Győznie kell a Fehérvárnak Znojmóban

   

Idén eddig vezet a Znojmo elleni párharcban a Fehérvár. Nagyon fontos lenne, hogy ez péntek estére is így maradjon, de ehhez bravúr kell.

Egy vereség sosem jön jókor, de a Fehérvár hazai pályán büntetőkkel elszenvedett veresége a Znojmótól kifejezetten szerencsétlen pillanatban érkezett. A középszakasz első köre zárult le szerdán, és a Volán otthon elvesztett két pontja azt jelentette, hogy át kellett adja az alsóház harmadik helyét a Bolzanónak. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy a második, még továbbjutó helyen álló Villach hazai jégen szenvedett vereséget – pont a Bolzanótól –, így a fehérváriak hátránya a vereség ellenére is egy ponttal csökkent a még playoffot érő helyen álló csapattal szemben.

Pénteken azonban be kellene pótolni azokat a pontokat, amelyeket szerdán elvesztett a csapat. Ez pedig nem lesz könnyű, hiszen a csehek a középszakaszban eddig csak nyertek hazai jégen, miközben az ellenfelek gólt sem tudtak ütni nekik. Bravúros teljesítményre lesz tehát szükség fehérvári részről, amihez a szerdainál sokkal harapósabb, élesebb, győzelemre éhesebb csapatra lesz szükség. A Znojmo és a Fehérvár számára is érvényes a szerdai beharangozónkban említett szabály, csak a győzelem számít. A Dornbirn mögött tömör a mezőny, a 2. helyezett Villach és az 5. Znojmo között mindössze egy győzelem, 3 pont a különbség. Mivel a két jelenlegi dobogós és az őket üldöző páros is egymás ellen oszt el 3-3 pontot pénteken, a vesztesek nagyon sokat bukhatnak.

v.l.

fotó: HC Orli Znojmo

“Több gólt kell szereznünk – nyilatkozta Miroslav Frycer, a Znojmo mestere. – Fehérváron is megvoltak a lehetőségeink, de egyszerűen nem tudtunk betalálni, ez a probléma pedig az egész szezonban kísért bennünket. Most csak pár napunk van ezen dolgozni, de remélhetőleg három ponttal gazdagodunk a hazai mérkőzés után.”

“Elemeztem a szerdai mérkőzést – mondta a Fehérvár vezetőedzője, Hannu Jarvenpaa a csapathonlapnak. – A Znojmo az első pillanattól fogva készen állt a küzdelemre és harcolt, mi pedig nem ezt tettük. Ezt ki kell javítsuk péntekre. Mindenkinek meg kell értenie, hogy ez már a playoff időszaka, ahol már a kezdéskor teljesen felkészülteknek kell lennünk. A csapat fele különböző válogatottaknál töltötte az előző hetet. Nem volt elég játékosunk, ráadásul több játékosunk sem tudott edzeni ez idő alatt, hanem pihennie és a különböző sérüléseit kezeltetnie kellett. De ezek csak kifogások. Mennünk kell tovább előre, azokkal, akik éppen a rendelkezésünkre állnak, ők pedig egy jó hokicsapatot alkotnak. Lesz néhány kisebb változás, és ezek remélhetőleg jót tesznek majd a csapatnak. Egyelőre még kérdés, hogy milyen lesz az összeállításunk, mert azt szeretném, hogy akik Znojmóban játszanak, azok 100%-osan tudjanak játszani.

Znojmo–Fehérvár 1-2

   

Hári Jánosék a hazai jégen büntetőkkel elszenvedett vereség után 2 nappal begyűjtötték a 3 pontot Csehországban.

A Fehérvár AV19 a szerdai, szétlövéses vereségért való visszavágás reményében lépett jégre Znojmóban. A nyitó harmad első felében két emberhátrányt is kivédekezett a magyar együttes, a 11. percben pedig megszerezte a vezetést Hári János góljával. A meccs felénél több mint másfél percen át kettős hátrányban is volt a Fehérvár, amit kibekkeltünk, aztán fordult a kocka és két magyar emberelőny jött. A másodikat kihasználta a Volán: Meland meglőtte az első magyar csapatban szerzett gólját. A középső harmad végén szépített a Znojmo Nemec révén. A harmadik húsz percben remekelt Carruth a kapuban, nem kapott gólt, így a Fehérvár 2-1-re nyert Csehországban, így továbbra is harcban van a rájátszást érő alsóházi 2. helyért.

znoavs-2017

Fotó: Rostislav Pfeffer

EBEL, 2048 néző. Játékvezetők: Babic, Baluska, Kaspar, Soos.
Schwarz: 92,3% (Halasz)
K
Carruth: 97,4% (Rajna)
Biro, Corbett, Cip, Plíhal, Yellow Horn
1
Meland, Uotila, Erdély, Hári, Kóger
Tejnor, Stehlík, Guman, Bartos, Novak
2
Manavian, Stipsicz, Gilbert, Latendresse, LoVecchio
Boruta, Lattner, Mrázek, Raska, Nemec
3
Palin, Szabó B., Sárpátki, Luttinen, Antilla
Zajic, Lakos, Csamango, Matus, Spacek
4
Vincze, Reisz, Szabó K.
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 11:00 FHA Hári Erdély
0-2 34:05 FHA PP Meland Luttinen Hári
1-2 37:31 ZNO Nemec Mrázek Matus
39 Kapura lövések száma 26
12 Kiállításpercek 16

A Znojmo–Fehérvár góljai

 

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum