Másodszor is nyerne a Tüskecsarnokban a Ferencváros

   

A MAC Budapest elleni párharc 2-2-ről folytatódik, az ötödik meccs így kiemelt fontosságú.

Csütörtökön rendezik a MAC–Ferencváros negyeddöntő ötödik összecsapását. Greg Lindqvist csapata a tavalyi szezon után ismét bizonyította, hogy bárkinek komoly ellenfele tud lenni a rájátszásban. Négy meccs után 2-2-re áll a párharc, ráadásul a Fradi 2-1-es összesített vezetésnél hosszabbításra mentette az ötödik meccset, ekkor igen nehéz helyzetbe került papíron jóval esélyesebb ellenfele. A MAC mentális erejéről tanúskodik, hogy a kiélezett helyzetben sem remegtek meg a kezek, Dansereau passzából Bodó volt eredményes a hosszabbítás harmadik percében. Azt ugyanakkor az FTC edzője is elismerte a meccs után, hogy a MAC Budapest a jobb csapat, a zöld-fehérek sikerében kiemelt szerep jut Peter Sevela teljesítményének. A honosított hálóőr régi formáját idézi, már a középszakasz végére playoff-formába lendült, az első körben pedig bizonyította, hogy nem csak a Vienna Capitals vagy a Csíkszereda ellen képes 94-95%-os teljesítményre, de a legnagyobbak ellen is.

macftc
Fotó: Mudra László

A túloldalon nem találunk ilyen konzisztens teljesítményt, Bálizs Bencét az első mérkőzés első harmada után nem tisztázott okokból le kellett cserélni, a második meccsen sem ő, hanem Arany Gergely védett, 90% feletti teljesítménnyel, Bálizs be sem öltözött. A válogatott kapusa a harmadik találkozón tért vissza, egy rájátszásra kevéssé emlékeztető meccsen nyolc gólt kapott, ami természetesen nem egyedül az ő felelőssége. Ezután következett a már említett negyedik mérkőzés, ez volt az első a negyeddöntők során, ahol kijött neki a lépés, 24 védéssel és 92,3%-os hatékonysággal vétette észre magát, kulcsszerepet játszva a sikerben. Könnyen elképzelhető, hogy ez a hirtelen halál volt a párharc ama bizonyos momentuma, amin megfordulhat a Ferencváros sportszerencséje. Hiszen mondani sem kell, 3-1 után reális esélye lett volna a rájátszás legnagyobb meglepetését okozni, a 2-2-es összesített állással azonban a MAC ismét nyeregben érezheti magát, visszanyerte a kezdeményezőkészségét.

Hiba lenne azonban leírni a Fradit, tavaly 2-0-ra vezettek már a DVTK Jegesmedvék ellen, a miskolciak innen egyenlítettek, az ötödik mérkőzést ennek ellenére idegenben nyerték a zöldek. Csütörtökön ugyanez a feladat áll Jereme Tendlerék előtt, a Tüskecsarnokban kell megmutatni, hogy ez a párharc még messze nem ért véget.

MAC–FTC 4-1

   

A középszakaszt behúzó kék-fehérek 1 győzelemre kerültek az elődöntőtől.

A 7. percben Cunningham megugrott, lövését elsőre védte Sevela, ám a kipattanót belőtte a MAC csatára. Nyolc és fél perc múlva egyenlített az FTC: Jászai Dávid felszabadításképpen fonákkal a plexire lőtte a korongot, amivel Jereme Tendler megugrott és a botos kesztyű mellett belőtte a vendégek egyenlítő gólját. Az első harmad kiegyenlített kapura lövési mutatót hozott, ám a középső játékrészben többet próbálkozott a MAC. A hazaiak fölénye egyetlen gólt hozott, Terbócs István talált be a zöld-fehérek kapujába. A záró húsz percben végképp eldőlt a meccs, előbb Keegan Dansereau kapott egy remek indítást, Sevela közbeavatkozott, oldalra kilőtte a korongot, ami hatalmas hibának bizonyult, ugyanis a MAC csatára éles szögből betalált az üresen maradt kapuba. Az 52. percben érdekes jelenet zajlott: Sevela maszkjával gondok támadtak, az FTC időt kért, hogy megszerelhessék a kapus fejvédőjét, ám mivel nem tért vissza időben a vendégek hálóőre, a csapat kétperces büntetést kapott a játék késleltetéséért. A MAC így emberelőnybe került, a lehetőséget 32 másodperc alatt gólra váltották. A vendégek hiába szabadítottak fel, Bálizs visszatette a korongot az FTC harmadához, ahol Christopher Bodo betalált az akció végén. A végjátékban kevésbé volt a játéké a főszerep, mindkét csapat 2-2 kisbüntetést kapott, az utolsó másodpercben pedig Sevela kapuja előtt alakult ki tömegjelenet.

A MAC 4-1-re nyert, sikerével 3-2-re vezet a párharcban. A két csapat szombaton Pesterzsébeten találkozik.

macftc-20180222

Fotó: Dömötör Csaba (MAC Budapest)

Erste Liga, Tüskecsarnok, 850 néző. Játékvezetők: Babic, Babic, Soltész, Muzsik.
Bálizs: 95,7% (Arany)
K
Sevela: 91,1% (Pleszkán)
Cunningham, Dudas, Klempa, Brown, Dansereau
1
Tuominen, Hietamaki, Dubek, Tendler, Rafaj
MacAulay, Pozsgai, Somogyi, Orban, Bodo
2
Kovács V. L., Owen, Németh, Könczei, Shupe
Kovács B., Garát, Tóth G., Terbócs, Mansson
3
Lakatos, Jászai, Roczanov, Farkas, Bödök
Molnár, Vokla, Tóth Richárd, Majoross, Keresztury
4
Inglis, Lengyel, Fliszár, Tóth Renátó
Majoross Gergely, Kontsas Jukka
E
Lindqvist Greg Kjell, Szakács Ferenc
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 06:50 MAC Cunningham Klempa Dudas
1-1 15:16 FTC Tendler Jászai Lakatos
2-1 28:40 MAC Terbócs Pozsgai Mansson
3-1 42:41 MAC Dansereau
4-1 51:48 MAC PP Bodo Orban Bálizs
45 Kapura lövések száma 23
10 Kiállításpercek 24

A MAC–FTC videó-összefoglalója

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 14., szerda
U18 16:40 AVSMAC 3-5VÉGE
EL 18:00 SCCMIS 5-7VÉGE
U20 19:40 AVSVAS 2-1VÉGE
március 16., péntek
KHL 17:30 SZKLOK 4-0VÉGE
    • SPORT 2
március 17., szombat
U18 16:00 MACAVS 2-5VÉGE
U20 18:10 VASAVS 4-3 HVÉGE
EL 18:30 MISSCC 4-1VÉGE
március 19., hétfő
U18 18:05 UTESCC 
U18 19:00 MACAVS 
március 21., szerda
U18   RBSAVS 
U20   AVSMAC 
U20   VASUTE 
március 22., csütörtök
U20   AVSVSV 
március 23., péntek
EL 19:00 MACMIS 
március 24., szombat
U18   AVSRBS 
U20   MACAVS 
U20   UTEVAS 
EL 19:00 MACMIS 
Partnerünk