Lezárhatják a negyeddöntőt a DVTK Jegesmedvék

   

A miskolciak a Csíkszereda után másodikként válthatják meg a jegyet az elődöntőbe, ehhez viszont egy felajzott Fehérvár ellen kell nyerniük.

Nagyon bosszús volt Kóger István, a Fehérvári Titánok vezetőedzője hétfőn este az Erste Liga harmadik negyeddöntőjének lefújása után. Érthető is mindez, hiszen a háromszoros címvédő DVTK Jegesmedvék enyhén szólva sem a legjobb formájában korcsolyázott jégre. A miskolciak a szezonban mindössze hatodszor kaptak 3 gólnál többet, érdekesség, hogy a korábbi 5 meccs egyikén is a Fehérvári Titánok volt az elkövető, és ezzel a MAC után a második olyan csapat, amelyiknek sikerült ez a bravúr. Hogy mégsem ért győzelmet ez a figyelemre méltó teljesítmény, annak oka az, hogy a Titánok védelme is felettébb szellős volt ezen az estén. Jóformán minden negyedik-ötödik lövés,amit kapura küldtek a csapatok, gól lett, és ebből a dekoncentrált játékból nem a fehérvári fiatalok jöttek ki jól. Könnyen lehet, hogy igaza volt a Titánok vezetőedzőjének, amikor azt mondta, ezen az estén verhető volt a bajnokcsapat.

TIT-MIS_20180226-SAE_8778

fotó: Fehérvári Titánok, Soós Attila

Kedd este viszont már akár tovább is juthatnak az elődöntőbe a Jegesmedvék, ha összekapják magukat, vagy ha a Titánok ismét nem tudnak élni a dekoncentrált ellenfél nyújtotta lehetőséggel. Pedig a potenciál ott van a meglepetésre a fehérvári csapatban, ráadásul ismét hazai jégen játszanak, ahol sokkal eredményesebbek, mint idegenben. Ehhez azonban sokkal fegyelmezettebb, fókuszáltabb játékra lesz szükségük, és minimalizálniuk kell a hibáikat is. Az utolsó lehetőség előtt áll a Fehérvár, nyugodtan, az esélyesség terhe nélkül, felszabadultan játszhatnak. Veszteni valójuk nincs vagy aratnak egy komoly sikert, vagy szépen búcsúznak.

De nyilván a miskolciak is tanultak a hétfő esti mérkőzésből, és aligha fognak megengedni maguknak még egy olyan laza periódust, mint a harmadik harmad elején, amikor a Volán egy emberelőnyös és egy emberhátrányos góllal fel tudott zárkózni rájuk. Minden bizonnyal szeretnék is megspórolni maguknak az ötödik és az esetleges további meccseket, hiszen játszottak már éppen eleget ebben az idényben, így pedig juthatna egy kis idő a sebek nyalogatására, a játék csiszolására és a csapat további élesítésére.

Fehérvári Titánok–DVTK Jegesmedvék 0-6

   

A címvédő miskolciak a negyeddöntő 4. mérkőzésén lezárták a fehérváriak elleni párharcukat.

A hétfőinél lassabb tempóban kezdődött a mérkőzés. A Titánok kapujában Kornakker helyett ezúttal Gyenes kapott lehetőséget. Az első harmad a miskolci támadók és a kapus párharcáról szólt. A 6. percben Vehmanen mehetett a büntetőpadra, nyomott a bajnok, de a hazai védelem kitartott. A 8. percben, egyenlő létszámnál már megszerezték a vezetést a vendégek: Pavuk a kapu mögül tálalt a berobbanó Kulmala elé, aki közelről a hálóba lőtt (0-1). A másik oldalon Vehmanen és Ainsworth bolondították a védőket, utóbbi lövését Adorján fogta, így nem jött össze a gyors egyenlítés. A folytatásban lassan csordogált tovább a DVTK Jegesmedvék által uralt mérkőzés, igaz a hazai támadók nem állították megoldhatatlan feladat elé Ládáékat, nagyon keveset lőttek kapura. A túloldalon Gyenesnek jóval több dolga akadt, csak rajta múlt, hogy nem nőtt a különbség. A hajrára felpörgött a játék. Láday adta el a korongot a kék vonalnál, Sakarisék ketten is kiléptek, de a Titánok kapusa bravúrral védett, míg a túloldalon Vizi bombája jelentett veszélyt, majd Adorján a bárdját is elvesztette, de Részegh megpattanó lövése a kapuvasat csípve mellé vágódott. A szünetre maradt az egygólos vendégvezetés.

A középső harmad elejét megnyomta a Fehérvár: Ainsworth szólóban kilépett, csak szabálytalanul tudták megállítani. A büntetőt azonban Adorjánba lőtte a kanadai pontkirály. Kóger István a sorokat is megkeverte, de hiába az emberelőnyök, továbbra sem ment ez a játékelem a hazaiaknak. A mérkőzés sem iramában, sem színvonalában nem hasonlított az egy nappal korábbihoz. Sok volt a pontatlan passz, igazán nagy helyzeteket egyik oldalon sem jegyezhettünk fel. A játékrész felénél Pavuk és Szaller találtak egymásra, végül utóbbi mehetett a büntetőpadra, a fórt pedig kihasználták a Jegesmedvék: Miskolczi gyorsan átfordított a másik oldalra, Magosi pedig a felsőbe vágta a passzt (0-2). Az elsőnél kiegyenlítettebb játékot hozott ez a húsz perc, mégis eldőlt a meccs. A Titánok kétszer is emberelőnybe kerültek, és ahogy a harmadik meccsen, ezúttal is Tóth Adrián lopott korongot és a 40. percben góllal fejezte be a szólót (0-3). A gól pillanatában Rusk már visszajött, emiatt nem emberhátrányos találatként került a statisztikába. A meccs ezzel eldőlt, az utolsó harmadra annyi kérdés maradt, tud-e szépíteni a fehérvári farm csapat, vagy kiüti ellenfelét a bajnok. After a year-ish of steadily growing a fanbase, serious Russian scavenging sim-o-shooter Escape From Tarkov recently exploded in popularity thanks in part to promotion from some big Twitch streamers. Escape from tarkov rubles The torrent of new interested people have come bearing wishes and questions, including wondering if the developers will add playable female characters. No, Battlestate Games say, they won’t. There’s your answer.

Jó egy perces Titánok-támadással indult a záró harmad, de ahogy koronghoz jutottak a vendégek, azonnal kontráztak, Magosi pedig visszaadta a kölcsönt, Miskolczival lövetett gólt (0-4). Elfogyott a hit a hazai oldalon, a 46. percben jött a következő: négy a kettőben indultak meg Ritóék, az első lövést még védte a Gyenes, Kulmala ismétlésénél viszont már tehetetlen volt (0-5). Részegh szabálytalansága és vendég emberelőny következett, Galanisz lövésébe Tóth Adrián ért bele jól a kapu előtt (0-6). A hatodik gól után Magosi a büntetőpadról visszatérő Részegh-hez korcsolyázott, számon kérve a  szabálytalan ütközést. A játékvezetők gyorsan közbeavatkoztak így bunyó nem lett a dologból, a miskolci csapatkapitány viszont végleges kiállítást kapott. Az utolsó tíz percben már mindkét csapat a meccs végét várta. Az eredmény már nem változott, a Titánoknak nem jött össze a becsületgól. A DVTK Jegesmedvék magabiztosan hozták a meccset, ahogy a párharcot is, és összesítésben 4-0-lal jutottak az elődöntőbe.

Erste Liga, Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, 154 néző. Játékvezetők: Varjú, Varjú, Kormos, Kis-király.
Gyenes: 82,9% (Kornakker)
K
Adorján: 100% (Kiss B.)
Imre, Vehmanen, Részegh, Ainsworth, Schoenmakers
1
Rusk, Joe, Galanisz, Miskolczi, Magosi
Reiter, Sándor, Kocsis, Varga, Balogh
2
Rantanen, Láda, Pavuk, Sakaris, Kulmala
Szaller, Láday, Szita, Mazzag, Kiss P.
3
Bernáth, Vojtkó, Hajós, Ritó, Tóth A.
Vizi, Takács, Hamvai, Péter B., Kiss Zs.
4
Albert, Köllő
Kóger István, Hegyi Ádám Zoltán
E
Tisell Mikael, Parikka Eemeli Olli
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 07:40 MIS Kulmala Pavuk Sakaris
0-2 31:10 MIS PP Magosi Miskolczi Tóth A.
0-3 39:46 MIS Tóth A. Hajós
0-4 41:03 MIS Miskolczi Magosi Galanisz
0-5 45:22 MIS Kulmala Ritó
0-6 47:45 MIS PP Tóth A. Galanisz Magosi
18 Kapura lövések száma 35
6 Kiállításpercek 36

A Titánok–Jegesmedvék góljai

 

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum