Fel kell vegye a MAC tempóját a Ferencváros

   

Csütörtökön nem állt készen a negyeddöntőre a Ferencváros, pénteken más szellemben kell kezdjen.

Ha van csapat, amelyik már mérkőzések óta playoff-üzemmódban játszik, akkor a MAC Budapest feltétlenül ilyen. Már a középszakaszban is nagyon pörgős, kemény meccseket játszottak, nem is véletlen, hogy végül megelőzték a Miskolcot és elsőként választhattak ellenfelet. Hogy a pörgés megmaradt, annak a játékosai rögtön tanújelét is adták a Ferencváros elleni negyeddöntő legelső harmadában. A kék mezesek döntő fölényt harcoltak ki maguknak ebben a 20 percben a rájátszásra még szemmel láthatóan nem teljesen készen álló ferencvárosiakkal szemben, és ezt négy góllal nyomatékosították is. Innentől már csak haza kellett vinni a győzelmet, amit a csapat meg is tett. A MAC-os szemmel imponáló első 20 perc révén biztosan húzták be az első győzelmet a párharcban.

A Ferencvárost meglepte a MAC fizikalitása, lendülete, agresszivitása az első 20 percben. Osztálykülönbség volt ekkor a két csapat között. A második harmadra aztán a zöldek is megérkeztek a meccsbe, kezdték felvenni a ritmust, kezdtek beleállni a párharcokba, néhány helyzetet is ki tudtak alakítani, kiegyenlítődött a játék, a Fliszár–Cunningham bunyó is segített felrázni a játékosokat. Nem is meglepő, hogy a harmadik harmad elején a Ferencváros szépíteni tudott, igaz, a MAC aztán hamar válaszolt is. Ha a Ferencváros szeretne valamit keresni ebben a párharcban, akkor még egy ilyen első 20 percet nem engedhet meg magának. Az első pillanattól oda kell tegyék magukat a játékosok, akiket egyébként sem kell nyomasszon az esélyesség terhe. A MAC kerete sokkal jobb, mint a ferencvárosiaké, de küzdeni tudással, hajtással, sok munkával és alázattal a különbség nagy része eltüntethető.

MAC-FTC_20180222-900

fotó: MAC Budapest, Dömötör Csaba

A Ferencvárosiak honlapján Könczei Áron értékelte az első mérkőzést és előre is tekintett a pénteki csatára. “Két részre tudnám osztani az első meccset – nyilatkozta a fiatal csatár. – Az első harmad volt a gyengébb, amikor még nem álltunk készen, a MAC meg nagyon pörgött és ránk jöttek, két beleérős gólt is lőttek. Ott voltak folyamatosan a kapunk előtt. A második harmadban már kezdtük felvenni a tempót és jól játszottunk. Igazából azt várnám el, hogy így kezdjük, ahogy abbahagytuk a mérkőzést, illetve ahogy a második harmadban játszottunk. Nem lehet tudni, hogy mi fogja megváltoztatni a meccset. Lehetett látni, hogy egy verekedés után nekünk lettek helyzeteink és elkezdtük élvezni a játékot. Küzdünk, hajtunk és szerintem jó meccs lesz pénteken. Nagyon technikás csapatról beszélünk, viszont azt lehet látni, hogy van esélyünk, hogyha beleállunk az ütközésekbe és keményen játszunk. Akkor ők is meg tudnak remegni. Nekünk is lettek nagyon nagy helyzeteink. Három-négy kettő az egy elleni szituációt is kialakítottunk, és voltak még ezen felül is nagyon nagy helyzetek. Ha belőjük és nagyon jól védekezünk, akkor ez fordítva is lehet a következő meccsen.”

MAC–FTC 2-4

   

A ferencvárosiak egyenlítettek a középszakaszgyőztes elleni negyeddöntős párharcban.

A fővárosi negyeddöntő második mérkőzésének első harmada sok büntetést hozott. Az első előnyét nem használta ki az FTC, ám a másodikat igen: Vladimir Dubek kapu mellőli passzát a szemből érkező Jereme Tendler lőtte be Arany Gergely kapujába. A folytatásban 3 emberelőnyt is kihagyott a MAC. A hazaiak a meccs felénél egyenlítettek, amikor egy Arany-védés után megindultak a kék-fehérek, a támadást Keegan Dansereau zárta góllal. A 43. percben fordított a MAC: Christopher Bodó passzát Wesley Cunningham pont úgy irányította, hogy Brance Orbanhoz kerüljön, aki betalált Peter Sevelának. A gól után 16 másodperccel emberelőnybe kerültek a hazaiak, ám nemhogy nem növelték az előnyüket, a Ferencváros egyenlített, Tendler zárta góllal a szólóját. Az 52. percben újra vezettek a vendégek, Juhamatti Hietamaki kapu elé belöbbölt korongja Arany kapujában kötött ki. Majoross Gergely a végjátékban lehozta a kapusát, Németh Attila pedig egy üres kapus góllal beállította a 4-2-es végeredményt.

A MAC–FTC párharc így 2 mérkőzés után 1-1-re áll, a két csapat legközelebb hétfőn 18 órakor találkozik Pesterzsébeten.

macftc-20180222

Fotó: Dömötör Csaba (MAC Budapest)

Egészen más Ferencvárost láttunk, mint pénteken

 

Feltámadt a Ferencváros a negyeddöntő második mérkőzésére. Így látták a szakvezetők.

Majoross Gergely, vezetőedző, MAC Budapest: ”Egészen más Ferencvárost láttunk, mint pénteken, sokkal több élet volt bennük. Hiába kezdtünk alapvetően jól, nem sikerült betalálnunk, ők pedig szereztek egy előnygólt. Nagy munkával rájuk borítottuk a pályát, fordítottunk is, de az, hogy előnyben mi kaptunk gólt, fordulópontot jelentett. Jobb helyzetkihasználása révén nyert a Fradi.”

Greg Lindqvist, vezetőedző, Ferencváros: “A fő célunk az volt a meccs előtt, hogy végre ne kapjunk gólt az első harmadban, és ne kerüljünk korán hátrányba – aztán a többit meglátjuk. A célt sikerült megvalósítanunk, de utána is felvettük a kesztyűt, és ez, valamint a remek hátrányos játékunk és kapusteljesítményünk nagy győzelemhez segített minket.”

(forrás: nso.hu)

Szakács Ferenc másodedző, Ferencváros: “Nagyot küzdöttünk ezen a mérkőzésen, mindenki odatette magát száztíz százalékon. Végre azt tudom mondani, hogy működött a Fradi-szív. Fegyelmezetten játszottunk, tördeltük a játékot, a második harmadban viszont ránk jöttek nagyon. Ott ügyesen jöttünk ki, 1-1-gyel jöttünk le a második harmad után. A harmadik harmadban pedig úgy jöttünk ki, hogy a szívünk is kell vigyen. Nagyon kevés a hátvédünk sajnos, ráadásul sérülten játszott a hatodik, beugrós hátvédünk, Kovács Viktor, aki alapból csatár. Megküzdöttünk a győzelemért, gratulálok a fiúknak!”

Erste Liga, Tüskecsarnok, 0 néző. Játékvezetők: Halassy, Halassy, Kis-király, Váczi.
#2465: 90,3% (#5024)
K
Sevela: 95,3% (Pleszkán)
Macaulay, Pozsgai, Klempa, Dansereau, #5133
1
Tuominen, Hietamaki, Dubek, Tendler, Rafaj
#4914, Dudas, Orban, Brown, Bodo
2
Kovács, Owen, Németh, Könczei, Shupe
#3879, Garát, #693, Terbócs, #2474
3
Lakatos, Jászai, Roczanov, Farkas, Bödök
#3579, Vokla, #4048, Majoross, #4629
4
Inglis, Fliszár, Tóth, Virág
Majoross Gergely, Kontsas Jukka
E
Lindqvist Greg Kjell, Szakács Ferenc
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 07:56 FTC PP Tendler Dubek Rafaj
1-1 30:03 MAC Dansereau #41 Klempa
2-1 43:00 MAC Orban #3 Bodo
2-2 43:45 FTC SH Tendler Shupe Hietamaki
2-3 51:01 FTC Hietamaki Bödök Fliszár
2-4 59:05 FTC EN Németh Shupe
43 Kapura lövések száma 32
8 Kiállításpercek 12

A MAC–Ferencváros összefoglalója

   

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 18., hétfő
EL 17:30 SCCUTE 5-3VÉGE
március 19., kedd
U18 18:15 KACAVS 2-4VÉGE
U20 18:30 AVSMAC 5-4VÉGE
U20 18:40 UTEETO 7-4VÉGE
EBEL 19:15 RBSAVS 5-4VÉGE
március 20., szerda
EL 18:30 UTESCC 2-3VÉGE
U18 18:30 KACAVS 2-1VÉGE
március 21., csütörtök
U20 17:50 VICAVS 6-3VÉGE
U18 19:00 FTCKMH 1-3VÉGE
március 22., péntek
EL 17:30 SCCUTE 5-4 HVÉGE
U20 17:30 ETOUTE 2-7VÉGE
EBEL 19:15 AVSRBS 2-1 HVÉGE
    • DIGI SPORT 2
U18 20:00 DHKMAC 4-6VÉGE
március 23., szombat
U18 13:00 AVSKAC 
U20 17:00 AVSVIC 
U20 18:30 UTEETO 
március 24., vasárnap
U18 14:00 AVSKAC 
U20 20:00 MACAVS 
Partnerünk