Rick Nash Bostonban kötött ki

 

A Bruins all in-t mondott, Nash mellett a szabadügynök Brian Giontát is megszerezte. Plekanec Montrealból Torontóba került.

A nagytakarítást és kiárusítást tartó New York Rangers Nick Holden és Michael Grabner után a legértékesebb játékosát, Rick Nasht  is eladta. Nash követte Holdent és két nappal később ugyanúgy Bostonban kötött ki, mint a hátvéd, így ismét csapattársak lettek. A 33 éves egykori 1/1-es és volt gólkirály játékosért komoly pakkot kapott a Rangers: két csatárt, Ryan Spoonert és Matt Beleskeyt, a hátvéd Ryan Lindgrent, egy 2018-as első és egy 2019-es hetedik körös választást. Ezen felül a Rangers állja Nash fizetésének a felét, a Boston pedig ugyanígy tesz Beleskey pénzét illetően. A Boston ezen kívül megszerezte az olimpiáról hazatérő veterán Brian Giontát is, aki minimálbérért írt alá a Bruinshoz.

A Nashért adott csomag és Gionta megszerzése azt jelenti, hogy a Boston mindent egy lapra tett fel az idei rájátszás kapcsán. A már eddig is bombaerős top 6-ba most két olyan játékos érkezett, akik nem kiegészítő emberek, hanem az első és a második sorban is szerepet kaphatnak. Ráadásul mindkét játékos bevethető előnyben és hátrányban is, így Bruce Cassidy taktikai repertoárja meglehetősen megnőtt. Meglátjuk, hogy hogyan tudja ezt kamatoztatni, erre valamivel több mint egy hónap múlva kapunk majd választ.

rick nash boston2

Két másik Original Six-franchise is üzletelt egymással, Tomas Plekanec Montrealból ment Torontóba. Plekanec mellett a Leafs játékosa lett Kyle Baun, míg ellenkező irányba két fiatal, Rinat Valijev és Kerby Rychel ment, valamint egy idei második körös választási jog. A cseh csatár minden bizonnyal a hátsó hatosban kap majd helyet, ahol elsősorban a védekezés lesz az első számú feladata, azonban azt sem szabad elfelejteni, hogy egy 50-60 pontos játékosról van szó, aki a kapu előtt sem jön zavarba. Emellett a rutinja is jól fog jönni a Leafs csikócsapatának, Plekanecnek ugyanis közel ezer mérkőzése van és majd száz még a rájátszásból.

Több apróbb üzlet is köttetett, azokat itt lehet követni, elemzésekkel együtt. A cserestop hétfő este zárul, magyar idő szerint este kilenckor.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum