Visszavenné a pályaelőnyt az UTE

   

Döntetlenről, brassói pályaelőnnyel folytatja az Erste Liga negyeddöntőt az UTE és a Brassó, ezúttal Erdélyben.

Elvette az Újpest pályaelőnyét a Brassó, így mostantól kezdve ő van kedvezményezett helyzetben az Erste Liga negyeddöntőjében. Ha az UTE tovább akar jutni, szüksége lesz egy idegenbeli bravúrra. A helyzetet nehezíti, hogy ez a Brassó már nem az a csapat, amelyik végigszenvedte az alapszakaszt. Júlis Pénzes érkezése óta a meccsek túlnyomó többségét megnyerte, ezáltal rengeteg önbizalmat is tankolt. “Az új edző érkezésével mindenki tiszta lappal indulhatott újra – mondta erről blogunknak Strenk Hunor, a Brassó másodedzője. – Mindenkinek újra meg kellett küzdenie a helyéért a csapatban, ez felélesztette a versenyszellemet. Igazából ennyi kellett ahhoz hogy néhány mérkőzést megnyerjünk. Ahogy pedig a győzelmek elkezdtek jönni, a játékosok újra elkezdtek hinni önmagukban.”

Pontosan fordított a helyzet Újpesten. A csapat váltakozó szerencsével ugyan, de mégis biztatóan játszott az alapszakaszban, és bejutott a Magyar Kupa döntőjébe is. Ezt követően azonban komoly hullámvölgy következett, szétesett az addig általában feszes védekezés, és jóformán egyetlen helyzetet sem sikerült beütni. Innen kell újraépíteni a játékosok önbizalmát és harci morálját. A gödör legalább a Brassó elleni első negyeddöntő mérkőzésig biztosan eltartott. Bár jól kezdett és iramot diktált az UTE, egyszerűen semmit nem voltak képesek belőni. Ezért volt nagyon fontos, hogy a második negyeddöntőben sikerült vezetést szerezni és ha csak hosszabbításban is, de sikerült a győzelmet is megszerezni. Ami nagyon lényeges lehet az újpestiek számára, hogy ebből a csütörtöki sikerélményből minél többet tudjanak töltekezni. A csapat tudása megvan, a forma az, amelyet még keresni kell. Annyiban reményt keltő az UTE jelenlegi helyzete, hogy

BRA-UTE_20171203-900

fotó: Corona Brassó, Szabó Attila

“Hazaértünk, a meccs nélküli napon néhány játékelem csiszolásán volt a fő hangsúly az edzésen – mondta blogunknak Strenk Hunor, a Brassó másodedzője. – Egyelőre csak a vasárnapi mérkőzéssel foglalkozunk. Az UTE jól kezdte a két első mérkőzést, szeretnénk, ha ezúttal kevesebb terük lenne az elején. Eddig a kapusok teljesítménye nagyon jó volt mindkét oldalon, és ez ezúttal is döntő tényező lehet. 120 perc alatt csak két gólt engedtünk lőni az Újpestnek, az a célunk, hogy ezúttal se tudjanak többet lőni nekünk. Mi viszont itthon vagyunk, az a célunk, hogy eredményesebbek tudjunk lenni, mint idegenben, jó lenne 3-4 gólt szerezni és egy biztos győzelemmel folytatni a sorozatot.”

“Szerencsére a második meccsre össze tudtuk szedni magunkat – mondta Szilassy Zoltán, az UTE vezetőedzője. – Nagyon fontos volt, hogy a második meccset megnyerjük. Így most változott a feladat, egy három nyert meccsig tartó széria kezdődött, ahol a Brassónak van ugyan pályaelőnye, de mi megpróbáljuk ezt elvenni tőlük. A kupadöntőt követően alapoztunk is a középszakasz közben, ez nyilván kihatott a formánkra. Sajnos ebben még nagyon belement az első meccsünk is a Brassó ellen. A másodikon már javuló tendenciát láttam, összeszedettebb volt a védekezésünk, jóval több lövésünk ment kapura is, bár még mindig bosszantóan sok helyzetet hagyunk ki. A célunk az, hogy meccsről meccsre javuljunk. Látok még erre lehetőséget bőven. Tovább kell vigyük a második meccsen látott feszes védekezésünket, és javulnunk kell a pontosságban.”

Brassó–UTE 3-4

   

Az újpestiek kétgólos hátrányból harcolták ki a hosszabbítást, amely végül a leghosszabb magyar ligás túlórába torkollt és Sikorcin góljával ért véget a 86. percben.

A negyeddöntő 3. mérkőzését a hazai jégen játszó Brassó indította jobban, a 4. perc végén Mihály Árpád betalált Patrik Polc kapujába. Az első harmad hátralévő részében 3 emberhátrányt is kibekkelt az UTE, hiába, a második játékész elején Maksims Sirokovs belőtte a 2. brassói gólt. A meccs felénél kihagytak egy emberelőnyt az újpestiek, viszont a kiegészülés után 5 másodperccel Anze Ropret szépített. Két és fél perccel később visszaállt a kétgólos differencia, a Corona Roberto Gliga révén használta ki Kiss Roland büntetését. A harmadik harmad elején kétszer is 5 a 4 ellen játszhattak a lila-fehérek, a másodikat Martin Frolík gólra váltotta. Az UTE az 57. percben Kovács Csaba találatával egyenlített, ezzel a fővárosiak kiharcolták a hosszabbítást.

A túlóra első felvonása nem hozott döntést, a csapatok ezzel megdöntötték a pontosan két évvel ezelőtti, 2016. február 25-én lejátszott MAC–Fehérvár meccsen felállított, 2 másodperc híján 78 perces játékidőt. A 79. percben az UTE elcserélte magát, de kivédekezte a hátrányt, aztán a 86. percben Ladislav Sikorcin révén megszerezte a győztes gólt.

Az újpestiek a 4-3-as sikerükkel 2-1-re vezetnek összessítésben. A két csapat hétfőn újra összeméri az erejét Brassóban.

braute

Fotó: ASC Corona Brassó

Hiányzott belőlünk a gyilkos ösztön

   

Edzői nyilatkozatok a rekordhosszúságú Brassó–UTE Erste Liga mérkőzést követően.

Strenk Hunor, másodedző, Corona Brassó: “Ahogy az UTE a budapesti meccseket, úgy ma mi kezdtük nagyon jól a mérkőzést. Hamar be is lőttük az első gólunkat, ám ezt követően rengeteghelyzetet kihagytunk. A második harmad elején viszont hamar betaláltunk újra. Az UTE szépítő gólja után is hamar visszaállítottuk a kétgólos különbséget. Nagyon fontos momentuma volt a meccsnek a második harmad végi 2+2 perces emberelőnyünk, amikor dönthettünk volna, de hiányzott belőlünk a gyilkos ösztön, nem tudtuk kihasználni ezt a nagy lehetőséget. A harmadik harmadra az UTE nagyon nagy energiaszinten jött ki, és a végére sikerült kiegyenlítenie. A hosszabbítás ahogy legutóbb Újpesten is, ide-oda játékot hozott, amelyet egy egyéni akció zárt le. Nagyon köszönjük a közönségünknek a támogatást, majdnem telt ház volt, és akik kilátogattak a csarnokba, igazi playoff-hangulatot teremtettek.”

Szilassy Zoltán vezetőedző, UTE: “Ezúttal nagyon rosszul kezdtünk, Nem álltunk bele jól a meccsbe, a Brassó nagyon ránk tudott jönni. Aztn szerencsére összeszedtük magunkat, és különösen a harmadik harmadban óriási munkát fektettünk be a meccsbe, aminek szerencsére meg is lett az eredménye. A hosszabbítás ezúttal másképp alakult mint legutóbb Újpesten, a Brassónak is voltak helyzetei, talán több is és nagyobb, mint nekünk. Végül azonban Sikorcin gyönyörű akciójával mi hoztuk el a győzelmet. Az emberhátrányos védekezésünkkel ma elégedett lehettem, sokat játszottunk hátrányban, és ugyan kaptunk egy gólt 5 a 4 ellen, de az nem tipikus emberelőnyben szerzett találat volt. Ki kell emelnem Ales Silát, aki óriási teljesítményt nyújtott, rengeteget dolgozott, hatalmas része van a mai sikerünkben. Tudom, hogy voltak, akik megkérdőjelezték a tartásunkat már a középszakasz vereségsorozata alatt, én azonban végig bíztam a fiúkban. Ma igazolták a bizalmamat, óriási tartással játszottak, és ez a győzelem nyilván segít tovább javítani a csapat morálját is.

Erste Liga, Patinoarul Olimpic Brasov, 0 néző. Játékvezetők: Csomortani, Csomortani, Andre.
Polc: 87,1% (Tőke)
K
Sila: 94,8% (Ágoston)
Filip, Jemeljanyenko, Walls, MacMillan, Gliga
1
Huba, Kiss D., Dósa, Pichler, Turbucz
Sirokovs, Nagy I., Saluga, Tranca, Knyazev
2
Varga, Hegyi, Nemes, Pápa, Sági Martin
Mihály E., Bíró O., Mihály Á., Molnár, Zsók
3
Nagy N., Kiss R., Benk, Sikorcin, Kovács Cs.
Bors, Péter, Bíró G., Bíró M., Zabludovszkij
4
Kovács A., Schmál, Frolík, Caladi, Ropret
Pénzes Július, Strenk Hunor
E
Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 03:56 BRA Mihály Á. Zsók Bíró O.
2-0 22:50 BRA Sirokovs Bíró M. Bors
2-1 33:31 UTE Ropret Sági Martin
3-1 36:09 BRA PP Gliga Walls Zsók
3-2 48:12 UTE PP Frolík
3-3 56:48 UTE Kovács Cs. Ropret
3-4 85:32 UTE Sikorcin
58 Kapura lövések száma 30
8 Kiállításpercek 18

A Brassó–UTE videó-összefoglalója

 

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum