Továbbvinné a lendületet a Fehérvár

   

Egy esetleges győzelemmel megelőzhetné ellenfelét és átvehetné a vezetést az EBEL alsóházában a magyar csapat.

Remekül sikerült a Fehérvár rajtja az EBEL középszakaszában, és ezzel jelenleg rájátszást érő helyen áll a csapat. Előtte két pontnyira a Dornbirn, mögötte egyetlen egységnyire az alapszakasz végét elengedő, de a középszakaszban ugyancsak repülőrajtot vett Villach, a többiek egyelőre kissé leszakadtak. Csütörtökön az 5 bónuszpont előnnyel startolt Dornbirn vendége lesz a Fehérvár, és egy esetleges újabb győzelemmel az alsóházi tabella élére is ugorhatna. Nem lehetetlen feladat ez, hiszen a Fehérvár a szezon eddigi összes Dornbirn elleni meccsén szerzett pontot. Kétszer rendes játékidőben nyert, egyszer büntetőkkel, egyszer pedig kikapott hosszabbításban. A két csapat játékereje nagyon hasonló egymáshoz, hiszen ezeken a mérkőzéseken kivétel nélkül egyetlen gól döntött a győztes javára. Így ezúttal is nagyon szoros csatára számíthatunk a hosszú utazást követően.

A Fehérvár eddig még hibátlan a középszakaszban, rajta kívül ezt csak a Villach mondhatja el magáról. A két győzelem egy hosszú, hatos vereségszériát szakított meg, remélhetőleg hosszú időre. Ebben a szériában volt a csapat egyetlen Dornbirn ellen elszenvedett veresége is, még január 21-én, amikor a vorarlbergiek hosszabbításban győztek. A középszakaszban viszont eddig remekel a Volán. Bár a góllövés továbbra sem a csapat erőssége, hiszen 2 meccsen csak 5 gólt szereztek, de a védekezés nagyon összeállt az első két meccsre, az összesen 3 kapott gól önmagáért beszél.

A szerdai házigazdák három győzelemmel zárták az alapszakaszt, ehhez a középszakaszban a Znojmo ellen tették hozzá a negyediket, de legutóbb Villachban egyértelmű vereséget szenvedtek. Amire biztosan oda kell figyelniük a fehérváriaknak, az az emberelőnyös, emberhátrányos játék, ebben a Dornbirn lényegesen jobb mutatókkal rendelkezik. A bulldogok sok gólt lőttek és sokat is kaptak az alapszakaszban, és ezt folytatták a középszakaszban is eddig, most 8 lőtt és 9 kapott találatnál tartanak, két gólzáporos meccsen vannak tehát túl. A Volánnak arra kell törekednie, hogy a saját szája íze szerinti meccset játsszanak ötödik alkalommal is a szezonban, mert a rohanásnak és a gólgazdag meccseknek általában nem lett jó végük magyar szempontból. Fegyelmezettség, kapuk előtti határozottság, jó kapusteljesítmény, ezek lehetnek az esetleges újabb fehérvári győzelem legfontosabb összetevői.

DEC-AVS_2018-900

fotó: Dornbirner Ec – cdmediateam

“A két győzelem természetesen önbizalmat ad, ez nem is kérdés, de szerénynek kell maradnunk – mondta a csapat honlapjának adott nyilatkozatában Hannu Jarvenpaa, a Volán finn mestere. – Ez a kulcsa a továbbiakhoz. Nem szabad túl sokat elvárnunk, szorgalmasaknak kell lennünk és keményen kell dolgoznunk. A Dornbirn igyekszik egyszerű játékot játszani, és egyénileg jól képzett játékosai vannak. Van esélyünk a pontszerzésre Dornbirnban. A kulcs az, hogy nem szabad sokat gondolkodni. Ki kell menni a jégre és jól kell játszani. Ha áldozatot kell hozni a csapatért, akkor tegyék meg, nagyjából ez minden, amit elvárok a fiúktól. Ne feledjük, két játékosunk, Luka Vidmar és Ales Music az olimpia miatt nem lesz velünk, és Vincze Péter sem tud játszani Dornbirnban. De kapunk segítséget a farmcsapattól, Joe Anttila játszik majd a helyükön. – A ligahonlapon még ezt tette hozzá: – Továbbra is nagy energiával akarunk játszani, mindkét kapu előtt határozottak akarunk lenni, a kiállításokat pedig szeretnénk elkerülni. Tovább akarjuk vinni a legutóbbi két győzelemmel szerzett lendületet.”

„Egyértelmű volt, hogy nem fogunk tíz győzelemmel átsétálni a középszakaszon – nyilatkozta a ligahonlapnak Martin Grabher-Meier, a Dornbirn csatára. – A sorsunk azonban továbbra is a mi kezünkben van. Ezúttal hazai pályán játszunk majd, és az ellenfelünkre már a kezdéstől nyomást akarunk gyakorolni, a lehetőségeinket pedig ki akarjuk használni.”

Dornbirn–Fehérvár 4-3

   

Kóger Dánielék hiába vezettek kétszer is a DEC otthonában, egy fordulatos mérkőzésen vereséget szenvedtek az alsóházat vezető osztrákoktól.

A Fehérvár egy EBEL-újoncot avatott a mérkőzésen, a Titánok kötelékéhez tartozó Joe Antilla első alkalommal léphetett jégre az osztrák bázisú ligában. A magyar együttes jól kezdte a Dornbirn elleni találkozót, a 6. percben Brett Palin révén a magyar együttes megszerezte a vezetést. A nyitó harmad végjátékban egy 10 másodperces rövidzárlat során fordítottak a hazaiak: előbb Christopher D’Alvise, majd pedig Sean McMogagle talált be Mac Carruth kapujába. Az első szünetre mégsem DEC-vezetéssel vonultak a felek, ugyanis Erdély Csanád egyenlített. A mérkőzés felénél Kóger Dániel találatával újra a Fehérvárnál volt az előny, a magyar vezetés egészen a harmadik játékrész elejéig kitartott. A záró harmadban nyomtak a hazaiak, a 45. percben Michael Caruso egalizált, 7 percre rá pedig Brodie Reid újra előnyhöz juttatta a Dornbirnt. A végjátékban Carruth lekorcsolyázott, hiába.

A Fehérvár 4-3-as vereséget szenvedett, szombaton azt a Villachot fogadja Székesfehérváron, amely győzött a Znojmo ellen és – remélhetőleg csak – ideiglenesen megelőzte a tabellán a 8. helyért folyó csatában.

decavs-2018-2

Fotó: DEC/GEPA Pictures

EBEL, 2120 néző. Játékvezetők: Berneker, Stolc, Pardatscher, Sparer.
Rinne: 89,7% (Stroj)
K
Carruth: 90,5% (Rajna)
Gauthier-Leduc, Magnan-Grenier, Reid, Timmins, D'Alvise
1
Meland, Uotila, Erdély, Hári, Kóger
Connelly, Caruso, Arniel, Sylvester, McMonagle
2
Manavian, Stipsicz, Gilbert, Latendresse, LoVecchio
Vallant, Wolf, Grabher-Meier, Haussle, Macierzynski
3
Palin, Szabó D., Sárpátki, Luttinen, Antilla
Siutz, Neubauer, Ban, Haberl
4
Szabó B., Kocsis, Reisz, Szabó K.
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 05:34 FHA Palin Hári
1-1 17:51 DEC D'Alvise Reid Timmins
2-1 18:01 DEC McMonagle Connelly Caruso
2-2 19:40 FHA Erdély Kóger
2-3 29:14 FHA Erdély Kóger Hári
3-3 44:56 DEC Caruso Grabher-Meier
4-3 51:41 DEC Reid D'Alvise
40 Kapura lövések száma 28
8 Kiállításpercek 10
Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 12., kedd
EL 17:30 SCCBJA 3-4 HVÉGE
EL 18:00 UTEGYE 0-4VÉGE
EL 18:30 DEBFTC 1-4VÉGE
EL 18:30 MISBRA 2-7VÉGE
március 13., szerda
EL 17:30 SCCBJA 4-3VÉGE
EL 17:30 UTEGYE 2-6VÉGE
    • M4 SPORT
EL 18:30 DEBFTC 3-2VÉGE
EL 18:30 MISBRA 1-4VÉGE
ICEHL 19:45 PUSAVS 4-2VÉGE
március 16., szombat
AL 15:15 ASPFTC 5-3VÉGE
EL 17:30 BRAMIS 5-4VÉGE
EL 17:30 FTCDEB 2-0VÉGE
ICEHL 17:30 AVSPUS 1-4VÉGE
EL 17:40 BJASCC 4-3 HVÉGE
AL 18:30 ETOWRM 9-2VÉGE
AL 19:00 SZGIKO 6-5VÉGE
AL 21:00 VASLHL 2-6VÉGE
március 18., hétfő
EL 17:30 MISBRA 1-2VÉGE
    • M4 SPORT
EL 17:30 SCCBJA 3-2 HVÉGE
március 20., szerda
AL 19:00 ASPFTC 
EL 19:00 BJASCC 
    • M4 SPORT
Partnerünk
Archívum