Javítaniuk kell az Acélbikáknak

   

A negyeddöntő második mérkőzésén mindenképpen győznie kellene a pályaelőnyét kedden elvesztő Dunaújvárosnak.

Nehéz helyzetbe került a Dunaújváros az Erste Liga negyeddöntőjének első mérkőzését követően, hiszen kedd este fejre állt, és így máris elvesztette a pályaelőnyét a Csíkszeredával szemben. Bár a DAB azon kevés csapat közé tartozik, amelyiknek sikerült már győznie Csíkszeredában, de ez nem könnyű feladat. Pláne nem lenne könnyű feladat, ha két meccset kellene megnyerni a Vákárban, így mindenképpen arra kell törekedniük Azariéknak, hogy legalább 1-1-es állással utazzanak a szeredai két meccsre, és ezzel kivívják, hogy a túra eredményétől függetlenül egészen biztosan játszhassanak még Dunaújvárosban. Ehhez viszont óriási javulásra lesz szükségük. A Dunaújváros nem állt készen a negyeddöntőre, ezúttal nem működött a csapatjáték, és Jason Morgan csapataitól szokatlanul puhány játékkal rukkoltak elő a játékosok. Nem volt senki, aki ebben a helyzetben vezetővé tudott volna előlépni.

A Csíkszereda viszont remekül felkészült csapat benyomását keltette. Nyilván jól jött, hogy viszonylag hamar megszerezte a vezetést, de ezen felül is jóval érettebb, taktikusabb játékot mutatott, a speciális helyzetekben remekül teljesített. Mind az öt emberhátrányát kivédekezte és három emberelőnyéből egyet belőtt. A rutinos légiósok, Taratuhin, Belov, Szcsasztlivij és mindenekelőtt Valchar igazi húzóemberek voltak, hátukon vitték a csapatot. A megszerzett 10 kanadai pontból 8-at ők termeltek, és mind a négy gólt ők lőtték. Az első harmadban is eldönthették volna már a meccset, hiszen Szcsasztlivij találatát követően döntő fölénybe kerültek, ám kihagyták a nagy helyzeteiket. Szerencséjükre ezúttal ez nem bosszulta meg magát, önbizalomnövelő produkcióval rukkoltak elő idegenben.

DAB-SCC_20180220-IMG_2948-900

fotó: Dunaújvárosi Acélbikák

24 órán belül következik a visszavágó, amelyen kíváncsian várjuk, mit tud előhúzni a tarsolyából a nagy motivátor és taktikus hírében álló Jason Morgan. Azonban a túloldalon sem nyeretlen kétévesek állnak a cserepad mögött, ahogy az első mérkőzésre, úgy bizonyára a másodikra is remekül fel fogja készíteni a Csíkszeredát a Leo Gudas–Hozó Levente edzőpáros. A negyeddöntő első mérkőzésén a Csíkszereda találta meg hamarabb a győzelem receptjét, de a négy nyert meccsig tartó sorozat nagyon hosszú is tud lenni, van még alkalom a javításra az Acélbikáknak is. A Csíkszeredának nem szabad azzal foglalkoznia, hogy előnyt szerzett, továbbra is meccsről meccsre kell gondolkodnia, ha nem szeretné elveszíteni a hamar megszerzett előnyt.

Jason Morgan (vezetőedző, DAB): “Pontosan 24 óránk van arra, hogy változtassunk a tegnapi teljesítményünkön. Ahogy tegnap is mondtam, nem játszottunk csapatként, ez volt a legnagyobb hibánk és ez volt a legfőbb oka annak, hogy kikaptunk. Egy nagyon tapasztalt csapat vert meg bennünket, akik keményen játszottak, sokat dolgoztak. Egy erős jellemekkel teli csapat vagyunk, közel állunk egymáshoz a jégen és azonkívül is. Tudom, hogy a fiúk egy sokkal jobb csapat-teljesítménnyel reagálnak majd a tegnapi vereségre!”

DAB–SC Csíkszereda 2-5

   

A csíkiak a keddi siker után szerdán is nyertek Dunaújvárosban. Szcsasztlivij 2+2 ponttal zárta az estét.

Az első mérkőzéshez hasonlóan most is a Sportklub szerezte meg a vezetést: a 13. percben nem tudtak felszabadítani az Acélbikák, Pjotr Szcsasztlivij korongot szerzett, Rokaly Szilárdnak passzolt, aki az üresen álló Peter Fabushoz tette tovább, ő pedig betalált Duschek Dávidnak. Másfél perccel később egyenlített a DAB, Nageler fejezte be góllal szólóját. A 19. percben Becze Tihamér lágyékon ütötte bottal az ellenfelét, ezért 5+végleges fegyelmit kapott. Az ötperces előny során 1 gólt lőtt a Csíkszereda, 4 másodperccel az első harmad vége előtt Farkas Tamás juttatta újra előnyhöz a csapatát, de a játékrész krónikájához hozzátartozik, hogy Andrej Taratuhin begyűjtött egy 10 perces fegyelmit. A kiegészülés után nem sokkal Hugo Turcotte megugrott és másodszorra is egyenlítettek a dunaújvárosiak. A második játékrész végén Szcsasztlivij góljaival meglépett a Sportklub: előbb Fabus passzát lőtte be jó ütemben érkezve, aztán pedig közelről pofozott be egy üresen maradt pakkot. Az 51. percben Antal Zsombor gyönyörű gólt lőtt, Flinta Botond passzába úgy ért bele a kapunak háttal állva, hogy az Duschek ketrecében kötött ki.

Az SC Csíkszereda 5-2-re nyert, így összesítésben 2-0-ra vezet. A párharc szombatot folytatódik Csíkszeredában.

dabscc-20180220

Fotó: DAB

Egy dolgot tudunk tenni, elutazunk Csíkszeredába és nyerünk

   

Újabb sikerével falhoz szorította a Dunaújvárost a Csíkszereda. Így látták a második mérkőzést az edzők.

Jason Morgan, vezetőedző, Dunaújváros: “A teljesítményünk és a harci szellemünk sokkal jobb volt ma este mint tegnap. Nagyon sok helyzetet kihagytunk, főleg abban, hogy kapura vagy afelé juttassuk a korongot, úgy érzem, túlságosan szépen akartunk játszani. Becze kiállítása komoly érvágás volt. Természetesen az is látszik, hogy a Csíkszereda mennyire tehetséges támadásokban. Látszik, hogy a légiósaik igazi topjátékosok, sokat elmond, hogy mennyi beleérésre játszanak, vagy éppen adott helyzetben a társ botjára lövik a pakkot a kapu helyett. Érződik rajtuk, hogy magas szinten űzték a sportot. Most egy dolgot tudunk tenni, hogy a következő mérkőzésre koncentrálunk, elutazunk Csíkszeredába és megnyerjük az első találkozót. Utána ráérünk kitalálni a jövőt.”

Hozó Levente, másodedző, Csíkszereda: “Igazi csapatként dolgoztunk ma is. Nagy erőket mozgattunk meg a siker érdekében. A 2-0 már egy komoly előny, de a középszakasz óta lényegében csak a rájátszásra készülünk. Keményen megküzdöttünk mindkét nap a sikerért. Köszönjük a szurkolóinknak, hogy elkísértek minket. Az biztos, hogy otthon, a Vákárban több ezren buzdítanak majd.”

Erste Liga, Dunaújvárosi Jégcsarnok, 700 néző. Játékvezetők: Halassy, Halassy, Soltész, Váczi.
Duschek: 88,1% (Koitmaa)
K
Onodi: 95,7% (Ruczuj)
Erdélyi, Mestyán, Odnoga, Nageler, Turcotte
1
Papp, Belov, Fodor, Valchar, Taratuhin
Lencsés, Hruby, Hári, Izacky, Novotny
2
Brnák, Farkas, Szcsasztlivij, Fabus, Rokaly Sz.
Hüffner, Orbán A., Becze, Léránt, Azari
3
Flinta, Gecse, Antal Zs., Molnár, Bíró
Szkripec, Silló, Németh, Tanka
4
Antal N., Salló, Sándor, Egyed, Rokaly N.
Morgan Jason, Borbás Gergely
E
Gudas Leo, Hozó Levente
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 12:28 SCC Fabus Rokaly Sz. Szcsasztlivij
1-1 13:51 DAB Nageler Odnoga Hruby
1-2 19:56 SCC PP Farkas Brnák Szcsasztlivij
2-2 23:42 DAB Turcotte Nageler
2-3 34:35 SCC Szcsasztlivij Fabus Brnák
2-4 37:56 SCC Szcsasztlivij Rokaly Sz. Fabus
2-5 50:18 SCC Antal Zs. Flinta Molnár
46 Kapura lövések száma 42
31 Kiállításpercek 16

A DAB–SC Csíkszereda góljai

 

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
december 10., hétfő
EL 20:00 UTEVAS 4-1VÉGE
    • M4 SPORT
december 11., kedd
VB20 13:00 HUNITA 6-2VÉGE
U20 18:00 ETOKMM 6-3VÉGE
december 12., szerda
U18 19:00 FTCETO 2-6VÉGE
VB20 20:00 HUNSLO 4-5 BVÉGE
december 13., csütörtök
U18 15:30 DENSVK 3-5VÉGE
EIHC 16:00 HUNFRA 0-3VÉGE
NU18 18:00 HUNSVK 
U18 18:00 EHCETO 2-6VÉGE
U18 19:00 HUNUKR 4-2VÉGE
EIHC 20:00 NORBLR 6-1VÉGE
december 14., péntek
U18 15:30 UKRDEN 
EIHC 16:00 FRABLR 
VB20 16:30 HUNPOL 
NU18 18:00 HUNCZE 
U18 19:00 HUNSVK 
EIHC 20:00 HUNNOR 
december 15., szombat
EIHC 12:00 HUNBLR 
U18 12:00 SVKUKR 
NU18 13:30 HUNPOL 
U18 13:30 ETOMIS 
U18 15:30 HUNDEN 
EIHC 16:00 NORFRA 
december 16., vasárnap
U18 17:00 ZNOMIS 
Partnerünk