A Vienna a rájátszásba jutásért hajt

   

A Ferencváros már biztosan a rájátszás tagja, a Vienna Capitals farmcsapata viszont még küzd ezért, mégis olyan meccset fognak játszani péntek este Pesterzsébeten, amelynek az eredménye alig befolyásol bármit is. Akár nyerni fog ugyanis a Vienna, akár nem, a vasárnapi, bécsi, Fehérvári Titánok elleni mérkőzésen mindenképpen győznie kell a továbblépéshez. A különbség csak annyi lenne, hogy a Ferencváros elleni győzelem esetén elegendő lenne túlórában legyőzniük a fehérvári fiatalokat.

Nyilvánvaló, hogy a bécsi fiatalok győzelmét a zöld-fehérek viszont nem szeretnék hagyni. Egyszer már megégették magukat a bécsiek ellen, nem akarnak még egyszer ilyen helyzetbe kerülni, ráadásul a rájátszás előtt sem lenne ennek jó üzenete a potenciális ellenfelek felé. A Ferencváros két napja még Brassóban játszott, ahol a csíkszeredai győzelmet követően vereséget szenvedett. Igaz, a csapat ismét nagyon tartalékos volt, Rafaj, Jaborník, Lengyel, Tóth, Fliszár és Jászai be sem tudott öltözni a mérkőzésre, amelyen aztán Bíró Gergő hárommeccses eltiltást érő szabálytalan megmozdulását követően kiesett Korbuly is. Hogy közülük ki lesz játékra alkalmas állapotban, illetve megkockáztatja-e Greg Lindqvist, hogy a Vienna elleni, a Ferencváros számára tökéletesen tét nélküli meccsen játsszanak, az csak a mérkőzés előtt derül majd ki.

A Vienna a Csíkszereda elleni győzelmével jelentkezett be a továbbjutás jogáért. Ez azonban a Fehérvári Titánok elleni páros meccseken dől majd el, a Fradi elleni eredmény nem sokat számít a végelszámolásnál. Ugyanakkor az osztrák fiataloknak nehéz feladatra kell készülniük a Fehérvár ellen, hiszen eddigi győzelmeik mind egygólosak voltak, ezúttal azonban 4 gólos vagy annál nagyobb győzelemre lenne szükség. Ezért van mégis jelentősége a pénteki meccsnek a számukra. Ha sikerülne pontot vagy pontokat szerezni, a négygólos győzelem kényszere helyébe egyszerűen a győzelem kényszere lép. Fehérváron a végig aktívabb Titánok minden harmadban egy gólt lőttek nekik, ezek közül kettő is 5 a 4 ellen esett. Christian Dolezal a meccsel kapcsolatban arról beszélt, hogy az első 10-11 perccel elégedett volt, csak a helyzetkihasználással nem. A Viennában ott a potenciál, de a rutin nagyon hiányzik. Ez azon is lemérhető, hogy a fehérvári meccsen a különbség nagy részét a légiósok jelentették, Vehmanen és Schoenmakers 1+1-gyel zárt, Anttila 0+2-vel, rajtuk kívül csak Szita és Péter tudott pontot csinálni. Ilyen kaliberű légiós csatárai a bécsieknek nincsenek, a fiatalok pedig sokszor képtelenek sikerrel megoldani a feladatot. Ezen mindenképpen változtatniuk kell, ha szeretnék megszerezni első idegenbeli győzelmüket. Dolezal  mindenesetre kiadta a jelszót: “Most újra az a jelszó érvényes, hogy minden energiánkat mozgósítani kell, és mindent megpróbálni, hogy sikerüljön mégis megváltani a jegyünket a rájátszásba.”

FTC-VC2-DSC_5100-900

fotó: Claus János

Az Erste Liga alsóházának állása:

1. Brassó 18 (6)
2. SC Csíkszereda 16 pont (6 mérkőzés)
3. FTC 12 (7)
4. Fehérvári Titánok 6 (7)
5. Vienna Capitals II 3 (6)

FTC–Vienna Capitals II 4-5

   

A bécsiek a véghajrában fordítva legyőzték a Ferencvárost, így a Titánok ellen vasárnap a vártnál sokkal jobb helyzetből küzdhetnek a rájátszásért.

Az FTC számára már tét nélküli mérkőzés első harmadában a Vienna Capitals II lőtt többet kapura, gólokat mégis a zöld-fehérek szereztek. A találkozó 87. másodpercében Kovács Viktor László betalált Max Zimmermann-nak, míg a játékrész utolsó percében Bödök Bence kétgólosra növelte az FTC előnyét. A második játékrésztől Dusan Sidor állt a bécsiek kapuja előtt. A 34. percben a Capitals II gólra váltotta a második emberelőnyét Richard Schlögl révén, de a vendégek nem örülhettek sokáig, 3 percre rá Farkas Lőrinc Simon visszaállította a kétgólos differenciát. Az első hasonlóan a második harmad végén is született találat, ám most nem a ferencvárosiak, hanem a bécsiek szerezték, Alexander Maxa visszahozta az osztrák reményeket.

FTC-VC2-DSC_4958-900

Fotó: Claus János

A 46. percben az FTC is kapust cserélt, Pleszkán József helyét Soós László vette át. Az 52. percben Schlögl egyenlített, így izgalmas hajrá várt a felekre. Három percre rá Kovács Viktor László kihasznált egy emberelőnyt, ezzel újra az FTC-nél volt az előny. Az utolsó bő 2 perc rémálomszerűen alakult a hazaiaknak: Christian Dolezal időt kért, lehozta kapusát, a 6 az 5 elleni akció során Szabad Kevin egyenlített. Már egy hosszabbításos siker is jobb helyzetbe hozhatta volna a Vienna Capitals II-t a Fehérvári Titánok elleni vasárnap csatában, de a bécsiek nem bízták a véletlenre és 13 másodperccel a vége előtt Alexander Maxa belőtte a győztes gólt, a találatnál Szabad Kevin gólpasszt jegyzett.

A Vienna Capitals II 5-4-re győzött, így egyszerű a képlet: amelyik csapat megnyeri a vasárnapi Vienna Capitals II-Fehérvári Titánok mérkőzést, az szerepelhet a rájátszásban. xannonce.dk

Az Erste Liga alsóházának állása:

1. Brassó 21 (7 mérkőzés)
2. SC Csíkszereda 16 pont (7)
3. FTC 12 (8)
4. Fehérvári Titánok 6 (7)
5. Vienna Capitals II 6 (7)

Erste Liga, Pesterzsébet Jégcsarnok , 200 néző. Játékvezetők: Németh, Németh, Berkesi, Muzsik.
Pleszkán: 93,5% (Soós: 81,2%)
K
Zimmermann: 80,0% (Sidor: 88,2%)
Tuominen, Hietamaki, Roczanov, Farkas, Bödök
1
Piff, Kruckovyc, Schlögl, Ranftl, Thalhammer
Jaborník, Owen, Németh, Könczei, Shupe
2
Pelz, Wolf, Ylitalo, Vendis, Janisch
Lengyel, Lakatos, Kovács, Fliszár, Rafaj
3
Kuqali, Steibl, Artner, Rohm, Maxa
Inglis, Tendler, Virág
4
Leitner, Karitnig, Szabad, Schönwetter, Maurer
Lindqvist Greg Kjell, Szakács Ferenc
E
Dolezal Christian, Schweda Peter
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 01:27 FTC Kovács Fliszár Lakatos
2-0 19:39 FTC Bödök Roczanov
2-1 33:28 VIC PP Schlögl Ranftl
3-1 36:44 FTC Farkas Jaborník
3-2 39:16 VIC PP Maxa Ylitalo
3-3 51:22 VIC Schlögl
4-3 54:13 FTC PP Kovács Jaborník
4-4 58:01 VIC Szabad Pelz Kuqali
4-5 59:47 VIC Maxa Wolf Szabad
27 Kapura lövések száma 47
12 Kiállításpercek 4

Az FTC–Vienna Capitals II góljai

 

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum