Gyerehokizni Révész Marcell remekel az Elite B-ben

 

Utánpótlás-légióskörkép a nagyvilágból.

A svéd U20 SuperElit alsóházában a Rögle két fontos győzelmet aratott, hazai pályán verték 4-3-ra az Örebrót, majd büntetőkkel 5-4-re az AIK-t. Az első meccsen Horváth Bálint gólpasszos volt, az AIK ellen viszont sziporkázott, a második harmadban két emberhátrányos gólt lőtt, a szétlövés során csak ő talált be, így mesterhármassal és győztes góllal zárta az összecsapást. A 10 csapatos alsóház felénél a Rögle a hatodik helyen áll.

Az U18 keleti alsóházában a Vallentuna idegenben 5-2-re győzte le a Nyköpinget, Galló Olivér ismét kezdőként kapott szerepet. A fiatal kapus 26 lövésből 24-et megfogott, így a Vallentuna fordítani tudott a 0-2-es első harmadot követően. A Vallentuna a hét klubot számláló alsóház negyedik helyén áll.

Az U20 Elit keleti felsőházában a Visby/Roma a Vasby otthonában 12-4-re, a Havikennél hosszabbítást követően 2-1-re győzött. Pákozdi Bálint 1 góllal és 4 gólpasszal zárta a hétvégét. A Visby harmadik a tabellán.

Kozma Dávid a svéd U18 Elit déli csoportjában szerepel a Karlskrona együttesével. A 12 fős alapszakaszt a nyolcadik helyen zárták, az alsóházban otthon kaptak ki 3-2- re a Malmötől, majd a Boras otthonában tudtak 3-2-re nyerni. Kozma Dávid ezúttal nem szerzett pontot, az alapszakasz során 19 meccsen 10 pontot termelt. A Karlskrona az ötödik helyen áll az alsóházban.

Az amerikai WSHL-ben a Springfield Express idén először tudta legyőzni az Oklahoma City Blazerst, büntetőlövések után 4-3 lett az eredmény. A sikernek részese volt Szigeti Ákos is, aki a hazaiak első gólját lőtte. Szigeti immáron 34 meccsen 36 pontnál jár. Ha valami hatalmas csoda nem következik be, az Express a divízió harmadik helyen fogja zárni az alapszakaszt.

A Southern Oregon Spartans a hétvégén kétszer is legyőzte a Seattle Totemst. Előbb 5-3-ra, majd 5-4-re győztek Tóth Péterék. A magyar bekk játszott, pontot nem szerzett. Az Oregon három pontra megközelítette a divízió utolsó előtti helyén álló Seattle-t.

Szintén a WSHL keretein belül a Fresno Monsters előbb hazai pályán 8-3-ra kikapott a Phoenix Knightstól, majd bosszút állt: 6-3-ra és 10-3-ra verte ellenfelét. A harmadik összecsapáson Szeghalmi Kevin ismét eredményes volt, idei negyedik találatát szerezte. A Fresno feljött a nyugati divízió harmadik helyére.

A linzi EBYSL-csapat 5-2-re nyert Innsbruckban, a Vasas otthonában viszont nem sok esélye, 6-1-es vereség lett a vége. Gáspár Máté remekelt a tiroli meccsen, három gólpassz mellett a győztes gólt is ő szerezte. Kónya Krisztián csak a győztes meccsen játszott, pontot nem szerzett. Tóth Balázs kapus nem kapott szerepet a hétvégén. A középszakasz A csoportjában ötödik a Black Wings.

A klub EBJL-csapata 3-2-es vereséget szenvedett hazai pályán a Győrtől. Halász Béni 46 lövésből 3 gólt kapott, 93,5%-kal teljesített. A Black Wings harmadik a középszakasz B csoportjában.

A német DNL-ben az Augsburg az Eisbaren Berlin vendége volt, és miután egy gólszegény mérkőzésen 1-0-ra kikapott, másnap 5-4-re győzött. Szűcs Ádám a győztes meccsen gólt lőtt, Péter Donát gólpasszos volt. A hazai csapatban jégre lépett az a Kánya Tamás, aki a szezont még a Krefeldnél kezdte. Kánya január közepén húzhatta magára először a berlini mezt, 6 meccs alatt 3 pontnál jár. A Berlin harmadik, az Augsburg hatodik a 8 csapatos felsőházban.

Révész Marcell az elmúlt hetek során a GCK Lions fiókcsapatában, az Elite B-ben szereplő ZSC Lionsban játszott. 9 mérkőzés során 7 gólt és 1 gólpasszt tett a közösbe a 18 éves csatár. A ZSC az Elite B alapszakaszának harmadik helyéért van nagy versenyben.

Az eggyel fiatalabb korosztályban, a Novizen Eliteben folytatódott a Lions vereségszériája, a Zug otthonában 4-1-re, hazai pályán a Genéve-től 3-1-re kaptak ki Falus Ádámék. A második találkozó pedig jól indult a zürichieknek, Falus gólpasszából még ők szereztek vezetést az első harmadban, de később a vendégek fordítottak.

A bajnokság másik magyar érdekeltségű csapata, a Biel nem hibázott, a Chaux-de- Fonds csarnokában 14-0-ra diadalmaskodott, a Klotent otthon verte 5-3-ra.  Ortenszky Tamás immáron a keret stabil tagja, mindkét mérkőzésen egy-egy gól előkészítésénél jeleskedett. Az alapszakaszt így már pontegyenlőséggel a Biel vezeti, a ZSC Lions egészen az ötödik helyig esett vissza.

Január 7-e után nyert ismét mérkőzést a Seguin Huskies a kanadai GMHL-ben. A Huskies előbb a New Tecumsethtől kapott ki 8-1-re, majd a West Nipissingtől 7-1-re, mielőtt a New Tecumsethet hazai pályán 5-1-gyel két vállra fektette. Futó Máté a második mérkőzésre öltözött be.

A finn B-nuorten Suomi-sarja bajnokságban a TuTo 10-3-ra verte idegenben a LaJy-t. Farkas Márton 2 assziszttal zárt. A bajnokság 2-es csoportjában a HJK 9-3-ra verte a Bluest. Szolga Bertalan 1+1-et ért el. A HJK és a TuTo is vezeti csoportját.

1995 és 1997 között született légiósaink:

Név Poszt Csapat
Dobos Kristóf kapus Springfield Express (WSHL)
Erőss Zoltán csatár Curry College (NCAA III)
Gáspár Máté csatár Linz (AUT)
Herner Olivér hátvéd University of Maine (NCAA)
Kovács Mátyás csatár Hamburger SV (GER-4.)
Nagy Zoltán csatár KeuPa HT/Pelikaanit U20 (FIN)
Szabad Kevin csatár Vienna Capitals (AUT)
Villás Bálint hátvéd New York Aviators (USPHL)

1999-ben született légiósaink:

Név Poszt Csapat
Bugár Gábor hátvéd Boden (SWE)
Futó Máté hátvéd Seguin Huskies (GMHL)
Horváth Bálint csatár Rögle (SWE)
Kreisz Brúnó csatár KalPa (FIN)
Maros Botond kapus Vienna Capitals (AUT)
Pákozdi Bálint csatár Visby/Roma (SWE)
Simotics Ferenc hátvéd Sparta Praha (CZE)
Szigeti Ákos csatár Springfield Express (WSHL)
Tóth Balázs kapus Linz (AUT)
Tóth Péter hátvéd Southern Oregon Spartans (WSHL)

2000-ben született légiósaink:

Név Poszt Csapat
Farkas Márton csatár TuTo (FIN)
Galló Olivér kapus Vallentuna (SWE)
Péter Donát csatár Augsburg (GER)
Révész Marcell csatár Zürich Lions (SUI)
Seregély Máté hátvéd Ontario (HEOMAA)
Szeghalmi Kevin csatár Fresno Monsters (WSHL)
Szolga Bertalan csatár HJK (FIN)

2001-ben született légiósaink:

Név Poszt Csapat
Fajcsák Tamás csatár Flemingsberg (SWE)
Falus Ádám hátvéd Zürich Lions (SUI)
Halász Béni kapus Linz (AUT)
Kánya Tamás csatár Krefeld (GER)
Kozma Dávid csatár Karlskrona (SWE)
Kóczán János csatár Okanagan St. Pölten (AUT)
Kónya Krisztián csatár Linz (AUT)
Mesterházy Bálint csatár Okanagan St. Pölten (AUT)
Papp Kristóf csatár Madison Capitals (USHL)
Sárdi Máté csatár Dukla Trencín (SVK)
Simon János kapus Okanagan (AUT)
Szűcs Ádám csatár Augsburg (GER)

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum