Első negyeddöntős győzelmére hajt a Fehérvár

   

Ehhez az első meccsen látottakból merítenének erőt, azzal a védekezéssel és pontosabb helyzetkihasználással lehet is esélyük. Ha azonban a meccs elején a DVTK ismét átrohan rajtuk a meccs elején, a kiesés szélére kerülhetnek.

Némileg meglepő módon nem az elsőként választó MAC Budapest játssza az elődöntő eddigi legsimább mérkőzéseit, hanem a háromszoros címvédő DVTK Jegesmedvék. A Fehérvári Titánok elleni negyeddöntő első két mérkőzését magabiztosan, 11-1-es gólkülönbséggel húzták be. A hétfői harmadik összecsapás előtt az a legnagyobb kérdés, hogy ebből a különbségből mennyit tudnak eltüntetni a Titánok, akik hazai pályán mindig sokkal veszélyesebben képesek játszani, bárki is legyen az ellenfél. Megtapasztalhatták ezt már a miskolci játékosok is, akik az alapszakaszban egy alkalommal csak büntetőkkel tudtak nyerni.

Az ilyen meccseken kulcsfontosságú, hogy a hazai csapat szerezzen vezetést, utána keményen védekezve az adódó kontrákból próbálja meg növelni előnyét. Nem volt ez másként azon a bizonyos 3-4-es mérkőzésen sem, ahol a Titánok már 5 perc után vezettek, majd még kétszer szerezték meg a vezetést, egyszer emberelőnyből, ám a DVTK mindannyiszor egyenlíteni tudott, harmadszor nem egészen négy perccel a rendes játékidő vége előtt. Ha ezt a forgatókönyvet sikerül reprodukálnia Kóger István csapatának, azzal megteremtené az esélyt magának a győzelemre. Ettől az első mérkőzésen nem is jártak meessze, a 45. percig egyetlen gólon tudták tartani ellenfelüket, csak ezt követően indult be a miskolci henger.

titmis

A második meccs már sokkal egyértelműbb volt, a DVTK Jegesmedvék negyedóra elteltével már 5-0-ra vezettek, ezt követően már nem volt esélye a fehérváriaknak. A vendégek értelemszerűen innen szeretnék folytatni. Tizenegy góljukon hét játékos osztozik, Pavuk Attila hármat is magára vállalt, mellette pedig két asszisztot jegyzett, így eddig ő a párharc nyerő embere, de Kulmala és Ritó is duplázott, a Hajós Roland, Tóth Adrián páros pedig az előkészítésben jeleskedik. Nincs tehát egyénre szabott recept a címvédő ellen, bármely sora képes gólratörően játszani, csapatszinten kell velük felvenni a versenyt.

Kóger István (vezetőedző, Fehérvári Titánok): „Az első meccs után én is azt próbáltam sugallni a játékosaimnak, hogy még egy olyan erős csapat ellen is, mint a DVTK Jegesmedvék, talán van mit keresnünk. Lehet, hogy ezzel túl nagy önbizalmat sugalltam feléjük, túlságosan is meg akarták nyerni a meccset, és ez megbosszulta magát. Természetesen a célunk ugyanaz, mint eddig volt, a négy nyert meccsig tartó párharcból minél több meccset megnyerni. Az első hazai meccsünkön is keményen fogunk dolgozni, túl sokat nem fogunk változtatni a taktikánkon, hanem azt, amit szerintem mi a legjobban tudunk, azt kell még feszesebben és keményebben megvalósítani.”

Fehérvári Titánok–DVTK Jegesmedvék 4-7

   

A miskolciak a párharc 3. mérkőzését is megnyerték a fehérvári farmcsapat ellen.

Nyílt sisakos támadóhokival indult a mérkőzés és hamar jöttek a gólok is. A 4. percben a bátran kezdő Titánok szereztek vezetést: Ainsworth az alapvonalról a túloldalra passzolt, az érkező Szaller pedig nagy gólt lőtt (1-0). Három perccel később egyenlített a DVTK Jegesmedvék: Pavuk maradt üresen a bedobókörben és hatalmas bombát küldött a hálóba (1-1). A középkezdés után kis híján a vezetést is megszerezték a vendégek, de Kornakker gyors egymásutánban két bravúrt is bemutatott. Nem unatkozhattak a nézők, volt esemény bőven. A 8. percben jött az első kiállítás, Sakaris taglózta le a Fehérvár kapusát. 13 másodperc volt hátra az emberelőnyből, amikor Rantanen is kiállt, de Szita is szabálytalankodott a támadó harmadban, így 4 a 4 ellen folytatták a csapatok. Maradtak a jégen a speciális egységek, Péter Balázs is büntetést kapott, szintén egy támadó harmadbeli szabálytalanságért – csóválta is a fejét Kóger István, a Titánok vezetőedzője. Nagyon nyomtak Magosiék, de a hazai védelem kitartott. A 15. percben, egyenlő létszámban, viszont már nem volt pardon: Ritó a kapu mögül tálalt Tóth Adrián elé, akinek közeli lövését Kornakker nem védhette (1-2). Magosi is kiült két percre, de fehérvári egyenlítés helyett, a 18. percben Tóth Adrián szerzett korongot és emberhátrányban is góllal fejezte be a szólót, tovább szomorítva egykori csapatát (1-3).

A középső harmad Vehmanen közeli helyzetével indult, a kétgólos hátrány sem szegte Szitáék kedvét, erősen kezdték a második húsz percet is. Jött is a menetrendszerű emberelőny és ezt a fórt már gólra váltották: Reiter távoli lövése talált utat a miskolci kapuba (2-3). Továbbra is remek volt az iram, mindkét oldalon sokat korcsolyáztak a játékosok, és rendre odaértek a kapuk elé. A bajnok nem pánikolt, feküdt neki a Fehérvár őszinte hokija, a harmad felére háromgólosra növelte előnyét. Előbb Pavuk használt ki egy emberelőnyt és vágta be a kipattanót (2-4), majd két percre rá, egy sakk-mattra kijátszott gyors kontra végén Magosi mattolta Kornakkert (2-5). Nem adták fel a Titánok, az agilisan játszó Kocsis, és Péter Balázs is veszélyeztette Adorján kapuját. Gólt viszont a minden apró hibát megbüntető vendégek szereztek: a 38. percben Joe újabb emberelőnyös góllal látszólag eldöntötte a mérkőzést (2-6). Mindkét csapat gyors hokit játszott, de a vendégek sokkal pontosabban és eredményesebben tették, így a második harmadot is elvitték 3-1-re.

A záró harmad elején kicsit csökkent az iram. A Miskolc jól menedzselte az előnyét, míg a Fehérvár lövésig sem nagyon jutott, még Magosi kiállítása alatt sem. Vojtkó kétperces büntetését viszont már kihasználta a házigazda, Schoenmakers háromra hozta fel csapatát (3-6). Azonnal emberhátrányba kerültek a Titánok, de Varga Balázs korongot szerzett, két védőt is kicselezett, majd másodszorra a kapuba lőtt (4-6). A Fehérvár kevesebb, mint egy perc alatt két gólt lőtt és nyílttá tette az összecsapást. Magasabb fokozatba kapcsolt a bajnok is, és az 50. percben kapuvasig jutott. Az utolsó tíz percben már nem volt olyan folyamatos a játék, mint korábban. A sok játékmegszakítás pedig a Miskolcnak kedvezett. A hajrá előtt Kóger István időt kért, Kornakker is lekorcsolyázott. A 60. percben Pavuk korongot lopott és Sakarissal lövetett üres kapus gólt, ami végleg lezárta a mérkőzést (4-7). A DVTK győzelmével összesítésben 3-0-ra vezet a négy győzelemig tartó párharcban, de nincs szégyenkezni valója a Titánoknak sem, hiszen remek meccset játszottak a jobb erőkből álló miskolciakkal.

titmis-2017

Fotó: Fehérvári Titánok

Ez a Miskolc verhető csapat volt

   

Nem sikerült jól a DVTK hétfő esti meccse, de így is megszerezte a győzelmet Fehérváron. Így látták az edzők.

Kóger István, vezetőedző, Fehérvári Titánok: “Ma vagyok talán a legcsalódottabb a három mérkőzés közül. Azt kell mondjam, hogy a Miskolc az első két mérkőzésen sokkal nagyobb energiaszinttel és sokkal jobban játszott, mint ma. Ma ez a Miskolc abszolút verhető csapat volt. Egy kicsit tartalékosak is voltak, egy hátvédjük nem volt a jégen, ahogy Vas János sem állt továbbra sem a csapat rendelkezésére, Berta Ákosnak eltiltása van. Ez a Miskolc ma közel sem mutatott olyan játékot, mint amelyik az előző két mérkőzésen megvert bennünket. Borzasztó csalódott vagyok. Meglőttük az első gólt és buta hibákból az első harmadban el tudtak menni 3-1-re, amivel megadtuk nekik azt a nyugalmat, amivel ők már vannak olyan rutinosak, hogy be tudják húzni a győzelmet. A mai mérkőzés miatt vagyok a legcsalódottabb, pedig ma lőttük a legtöbb gólt, ezen a mérkőzésen voltunk a legközelebb a győzelemhez, és a saját magunk hibáiból, a saját nem elég tökös, nemelég férfias és kemény játéka miatt nem tudtuk itt megverni őket. Nagyon sajnálom.”

Mikael Tisell, vezetőedző, DVTK Jegesmedvék: “Bár megszerezte a vezetést a Fehérvár, sikerült gyorsan három gólt szereznünk. Akkor is erősek tudtunk maradni, amikor belőtték a második góljukat. Az első két harmaddal elégedett voltam, aztán a harmadikat rosszul kezdtük, két gyors kiállítással, amiből ők gólt is szereztek, és aztán még egyszer betaláltak akkor, amikor mi voltunk emberelőnyben. Szóval, nagyon rossz kezdés volt. De aztán ki tudtuk javítani ezt, és ez tetszett a játékunkban.”

Erste Liga, Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, 2018. feb. 26., hétfő.
Kornakker: 78,6% (Gyenes)
K
Adorján: 81,0% (Kiss B.)
Imre, Vehmanen, Kiss P., Ainsworth, Schoenmakers
1
Rusk, Leppanen, Galanisz, Miskolczi, Magosi
Reiter, Takács, Szita, Péter B., Részegh
2
Rantanen, Láda, Pavuk, Sakaris, Kulmala
Szaller, Láday, Vizi, Hamvai, Mazzag
3
Joe, Vojtkó, Hajós, Ritó, Tóth A.
Kocsis, Antal, Varga, Balogh, Kiss Zs.
4
Bernáth, Albert, Köllő, Tóth G.
Kóger István, Hegyi Ádám Zoltán
E
Tisell Mikael, Parikka Eemeli Olli
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 03:42 FHA Szaller Részegh Láday
1-1 06:47 MIS Pavuk Galanisz Miskolczi
1-2 14:41 MIS Tóth A. Ritó Hajós
1-3 17:15 MIS SH Tóth A.
2-3 22:54 FHA PP Kocsis Reiter Ainsworth
2-4 28:29 MIS PP Pavuk Sakaris Kulmala
2-5 30:25 MIS Magosi Miskolczi Galanisz
2-6 37:24 MIS PP Joe Galanisz Tóth A.
3-6 45:08 FHA PP Schoenmakers Reiter Ainsworth
4-6 45:59 FHA SH Varga Balogh
4-7 59:23 MIS EN Sakaris Pavuk
21 Kapura lövések száma 28
10 Kiállításpercek 12

A Titánok–Jegesmedvék összefoglalója

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum