Fehr szerint Bettman meghamisítja a történelmet

 

A játékos-szakszervezet igazgatója szerint a ligaelnök egy-két dologra igen rosszul emlékszik az olimpiával kapcsolatban.

12. alkalommal rendezik meg az MIT Sloan Sports Analytics nevű konferenciát, ami a fejlett statisztikai apparátusok sportbéli használatának egyik legfontosabb fóruma a világon. Az idei programban Gary Bettman ligaelnök és Donald Fehr, az NHLPA, vagyis a játékos-szakszervezet igazgatója is előadott, egy nap különbséggel. Bettmannek nem volt könnyű dolga, hiszen az olimpia kellős közepén nyilvánvalóan az NHL-esek hiánya volt a legfontosabb kérdés. Ráadásul alig egy héttel korábban Mark Lazarus, az NBC sportközvetítésekért is felelős igazgatója a Sports Illustrated hasábjain kritizálta az NHL döntését, mondván, hogy az a világon mindenhol rosszat tett a jégkorongnak.

Bettman vitatta ezt a helyzetértékelést, mondván, nem lehet az NHL nézőszámait mechanikusan összehasonlítani a tavalyival. A ligaelnök ezt követően azt is elmondta, hogy még nem döntöttek arról, részt vesznek-e a négy év múlva esedékes pekingi olimpián: ?Nem tudom, hogy akarunk-e menni Kínába. Azt gondolom, az olimpia éppen kettészeli a szezonunkat és ez nagyon káros. Tudom, hogy sokan azt gondolják, hogy valami nagy tárgyalásban voltunk vagy a szakszervezettel vagy a NOB-bal vagy az IIHF-fel. De nem erről volt szó. Egyszerűen arról a tényről van szó, hogy ez megszakítja a szezonunkat.? Bettman arra is emlékeztetett, hogy a jégkorong eredetileg a nyári olimpián szerepelt: ?Megkérdeztem a NOB-ot, hogy miért nem raknak át minket nyárra. Imádnánk nyáron menni az olimpiára. Biztosak vagyunk benne, hogy a játékosok is nagyon élveznék. De hogy a szezon felénél egyszerűen csak eltűnjünk a Föld színéről, ez roppant káros nekünk.?

gary_bettman

A konferencia másnapján Donald Fehr, a szakszervezet igazgatója reagált az elhangzottakra: ?Ez nem vág egybe az én tapasztalataimmal. A liga egy rakás dolgot kért a NOB-tól. Ha ezek teljesültek volna, akkor szerintem az NHL-esek mehettek volna az olimpiára. A játékosoktól pedig a kollektív szerződés meghosszabbítását kérték.? Fehr szerint a pekingi részvétel lebegtetése szükségtelenül szítja a feszültséget és valójában csak az NBC kritikáira adott reakció volt.

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR ÉLŐ
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum