A DAB az UTE ellen búcsúzik a középszakasztól

   

A két csapat vasárnapi mérkőzésének különösebb tétje már nincs, egyik csapat sem léphet előrébb.

A jégkorong az egyik legösszetettebb sportág a világon, ahol a sikernek számos kritériuma van. Ezek közül is kiemelkedik a maximális koncentráció és a test test elleni küzdelem. Ilyen körülmények között adódik a kérdés, miképpen lehet tét nélkül is színvonalas mérkőzést játszani. A rövid válasz erre az, hogy sehogy, hiszen tét nélkül lehetetlen azon a mentális fordulatszámon játszani, ami a legmagasabb fokú koncentrációhoz szükséges és a sérülések elkerülése is fontos szempont, különösen közvetlenül a válogatott összetartása előtt. A hosszabb válaszon Jason Morgan és Szilassy Zoltán, a DAB és az UTE mesterei törhetik a fejüket az Erste Liga középszakaszának utolsó meccse előtt.

Ezt emelte ki a Bikák vezetőedzője is a meccs előtti nyilatkozatában. A DAB alaposan felforgatott sorokkal és az eddig kevesebb lehetőséget kapott játékosokkal vágott neki már a MAC elleni tétmeccsnek is. A kapuba Koitmaa állt, Nagy Márk az első sorban kapott helyet, de másfél hónap kihagyás után játszott Borbás Gergely is, aki december 22. óta a csapat másodedzőjeként segíti Morgan munkáját. A lilák is pihentették első számú kapusukat pénteken, ez azonban nem rázta fel a védelmet, a 17 éves Sági Máténak nem volt könnyű dolga, kétszer is közelről mattolták, egyszer egy felperdülő koronggal nem volt szerencséje, egyszer pedig emberhátrányból volt eredményes a bajnokcsapat, így a fiatal kapus nem egészen negyedórát volt a jégen, 0-4 után jöhetett a helyére Ágoston Olivér. A védelem állapotát jól jelzi, hogy ő négy percet bírt ki kapott gól nélkül. A vége 0-8 lett, nagy kérdés, hogy a középszakaszban elszenvedett rengeteg nagy gólarányú vereség milyen hatással lesz a csapat állapotára.

dabute
Fotó: Boda Bence (DAB)

Ám vasárnap erre még nem kapunk választ, a középszakasz utolsó felvonása tétnélküliségtől és eredménytől függetlenül jó alkalom lesz a hazai szurkolók számára, hogy az egyenes kiesés szakasz előtt még egyszer utoljára megünnepeljék kedvenceiket, akik rá is szolgáltak erre.

Jason Morgan (vezetőedző, DAB): „Egymás után kikaptunk a DVTK és a MAC csapatától is, ráadásul mindkét meccsen úgy, hogy nem játszottuk azt a játékot, amit tudunk, nem hoztuk ki magunkból a legjobbat. Holnap az lesz a célunk, hogy visszahozzuk magunkat arra a szintre, amivel megelégednénk a rájátszásban is. Nagyon nagy mentális kihívás lesz ez, hiszen semmiféle hatása nincs a mérkőzésnek a tabellára, módosítani már nem tud a helyezéseken, így nyomás sincs – pont ezért lesz nehéz.”

Az Erste Liga felsőházának állása:

1. DVTK Jegesmedvék 16 (5)
2. MAC Budapest 14 pont (5)
3. Dunaújvárosi Acélbikák 7 (5)
4. UTE 0 (5)

DAB–UTE 5-0

   

Az Acélbikák az 50 védést bemutató Duscheknek köszönhetően győztek az újpestiek ellen.

A vendégek kapujában a 17 éves Márkus Levente pályafutása során először kapott lehetőséget kezdőként Erste Liga-mérkőzésen. Amikor december 3-án Brassóban beugrott Sila helyére, akkor 21 és fél percen keresztül hibátlanul védett. Makulátlanságát a DAB elleni meccs 19. percéig őrizte meg, ekkor Nagy Márk Máté talált be a kapujába. A találkozó második harmada is 1 gólt hozott, a 33. percben Hugo Turcotte meglőtte a 2. hazai találatot. A játékosok több alkalommal is egymással foglalkoztak: újvárosi részről Danilo Szkripec kétszer, Dominik Novotny egyszer, míg a vendégektől Kovács Csaba, Ladislav Sikorcin és Anze Ropret 1-1 alkalommal kapott kisbüntetést durva játékért. A záró húsz perc elején Odnoga Mátyás az 1., míg Turcotte a 2. találatát szerezte a meccsen. A végjátékban kettős emberelőnybe került a DAB, amit Léránt René révén kihasznált. A DAB 5-0-ra győzött, Duschek Dávid 50 védéssel ért el shutoutot.

ml_160911_151_duschek_david_4

Fotó: Mudra László (MJSZ/jkb.hu)

Az Erste Liga felsőházának állása:

1. DVTK Jegesmedvék 16 (5)
2. MAC Budapest 14 pont (5)
3. Dunaújvárosi Acélbikák 10 (6)
4. UTE 0 (6)

Erste Liga, Dunaújvárosi Jégcsarnok, 650 néző. Játékvezetők: Nagy, Nagy, Soltész, Kis-király.
Duschek: 100% (Koitmaa)
K
Márkus: 87,2% (Ágoston)
Szkripec, Mestyán, Odnoga, Léránt, Azari
1
Huba, Kiss D., Benk, Kovács Cs., Caladi
Hüffner, Orbán, Becze, Nagy M., Novotny
2
Varga, Hegyi, Sikorcin, Frolík, Ropret
Lencsés, Hruby, Nageler, Turcotte, Hári
3
Nagy N., Kovács A., Nemes, Pápa, Sági Martin
Németh, Borbás
4
Kiss R., Turbucz, Dósa, Schmál, Pichler
Morgan Jason, Matejov Vladimir
E
Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 18:19 DAB Nagy M. Becze Léránt
2-0 32:19 DAB Turcotte Hüffner Orbán
3-0 41:29 DAB PP Odnoga Azari Orbán
4-0 45:08 DAB Turcotte Nageler
5-0 58:46 DAB PP2 Léránt Becze Mestyán
39 Kapura lövések száma 50
12 Kiállításpercek 20

A DAB–UTE góljai

   

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum