Sérülésdömping az NHL-ben

   

Matthews, Bergeron és Murray után Kucserov és Aston-Reese a következő áldozat. Úgy tűnik, az NHL sérülésveszélyesebb az olimpiánál.

A 82 meccses alapszakasz során mindenkit ér kisebb-nagyobb sérülés, a szezon négyötödénél azonban ritkán látható hullámban okoz sérülést a mentális és fizikai fáradtság. A sort Auston Matthews nyitotta. A Toronto Maple Leafs legfontosabb játékosa február utolsó hetében sérült meg, azóta sem játszik. A cserestop határideje előtt a Boston, a Pittsburgh és a Tampa Bay a legaktívabb csapatok között volt, akik jelentősen megerősítették keretüket. Erre szükség is volt, hiszen a Bruins első sorának centere, Patrice Bergeron azonnal megsérült, a lábfejében van egy apró törés, minimum kéthetes kihagyás vár rá. Külön pech, hogy csapata ez idő alatt nem kevesebb, mint nyolc meccset is játszik.

A triplázásra készülő Pittsburgh is elvesztette egyik kulcsjátékosát, Matt Murray hétfőn szenvedett agyrázkódást, Olli Maatta korongja találta fejbe edzésen. Felépülése bizonytalan, mint minden ilyen esetben. A baj nem jár egyedül, kedd reggel Zach Aston-Reese is megsérült, a délelőtti korcsolyázás közben. Aston-Reese első idényét tölti az NHL-ben, február 3-án mutatkozott be, harmadik meccsén megszerezte karrierje első pontját, az ötödiken már duplázott, tíz meccs után négy gól és két passz került a neve mellé. Az előző két idényben láthattuk, hogy a Pens sikereiben a Crosby, Malkin, Kessel alkotta sztárhármas mellett milyen fontos szerep jut a jól kiválasztott fiatal tehetségeknek, könnyen lehetett volna Aston-Reese a következő a sorban. Állapotáról nem sokat lehet tudni, a hírek szerint viszont felépülése ?hosszabb? időt vesz igénybe.

kucserov

Szerdán újabb nagy név esett áldozatul a pechszériának, a Tampa?Buffalo mérkőzésen ugyanis kiderült, hogy Nyikita Kucserovot nem nevezte be csapata. Kucserov a Toronto elleni hétfői meccsen sérült meg, mindössze hat cserét volt bent, ezalatt alig több, mint öt perc jégidő jutott neki. Az NHL egyik legjobb formában lévő játékosa 63 meccsen 82 pontot szerzett és vezeti a kanadai táblázatot, 33 gólja a negyedik helyre elég, 49 asszisztja az ötödik legtöbb. Sérüléséről természetesen semmit nem tudni azon túl, hogy nem agyrázkódás, nem kézsérülés és nem tört el semmi.

Gary Bettman ligaelnök egyik fontos kifogása az volt az olimpia ellen, hogy az fokozottan sérülésveszélyes. Nos, ha az alábbi listát még kiegészítjük azokkal, akik az elmúlt bő egy hétben sérültek meg, akkor még izmosabb névsort kapunk: Jack Eichel, James Neal, Loui Eriksson, Josh Andersson, Richard Panik, Carey Price sem állhat csapata rendelkezésére. A legkevesebb, ami elmondható, hogy az NHL-nél kevés sérülésveszélyesebb versenysorozat van, a nemzetközi szabályok alapján fújt olimpiai torna egészen biztosan nem tartozik ezek közé.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR INFO
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum