A regenerálódás lesz a legfontosabb

   

Újpesti előnnyel, erőt próbáló vasárnap után hétfőn is összecsap egymással a Brassó és az UTE az Erste Liga negyeddöntőjében.

Harmadik nekifutásra maratoni hosszúságú, 86 percig tartó mérkőzést vívott egymással a Corona Brassó és az UTE az Erste Liga negyeddöntőjében. Ezzel a két csapat új rekordot állított fel, ilyen hosszú bajnoki mérkőzést még egyik ország csapatai sem játszottak. A csata végén az újpestiek örülhettek, Sikorcin villanásával megszerezték a győzelmet, és ami ennél is fontosabb, visszavették a pályaelőnyüket. Hétfőn este, nem egészen 21 órával a vasárnapi meccs befejeződése után újra találkozik egymással a két csapat. A helyzet sokat változott vasárnap délelőtt óta, ugyanis most a Brassó került nehezebb helyzetbe. Nem veszíthet, ebben az esetben ugyanis az ötödik meccsre úgy utazna Újpestre, hogy nincs több hibázási lehetősége.

Mindkét csapat nyilvánvalóan hullafáradt, hiszen majd’ másfél mérkőzésnyi időn át gyűrték egymást vasárnap este. Ráadásul a meccsen belül is folyamatosan jöttek a mentális csúcspontok és hullámvölgyek, ezek pedig emésztik a játékosok lelki energiáit is. A legfontosabb tehát az lesz, mennyire tudják magukat kipihenni a csapatok vasárnap estéről hétfő délutánra. Közben az edzői stáboknak a mérkőzés elemzésével is lesz dolguk, hiszen ki kell találni valamit a negyedik felvonásra is, amiről mindkét oldal azt gondolja, hogy az lehet a győzelmük kulcsa.

UTE-BRA_20180225-900

fotó: Daniel Maximilian Milata

“Maratoni csatán vagyunk túl – kezdte az esélyek latolgatását Strenk Hunor, a Brassó másodedzője. – Mivel kevesebb, mint 24 óra van a két meccs között, a legfontosabb az lesz, hogy mindenki pihenje ki magát a lehető legjobban. Természetesen győzni szeretnénk hétfőn, hiszen ha esetleg veszítenénk, akkor nagyon nehéz helyzetbe kerülnénk. Továbbra is döntő lehet majd a kapusok teljesítménye, és a helyzetkihasználás. Nekünk elsősorban ebben kell javulnunk.”

“A regeneráción kell legyen a hangsúly a következő meccsig – mondta blogunknak Szilassy Zoltán, az UTE edzője. – Most mindenkinek megfelelően kell ennie, innia, aludnia. Hétfőn a meccs előtt lesz egy átmozgató edzésünk, amelyen mindenki a vasárnapi terheléséhez mérten eltérő módon vesz részt. De mindenképpen jégre kell mennünk, hiszen Ágoston Olivérnek kell lövéseket kapnia. Igyekszünk részletesen elemezni a vasárnapi meccset is addig, keresni a tendenciákat, az ellenfél esetleges gyenge pontjait. Szóval igyekszünk a lehető legjobban felkészülni. Szeretnénk jobban kezdeni a mérkőzést, mint vasárnap, természetesen jó lenne két győzelemmel hazatérni Brassóból.”

Brassó–UTE 5-3

   

A kék-sárgák behúzták a negyeddöntő 4. mérkőzését, ezzel eldőlt, a csapatok még biztosan visszatérnek Erdélybe.

Az UTE kiválóan kezdte a hétfői mérkőzést, már a 47. másodpercben megszerezte a vezetést Erik Caládi révén. A nyitó harmad közepén egyenlített a Brassó, Robert MacMillan talált be Ales Sila kapujába, sőt a 19. percben Molnár Zsombor góljával már a hazaiaknál volt az előny. A második játékrész első felében két emberelőnyt is kihagytak a brassóiak, viszont a 30. percben Bíró Ottó belőtte a 3. találatukat. Egy újabb kivédekezett emberhátrány után Benk András egygólosra csökkentette a lila-fehérek hátrányát. A harmad végén kettős emberelőnybe került a Brassó, Roberto Gliga gólra váltotta az 5 a 3 elleni akciót.

A 42. percben Daniel Tranca találatával már 5-2-re vezetett a Brassó, a folytatásban pedig a szabálytalanságok vették át a főszerepet, valamint Sila helyére Ágoston Olivér érkezett az újpestieknél. A záró játékrészben 10 kisbüntetést osztottak ki a játékvezetők, valamint Schmál Kristóf és Sikorcin Ladislav is tízperces fegyelmit kapott.

A Brassó 5-3-ra nyert, a párharc 2-2-re áll. A két csapat legközelebb csütörtökön találkozik, de az is biztos, hogy visszatérnek még Brassóba.

BRA-UTE_20171006-1-900

Fotó: ASC Corona Brassó

Nem tudtuk uralni az érzelmeinket

   

Edzői nyilatkozatok a Brassó–UTE meccset követően.

Strenk Hunor, másodedző, Corona Brassó: “A meccs előtt apróbb változtatást hajtottunk végre a csapatban, MacMillan a harmadik sorba került, hogy ezzel jobb legyen az egyensúly a soraink játékereje között. Nem kezdtük jól a mérkőzést, az első két cserében különösen nem, a másodikban azonnal kaptunk is egy gólt, aztán viszont fokozatosan átvettük a játék irányítását és megszereztük a vezetést is. Aztán az UTE felzárkózott, de ezúttal mi tudtuk kihasználni a második harmad végén a meccs fordulópontját, ami egy kettős emberelőny volt, amiből sikerült gólt szereznünk, igaz, csak videózás után ítélték meg. A harmadik harmadban egy-egy gól esett és volt sok kiállítás mindkét oldalon, igazi playoff hangulat volt a jégen is. Ami nagyon örömteli, az az, hogy mindhárom sorunk gólt ütött, a MacMillannel megerősített harmadik sor pedig különösen jól ment, ők három gólt is szereztek. Most kipihenjük a meccseket, aztán kedden este indulunk Budapestre. Szerdán már ott edzünk és csütörtökön jöhet a következő meccs.”

Szilassy Zoltán, vezetőedző, UTE: “Jól kezdtünk, de aztán feljött a Brassó, mi pedig saját magunknak nehezítettük meg a helyzetünket, mert nem tudtuk jól uralni az érzelmeinket. Ennek az lett az eredménye, hogy egy egyébként fogható mérkőzésen sorban kaptuk az emberhátrányokat, és létszámhátrányban játszva nagyon nehéz nyerni. Erre legközelebb jobban oda kell figyelnünk, nem vihetnek el ennyire bennünket az érzelmeink. Végig profin, hideg fejjel kell tudnunk játszani. Ami a legfontosabb a két brassói meccs után, hogy visszaszereztük a pályaelőnyünket, mostantól egy két nyert meccsig tartó párbaj kezdődik. Ahogy megyünk előre, egyre nagyobb lesz minden mérkőzés jelentősége. Most minél gyorsabban ki kell pihenjük ezt a két mérkőzést, aztán fel kell készülnünk, hogy hazai jégen nyerjünk a következő meccsen.”

Erste Liga, Patinoarul Olimpic Brasov, 748 néző. Játékvezetők: Csomortani, Csomortani.
Tőke: 87,0% (Polc)
K
Sila: 85,7% (Ágoston: 100%)
Filip, Jemeljanyenko, Walls, Mihály Á., Gliga
1
Huba, Kiss D., Dósa, Schmál, Turbucz
Sirokovs, Nagy I., Saluga, Tranca, Knyazev
2
Varga, Hegyi, Nemes, Pápa, Sági Martin
Bors, Bíró O., MacMillan, Molnár, Zsók
3
Nagy N., Kovács A., Benk, Sikorcin, Kovács Cs.
Mihály E., Bíró M., Bíró G., Péter, Zabludovszkij
4
Kiss R., Pichler, Frolík, Caladi, Ropret
Pénzes Július, Strenk Hunor
E
Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 00:47 UTE Caladi Ropret Kiss D.
1-1 09:27 BRA MacMillan Zsók Bíró O.
2-1 18:37 BRA Molnár MacMillan Bíró O.
3-1 29:47 BRA Bíró O. MacMillan Zsók
3-2 34:20 UTE Benk Sikorcin
4-2 39:25 BRA PP2 Gliga
5-2 41:14 BRA Tranca Nagy I. Sirokovs
5-3 57:21 UTE PP Ropret Caladi Huba
37 Kapura lövések száma 23
14 Kiállításpercek 40

A Brassó–UTE góljai

   

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum