Sikerre éhes DAB várja a Sportklubot

   

Kedden 18 órakor Dunaújvárosban a Csíkszereda vendégjátékával elkezdődik az Erste Liga rájátszása.

A két csapat eddig négyszer találkozott egymással, ezek közül két alkalommal a szeredaiak nyertek, kétszer pedig a dunaújvárosiak, ráadásul mindkét csapat egy-egy hazai és idegenbeli meccsét nyerte meg a másik ellen. A 6-6 megszerzett pont mellé 14 csíki és 11 újvárosi gól társul, tehát a szezon eddigi eredményei alapján a kék-fehéreknél van a minimális előny. Árnyalja a képet azonban, hogy a két csíki győzelem a szezon elején született, míg a Dunaújváros az edzőváltás utáni lejátszott mindkét mérkőzést megnyerte. Ráadásul mostantól nem számít a gólkülönbség, vagy az, hogy hosszabbításban, netán rendes játékidőben nyer valamelyik csapat, a lényeg, hogy gyűljenek a győzelmeket jelző strigulák a klub neve mellett. Összesen négyig kell eljutni minden párharcban a továbbjutáshoz, és bizony könnyen elképzelhető, hogy ebben a párharcban a felek ki fogják használni a maximális mérkőzésszámot a továbbjutó kilétének eldöntéséhez.

Ami a dunaújvárosiakat illeti, az alapszakaszt követően a felsőházi középszakaszban 50%-os teljesítményt nyújtottak. Az UTE ellen két biztos győzelem, a Jegesmedvéktől két vereség, a MAC-cal szemben egy-egy győzelem és vereség a csapat mérlege. Végül csak az UTE szorult mögéjük. A csapat leggólerősebb játékosa az idény közben érkezett Hugo Turcotte lett, 19 találattal. A pontkirály az egész szezonban káprázatos teljesítményt nyújtó és a válogatottban a hétvégi katowicei tornán góllal bemutatkozó fiatal Odnoga Mátyás. Figyelemre méltó a liga legtapasztaltabb magyar játékosának, Lencsés Tamásnak is a teljesítménye, aki a csapat legjobb plusz/mínusz-mutatójával rendelkezik. Ami a kapusokat illeti, nem lehet panasza Jason Morgannek, Duschek Dávid az első számú kapusok közt az egész liga második legjobb védési százalékát hozza 93,6%-kal, a kapott gólátlaga pedig a harmadik legjobb, meccsenként 2,7. Cseréje, az észt válogatott Villem-Henrik Koitmaa hasonlóan erős támasza a csapatnak, 93,4%-ot hoz, 3,0-s kapott gólátlaggal.

A vendégeknél egyértelműen a légiósok viszik a prímet. Valchar 23 gólnál tart, ezzel a liga legjobb góllövői között van, Taratuhin pedig az egyik legjobb előkészítő az egész mezőnyben. Nem feledkezhetünk meg természetesen Fabusról, Szcsasztlivijről, Antal Zsomborról és Rokaly Szilárdról sem. Ami a statisztikákat böngészve egyből feltűnik,az az, hogy mennyivel szélsőségesebb a csapat teljesítménye. Vannak kiemelkedő plusz/mínusz mutatóval rendelkező játékosok,de ugyanakkor sokak neve mellett nagyon gyenge számok találhatók. Ez arra utal, hogy vannak sebezhető sorai a székelyeknek. A kapusok között Ónodi lett az első számú, 31 meccsen 90,1%-kal védett, kapott gólátlaga 3,1. Cseréje, a Bécsben kézsérülést szenvedett Ruczuj 90,6%-kal és 2,9-es kapott gólátlaggal védett 11 meccsen. A Szereda már régletudta meccseit a román bajnokság alapszakaszában, a január vége és a február eleje az Erste Liga középszakaszáról szólt, amely meglepően rosszul sikerült nekik. Bár – többek között hozott bónuszpontjaiknak köszönhetően is – az alsóház második helyén végeztek, meglepő vereségeket szenvedtek, például a Vienna Capitals otthonában.Innen kell majd felpörögniük üzemi fordulatszámra a lehető leghamarabb, hiszen a Dunaújváros ellen a középszakaszban látott lazaságnak nem lehet helye.

“Végre elkezdődik az igazi szezon – nyilatkozta a mérkőzés előtt Jason Morgan, az Acélbikák szakvezetője. – A fiúk sikerre éhesek, nagyon várják már a keddi kezdőbedobást. Otthon nagyon jól játszottunk a szezonban, ebben persze nagy szerepe van a szurkolóinknak is, akik hangosak és energikusak, ez pedig sokat tud segíteni egy-egy helyzetben. Sokszor elcsépelt közhely, de tényleg hatodik mezőnyjátékosként tudnak hozzátenni egy mérkőzéshez. Remélem, hogy magas tempójú, izgalmas meccset láthatnak majd holnap. A Csíkszereda nagyon tapasztalt játékosokból áll, amelyik hihetetlenül veszélyes támadásokat tud vezetni eladott vagy elvesztett korongokból. Egyszerűen kell játszanunk, és nagyon meg kell becsülnünk a korongot, ha pedig nálunk van, akkor a támadó, a semleges és a védekező harmadban is jól kell kezelnünk. Nagyon várjuk már a kezdést, remélem, minél többen kilátogatnak és együtt leszünk sikeresek hazai jégen.”

“Egy jó hírrel kezdeném – mondta Hozó Levente másodedző a Csíkszereda előzetesében. – Mindenki egészséges és bevethető a Dunaújváros ellen, beleértve Ruczuj Gellértet is. Rátérve a párharcra, úgy érzem, hogy jól készültünk az előttünk álló feladatra és természetesen azzal a céllal fogunk jégre menni, hogy elvegyük az újvárosi pályaelőnyt. Fontos ugyanakkor, hogy a középszakasz második felében mutatott játékunkon javítanunk kell és itt elsősorban a gyorsaságra gondolok. Ezt a párharcot az a csapat nyerheti meg, amelyik kevesebbet fog hibázni.”

dabhsc-dabscc

Fotó: DAB

DAB–SC Csíkszereda 1-4

   

A Sportklub a remek emberhátrányos játékának köszönhetően győzött Dunaújvárosban az Erste Liga-rájátszás első mérkőzésén.

A hazai kapuban Duschek Dávid, míg a vendégeknél Onodi Ottó kapott lehetőséget, tehát Leo Gudas még pihenteti a kézsérüléséből felépült Ruczuj Gellértet. A 4. percben a Sportklub megnyomott egy cserét, az oldalról betörő játékos próbálkozását még védte Duschek, ám Vjacseszlav Belov bombájával szemben tehetetlen volt. A 11. percben egy buli után Peter Fabus megszerezte a korongot, azt Pjotr Szcsasztlivijnak adta, a rutinos orosz csatár pedig belőtte a második csíkszeredai gólt. A második harmad két hazai és egy csíki emberelőnyt hozott, ám gólt nem. A záró játékrész elején néhány másodperc erejéig 5 a 3 ellen is támadhattak az Acélbikák, a kihagyott lehetőséget pedig megbosszulták magukat: a Sportklub az 53. percben Radim Valchar révén kihasználta Lencsés Tamás büntetését. A végjátékban Jason Morgan lehozta Duscheket, ez elsőre be is jött, Becze Tihamér szépített, ám a következő gólt már a csíkiak lőtték, Valchar talált be az üres kapuba.

Az SC Csíkszereda 4-1-re nyert, összesítésben 1-0-ra vezet, a két csapat szerdán újra összeméri erejét Dunaújvárosban.

dabscc-201802

Fotó: DAB

Ma este minden összejött

   
Így látták az edzők a Csíkszereda dunaújvárosi győzelmét.
Jason Morgan, vezetőedző, Dunaújvárosi Acélbikák: “Úgy gondolom, hogy egy tapasztaltabb csapattól kaptunk ma ki. Úgy éreztem, hogy jobban játszottak nálunk sokkal az első tíz percben, és sajnos utána sem csapatként játszottunk, egyénieskedtünk, nem támogattuk egymást. Nem játszottunk egyszerű jégkorongot. A Csíkszereda ellen a sebességünk és a testi játékunk működhet, ebből ma este szinte semmit nem mutattunk. A legjobb dolog azonban, hogy 24 órán belül újra játszhatunk velük.”
Leo Gudas, vezetőedző, Csíkszeredai Sportklub: “Játszottunk többször a Dunaújváros ellen. Jó csapatnak tartom őket, de fel is készültünk belőlük. Ma este minden összejött, a kapusteljesítmény, a védelem is összeállt és a szerencse is mellettünk volt. Az első meccs nem jelent sokat, ugyanakkor az idegenbeli győzelem nagyon jó kezdés, főleg, hogy magabiztosan tudtuk megtenni mindezt.”
Erste Liga, Dunaújvárosi Jégcsarnok, 700 néző. Játékvezetők: Németh, Németh, Kis-király, Muzsik.
Duschek: 94,0% (Koitmaa)
K
Onodi: 96,6% (Ruczuj)
Erdélyi, Mestyán, Becze, Izacky, Novotny
1
Papp, Belov, Fodor, Valchar, Taratuhin
Hüffner, Orbán A., Odnoga, Léránt, Azari
2
Brnák, Farkas, Szcsasztlivij, Fabus, Rokaly Sz.
Lencsés, Hruby, Nageler, Turcotte, Hári
3
Flinta, Gecse, Antal Zs., Molnár, Bíró
Szkripec, Tanka, Silló, Németh, Török
4
Antal N., Salló, Sándor, Egyed, Rokaly N.
Morgan Jason, Borbás Gergely
E
Gudas Leo, Hozó Levente
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 03:12 SCC Belov Valchar Fodor
0-2 10:14 SCC Szcsasztlivij Fabus
0-3 52:36 SCC PP Valchar Taratuhin
1-3 57:39 DAB Becze Novotny
1-4 58:07 SCC EN Valchar Taratuhin
29 Kapura lövések száma 50
6 Kiállításpercek 10

A DAB–SC Csíkszereda góljai

   

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum