4 jégkorongozóval hosszabbítottak Fehérváron

   

Szabó Krisztián, Szita Donát, Gyenes Dávid és Kornakker Dániel a következő szezonban is Székesfehérváron játszik majd.

“A Fehérvár AV19 és a Fehérvári Titánok fiatal játékosai már a szezon befejezése előtt meghosszabbították szerződésüket ? áll a klub közleményében. ? Szabó Krisztián 2010 óta a fehérvári klub játékosa  A gyergyószentmiklósi játékos a 2015/2016-os szezonban mutatkozhatott be a felnőttek között, profi pályafutása során eddig 76 EBEL-, és 64 magyar bajnoki találkozónál jár. “Úgy gondolom, ez a legjobb hely a fejlődésem szempontjából! Több van még bennem, annál is több, mint amit eddig mutattam és a következő évekre a célom nem is lehet más, minthogy az EBEL-csapat stabil játékosa legyek. Tudom, hogy ez csak rajtam múlik, nagyon motiváltnak érzem magam, sokat fogok dolgozni a célomért. Nem lehet elégszer megköszönni szurkolóinknak a támogatást, sokat jelent nekünk az, hogy ilyen hangulatot teremtenek a mérkőzéseken. Remélem, hogy a következőkben is ilyen kitartással lesznek a csapat mellett!? ? mondta a 22 éves támadó a szerződés aláírását követően. Szabó Krisztián további két évre kötelezte el magát Fehérváron.

A mindössze 20 éves fehérvári tehetség, Szita Donát is a kék-fehérek játékosa lesz a következő két szezonban. A támadó 2004-ben kezdett jégkorongozni a koronázóvárosban, majd 18 évesen a felnőttek között is szerephez jutott, azóta pedig mind az EBEL-ben, mind pedig az Este Ligában érdekelt együtteseket is erősíti. “A következő két évben szeretnék stabil kerettaggá válni az első csapatban, szintet lépni és ezzel a csapatot segíteni. Örülök, hogy további két évig játszhatok a nevelőegyesületemben. 6 éves korom óta azért dolgozom, hogy ebben a csapatban játszhassak. Nagy élmény számomra megélni azt, hogy abban az együttesben kapok most lehetőséget, amit kiskorom óta csodálok” ? tette hozzá Szita.

Két magyar hálóőr is marad Fehérváron: Gyenes Dávid egy-, míg Kornakker Dániel kétéves szerződéshosszabbítást látott el kézjegyével. “Kornakker fiatal, tehetséges kapus. Rengeteg potenciál van benne, 90,8 százalékos védési hatékonyságával pedig bizonyított az Erste Ligában? ? mondta Cam MacDonald, a klub kapusedzője. “Gyenes Dávid a szezon közben, októberben érkezett, korábban pedig hosszabb időt kihagyott. Ennek ellenére remekül beilleszkedett, a kapuban pedig stabil teljesítményt nyújtott. Biztos vagyok benne, hogy mindkét kapus nagy segítségére lesz a fehérvári klubnak a következőkben is!”

A 21 éves Kornakker Dániel 2011-ben érkezett Székesfehérvárra, ahol az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia korosztályos csapataiban szerepelt 2015-ig. A kapus ekkor úgy döntött, Amerikában folytatja pályafutását, a WSHL-ben töltött két szezonja alatt a Long Beach Bombers és a Casper Coyotes csapatainak kapujában védett, első szezonjában 92,1, míg második évében 93,5 százalékos hatékonysággal, majd a 2017/2018-as évadban tért újra vissza a fehérvári klubhoz. “Szeretek itt játszani ? kezdte Kornakker ? és nem vágyom külföldre. Fiatalon fontosnak érzem a tapasztalatszerzést, és erre itt minden lehetőséget megkapok. Jó a kapcsolatom mindenkivel a pályán, jól érzem magam Fehérváron. A következő időben a legtöbbet mentálisan szeretnék fejlődni, úgy látom, sok olyan hiányosságom van, ami a fiatalságomból adódik, de ezeket szeretném minél hamarabb pótolni és felnőni a feladatokhoz. A következő szezon előtt azonban még következik a rájátszás, most ott kell bizonyítanunk!”

Gyenes Dávid Miskolcon kezdte pályafutását, majd a debreceni profi klub megszűnése után kapusedzőként segítette az utánpótlás munkáját. Gyenes 20 évesen mutatkozott be a felnőttek között a Miskolci Jegesmedvék együttesében, 2014-ben a liga harmadik legjobb kapusa volt. A kiváló szezon után egy sérülés miatt hosszabb kihagyásra kényszerült, majd utolsó miskolci évében 93 százalék felett teljesített mind az alapszakaszban, mind pedig a playoffban, ezzel pedig a rájátszás legjobb kapusa lett. Az idei évben 88 százalékos védési hatékonysággal rendelkező kapus így indokolta a hosszabbítást: “Nagyon örültem, hogy megkeresett a klubvezetés szezon közben a hosszabbítással kapcsolatban. Jól érezzük magunkat itt, szeretünk itt élni és szeretek itt játszani. Sokat foglalkoznak a kapusokkal, így adott minden lehetőség a fejlődésre. Remek szakember foglalkozik velünk itt Fehérváron, így ez is arra ösztönzött, hogy maradjunk. Minden lehetőséget megad a klub ahhoz, hogy csak a jégkoronggal kelljen foglalkozni, így hamar dűlőre is jutottunk és örömmel mondhatom, hogy jövőre is a klub színeiben
fogok játszani. Szeretek a kis kapusokkal is foglalkozni, nagyon sokat tudok tanulni Camtől, ami remek lehetőség számomra a fejlődésre kapusedzőként. Nagy pozitívum, hogy a játékos karrierem utáni időre is tudok építkezni a játék mellett.”

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 12., kedd
EL 17:30 SCCBJA 3-4 HVÉGE
EL 18:00 UTEGYE 0-4VÉGE
EL 18:30 DEBFTC 1-4VÉGE
EL 18:30 MISBRA 2-7VÉGE
március 13., szerda
EL 17:30 SCCBJA 4-3VÉGE
EL 17:30 UTEGYE 2-6VÉGE
    • M4 SPORT
EL 18:30 DEBFTC 3-2VÉGE
EL 18:30 MISBRA 1-4VÉGE
ICEHL 19:45 PUSAVS 4-2VÉGE
március 16., szombat
AL 15:15 ASPFTC 5-3VÉGE
EL 17:30 BRAMIS 5-4VÉGE
EL 17:30 FTCDEB 2-0VÉGE
ICEHL 17:30 AVSPUS 1-4VÉGE
EL 17:40 BJASCC 4-3 HVÉGE
AL 18:30 ETOWRM 9-2VÉGE
AL 19:00 SZGIKO 6-5VÉGE
AL 21:00 VASLHL 2-6VÉGE
március 18., hétfő
EL 17:30 MISBRA 1-2VÉGE
    • M4 SPORT
EL 17:30 SCCBJA 3-2 HVÉGE
március 20., szerda
AL 19:00 ASPFTC 
EL 19:00 BJASCC 
    • M4 SPORT
Partnerünk
Archívum