Megválhat Erik Karlssontól az Ottawa

 

Az Ottawa a csalódást keltő szezon után újjáépítésbe kezd, megfelelő ellenérték esetén hajlandók megválni a világ legjobb hátvédjétől is.

Az átigazolási határidő február 26-án, azaz hétfőn jár le az NHL-ben, magyar idő szerint este hatkor. Eddig a várakozásoknak megfelelően bombaüzletek nem köttettek, a történésekről innen tájékozódhatnak a legegyszerűbben. Mindazonáltal mégis fontos figyelni a pletykákra ebben az időszakban, hiszen azok a nyári átigazolási szezont is meghatározhatják. A legfrissebb információk szerint nem kisebb név, mint a világ egyik legjobb védőjének tartott Erik Karlssontól válna meg az Ottawa Senators. Sokak számára meglepő lehet mindez, hiszen tavaly még arról szóltak a hírek, hogy a svéd bekk lesz a konferenciadöntőig menetelő csapat sarokköve. Pierre Dorion, a Sens általános igazgatója egyenesen azt nyilatkozta, hogy ?Úgy tartják, Isten megpihent a hetedik napon, de szerintem a nyolcadikon teremtette Erik Karlssont?.

Ian Mendes, a TSN szakírója rakta össze az elmúlt egy év történéseinek mozaikjait, amik oda vezettek, hogy az ?érintethetlen szupersztárból lehetséges portéka lett?. Az egészről természetesen nagyon keveset tudni, hiszen jórészt a színfalak mögött zajlottak az események. Az első árulkodó jel a problémákról november végén érkezett, amikor Karlsson kijelentette, hogy nem enged a piaci árából csak azért, hogy Ottawában maradhasson. Nem sokkal ezt követően már arról kezdtek el szivárogni a hírek, hogy a Senators kikérte játékosától annak a tíz csapatnak a listáját, ahova nem szeretne költözni. Az nem volt világos, hogy már a szezon előt vagy a szezon közben megtörtént-e ez, de ennek nincs is sok jelentősége. Január közepén Dorion már arról beszélt egy interjúban, hogy még Gretzkyt is elcserélték annak idején. Februárban aztán három évet hosszabbítottak az általános igazgatóval, akinek mandátuma arról szól, hogy újra versenyképes csapatot építsen a kanadai fővárosban.

karlsson

Mindez persze nem jelenti azt, hogy Karlssont mindenképpen elcserélik. Elvégre a világ egyik legjobb játékosáról van szó, akinek még másfél éve van hátra szerződéséből. Mindezt olyan áron, ami a legjobb ár/érték arányú hokissá emeli, éves keresete ugyanis ?mindössze? 6,5 millió dollár. Az sziinte biztos, hogy a következő szerződése közelebb lesz a tízmilliós összeghez, mint a jelenlegi béréhez. Csakhogy az üzletelés külön tudomány a ligán belül. Karlsson értéke elvileg most a legmagasabb, hiszen jelenlegi szerződése ideje alatt még két rájátszásban tudja segíteni aktuális csapatát. Nyáron ez eggyel kevesebb lesz, 2019 nyarán pedig ingyen vihető. Igen ám, de szezon közben nem szoktak ekkora üzleteket kötni, a február végi átigazolási határidő környékén az általános igazgatók sokkal inkább a fogaskerekek apróbb kerekeivel vannak elfoglalva: egy jó negyedik soros centert vagy egy hasznos hátvédet keresnek a harmadik bekkpárba.

Karlsson értéke tehát hiába ostromolja az egeket, nehézkesebb most eladni, nyáron viszont jelentősen romlanak Dorion alkupozíciói. Miközben a szurkolók viszonya egyre rosszabb a menedzsmenttel, ami tovább romolhat, ha nem sikerül gigantikus üzletet kötni a csapat legjobb játékosáért. Dorionnak agyon kell nyernie ezt az üzletet, és még akkor is kell 2-3 év, mire beérhetnek az érte kapott fiatalok és draftjogok.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR ÉLŐ
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum