06 MÚB Pozsgai Brown
4-3 58:00 MÚB Dudas
5-3 59:04 MÚB PP Klempa Orban Brown
52 Kapura lövések száma 31
6 Kiállításpercek 14

A MAC–Brassó videó-összefoglalója

   

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum