Nem hibázhat többet a Dunaújváros

   

Vasárnap este a mezőnyből elsőként a Csíkszereda biztosíthatja helyét a legjobb 4 között az Erste Liga rájátszásában.

Nagyon nehéz helyzetbe került a Dunaújváros az Erste Liga negyeddöntőjében. Nem hibázhat többet, mostantól minden meccsét meg kell nyernie, ha szeretne elődöntőt játszani. Volt már példa az Erste Liga történetében hasonló párharcra, annak az egyik résztvevője szintén a Csíkszereda volt. A 2011/12-es MOL Ligában az elődöntők ugyan még csak 3 nyert meccsre mentek, ám a Csíkszereda összesítésben 2-0-ra és a harmadik mérkőzésen a 30. percben ugyancsak 2-0-ra vezetett. Innen fordította meg azt a meccset, majd nyerte meg a következő kettőt a Greg Lindqvist vezette Miskolc, amely így története során először jutott bajnoki döntőbe. Most hasonló bravúrt kellene bemutatnia a Jason Morgan vezette Acélbikáknak is, bár aligha lennének boldogtalanok, ha a 30. percben már náluk lenne az előny és nem az ellenfélnél.

scc-dab_20180224-900

fotó: Csíkszeredai Sportklub, Pál Zoltán

Valószínű, hogy Csíkszeredában sokan emlékeznek még a miskolciak elleni, 6 évvel ezelőtt agyonnyert és onnan elbukott elődöntőre, annál is inkább, mert az akkori játékoskeretben ott volt a maiak közül Onodi, Ruczuj, Flinta, Papp Szabolcs, Bíró Tamás, Moldován és Molnár Zoltán is, továbbá a most éppen az ellenfél Dunaújvárost erősítő Becze Tihamér is. A csíkiak egészen biztosan rengeteget tanultak az akkori bukásból, és nem szeretnék még egyszer elkövetni az oda vezető hibákat. Egy feladatuk van a kék-fehér játékosoknak, nyugodtan, izgalom nélkül odatenni a jégre mindent, amit tudnak. Idegeskedni csak a dunaújvárosiaknak van okuk, az ő nyakukon van ott a kés. Ilyen fordításra a hokitörténelemben is kevés példa akad, a Szeredának leginkább a nyugodt játék segíthet. Szerencséjükre többen is vannak a csapatban, akik nagyon komoly playoff rutinnal rendelkeznek. A csíkiak idén nem feszülnek meg eddig a playoff meccsein, jókedvűen, a játékot élvezve gyűjtögetik a győzelmeket.

A Sportklub szekerét a Belov, Fabus, Valchar, Taratuhin, Szcsasztlivij, Brnák hatos húzza, az ő átlagéletkoruk majdnem 34 év, óriási rutinnal rendelkeznek, nemcsak alapszakasz-meccsekről, hanem a rájátszásból is, mégpedig neves bajnokságokból. Egyelőre az látszik, hogy a Dunaújváros képtelen ezt a hat játékost megfogni, a csíki pontok döntő többségét ők szerzik. Márpedig amíg ők szinte azt tehetnek a jégen, amit csak akarnak, addig szinte reménytelen a Dunaújvárosnak akár csak egyetlen meccset is megnyernie, nemhogy sorozatban négyet.

SC Csíkszereda–DAB 3-0

   

A Sportklub kisöpörte az Acélbikákat, így a dunaújvárosiak számára véget ért az Erste Liga-szezon.

A DAB úgy lépett jégre a vasárnapi mérkőzésen, ha vereséget szenved, 4-0-s összesítéssel búcsúzik a negyeddöntőben. A piros-fehérek számára rosszul indult a találkozó, a 6. percben emberhátrányba kerültek, a lehetőséggel pedig Papp Szabolcs révén élt a Sportklub. A meccs feléig háromszor játszhatott 5 a 4 ellen a Dunaújváros, ám egyiket sem használta ki, de a hazaiak is kihagyták a fórjaikat. A második harmad végén a Csíkszereda megszerzete a 2. gólját: Lencsés Tamás büntetését Radim Valchar váltotta gólra. A harmadik húsz percben is hajtott a fordításért a DAB, a végjátékban a kapusukat is lehozták egy emberelőnyös helyzetben, de Pjotr Szcsasztlivij betalált az üres kapuba.

Az SC Csíkszereda 3-0-ra nyert, így 4-0-s összesítéssel búcsúztatta a DAB-ot. A dunaújvárosiak a 4 mérkőzésen 5 gólt lőttek és 17 gólt kaptak.

SCC-DAB_20180225-900

fotó: Csíkszeredai Sportklub, Pál Zoltán

Megtettünk egy nagy lépést

   

Az alsóházból érkező Csíkszereda kisöpörte a Dunaújvárost az Erste Liga nyolcaddöntőjében. Edzői nyilatkozatok a párharc negyedik meccsét követően.

Leo Gudas, vezetőedző, Csíkszeredai Sportklub: “Úgy gondolom, hogy a párharc során végig mi játszottunk jobban. A siker kulcsa az volt, hogy minimális hibával sikerült lehozni a meccseket. A mérkőzéseket kézben tudtuk tartani, egy-egy rövidebb periódust leszámítva. Megtettük egy nagy lépést és ennek nagyon örvendek.”

Jason Morgan, vezetőedző, Dunaújvárosi Acélbikák: “Gratulálok a srácoknak a mai napon mutatott teljesítményért. Az ellenfél kapusa nagyon jól védett, több jó lehetőségünk volt, de nem sikerült azokból gólokat szereznünk. Ilyen a jégkorong. Amennyiben a ma mutatott játékot tudtuk volna jégre vinni a korábbi meccseken, akkor talán sikerült volna nyernünk. De büszke vagyok a srácokra, hogy nem adták fel, mentek előre és nagyot küzdöttek.”

Erste Liga, Vákár Lajos Műjégpálya, 2018. feb. 25., vasárnap.
Onodi: 100% (Ruczuj)
K
Duschek: 93,9% (Koitmaa)
Papp, Belov, Fodor, Valchar, Taratuhin
1
Léránt, Orbán A., Izacky, Nageler, Turcotte
Brnák, Farkas, Szcsasztlivij, Fabus, Rokaly Sz.
2
Erdélyi, Mestyán, Azari, Novotny, Odnoga
Flinta, Gecse, Antal Zs., Molnár, Bíró
3
Hruby, Lencsés, Becze, Hári, Silló
Györfy, Salló, Sándor, Antal N., Rokaly N.
4
Szkripec, Török, Nagy, Németh, Tanka
Gudas Leo, Hozó Levente
E
Morgan Jason, Borbás Gergely
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 06:31 SCC PP Papp Fodor Valchar
2-0 39:38 SCC PP Valchar Taratuhin Belov
3-0 58:27 SCC EN Szcsasztlivij Brnák
33 Kapura lövések száma 34
14 Kiállításpercek 10

A Sportklub–DAB góljai

 

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR ÉLŐ
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum