Horváth Bálint bemutatkozott a svéd elitben

   

A fiatal magyar csatár hasít a Rögle juniorjai között, így megkapta a lehetőséget az SHL-ben is.

Az 1999-es születésű, 185 centi magas center egészen fiatalon került ki Svédországba, 14 évesen már az U16-os bajnokságban szerepelt a Troja/Ljungby színeiben. Második évében 24 meccsen 40 pontot ért el Horváth Bálint, majd az ifjúsági korosztályt a Röglénél kezdte. Mivel itt is szorgalmasan termelte a pontokat, viszonylag fiatalon bemutatkozott a junioroknál. Ahol idén első évesként 28 meccsen 10 gólt, 15 pontot szerzett. Az alapszakaszban nem jutottak az első öt közé, így a középszakaszban a tízcsapatos alsóbb osztályból igyekeznek kiharcolni a feljutást a legjobb 16 közé. Ebben egyelőre jól állnak, hiszen a hatodik hely az övék, de  kemény finisük lesz, mivel az utolsó nyolc meccsből hetet idegenben kell játszaniuk.

horvath_balint1
Fotó: Lasse Mauritzson

Horváth formája szezon közben is sokat erősödött, a középszakasz 10 meccséből hétszer lépett pályára, négy gól és két gólpassz a termése, ami a legjobbak közé emeli a csapaton belül. A szakvezetés is jutalmazta erőfeszítéseit, február 2-án a nagycsapattal edzett, másnap pedig be is öltözhetett velük az Örebro elleni mérkőzésen az SHL-ben. 13. csatárként jégre nem lépett, de a csapat honlapjának adott interjúban nem sokat bánkódott emiatt: ?Pénteken edzettem először az A csapattal, ami egyszerre volt nagyon szórakoztató és roppant tanulságos. Ezek után nagyon örültem, hogy a kispadra is leülhettem velük, és bár jégre nem léptem, rengeteget tanultam.?

horvath_balint2
Fotó: Lasse Mauritzson

A bemutatkozás, úgy tűnik, meghozta az extra motivációt játékosunk számára, hiszen múlt vasárnap juniorban az AIK ellen két gólt lőtt emberhátrányban, majd a szétlövések során ő volt az egyetlen, aki betalált, és ezzel eldöntötte a mérkőzést, 5-4-re nyert a Rögle. Ezzel a teljesítménnyel igencsak zsúfolttá tette a programját, hiszen a következő hétfőn, egy hete, ismét a felnőttekkel utazhatott Malmőbe, és második meccsén jégre is lépett az SHL-ben, 13. csatárként két perc jégidő jutott neki. Ezzel Horváth Bálint a hatodik magyar, aki az SHL-ben játszott, olyanok után, mint Szuper Levente, Vas János, Gröschl Tamás, Hári János és Galló Vilmos.

Ennek voltak előzményei, hiszen a játékos tavaly felkerült az előzetes NHL-draftlistára is, akkor azonban közbeszólt a sérülés és a betegség, így végül nem választották ki: ?Konkrétan nem tudom, mikor és miért kerültem le az előzetes draftlistáról, de a tavalyi szezonom, ami nagyon jól kezdődött, sajnos novemberben a térdszalagom sérülése miatt megszakadt. Így a decemberi U20-as világbajnokságot a Jégpalotában csak a lelátóról tudtam nézni, onnan szurkoltam a fiúknak. 3 és fél hónapos kihagyás után a rájátszásra épültem fel, de már a negyedik mérkőzés előtt és alatt is gyengének éreztem magam. Now, you can also use chat rooms. Unfortunately, most people who use chat rooms aren’t looking to go out with others, they’re looking to make friends. If you want to meet these women and not become just another member of the chat rooms, you’ll have to put more effort into the process. This single men in rochester mn is where the true skill comes in, because with each conversation you have with a woman, you should take the lead and initiate some kind of conversation. Mint kiderült, mononukleózisom volt, és ezzel sajnos vége is lett a szezonomnak. Lassan, május közepére gyógyultam fel. A betegség alatt közel 10 kilót fogytam, amit el kellett kezdenem sok munkával visszaépíteni.?

Szerencsére ez jól sikerült a fiatal játékosnak, így idén már nem hátráltattak rajta kívül álló tényezők: ?A felkészülés jól sikerült, de utána ősszel még nem igazán találtam a helyemet. A világbajnokság előtt pár héttel kezdtem el érezni, hogy több kell, hogy húzóember legyek vagy egyáltalán engem hívjanak a felnőttekhez. Akkor volt egy fordulópont, azóta még keményebben edzek, jobban odafigyelek, és érzem, hogy hétről hétre fejlődök.?

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum