Sorsdöntő párharc a rájátszásért

   

A két farmcsapat a rájátszásért küzd. Az első felvonásra kedden, Fehérváron kerül sor, a Titánoknak győzniük kell.

Nagyon érdekes lett az Erste Liga alsóházi középszakaszának vége. Az első 6 forduló alapján három csapat, a Csíkszereda, a Brassó és a Ferencváros már megváltotta jegyét a rájátszásba, a még kiadó utolsó negyeddöntős pozícióért pedig a Fehérvári Titánok és a Vienna Capitals II csatázik egymással. Méghozzá majdnem pontosan úgy, mintha nulláról indulnának. Mindkét csapatnak 3-3 pontja van, a Fehérvár -8-as, a Vienna -14-es gólkülönbséggel áll. A Vienna játszik még az Erdélyből hazaérkező Ferencvárossal is, a Fehérvárnak már csak a bécsiek elleni oda-vissza mérkőzésük van hátra. Gyakorlatilag a két farmcsapat egymás ellen két meccsen döntheti el, ki megy tovább a kieséses szakaszba. Somogyi Attila, az MJSZ Versenybíróságának a vezetője arról tájékoztatta blogunkat, hogy a továbbjutásról kizárólag a középszakaszban elért eredmények alapján sorrendben az alábbiak döntenek:

1.) szerzett pontok
2.) egymás ellen szerzett pontok
3.) egymás elleni gólkülönbség
4.) egymás ellen lőtt több gól
5.) az összes mérkőzés gólkülönbsége
6.) az összes mérkőzésen lőtt több gól
7.) megelőző év során elért helyezés

Ennek értelmében jelenleg a két csapat szerzett pontjainak száma egyenlő, az egymás ellen szerzett pontok száma az első meccsük előtt értelemszerűen szintén egyenlő, ahogy az egymás elleni gólkülönbség és az egymás ellen lőtt gólok száma is. Mivel az összes mérkőzés gólkülönbsége a Titánok számára kedvezőbb, ahogy az eddigi mérkőzéseken szerzett gólok illetve a jobb tavalyi helyezés is, így a két farmcsapat csatájáról annyit máris el lehet mondani, hogy amennyiben Pesterzsébeten nem szereznek pontot, úgy a bécsieknek a negyeddöntőbe jutáshoz pozitív gólkülönbséggel és legalább három ponttal kell zárniuk ezt a külön párharcot. Ahhoz viszont, hogy a fehérváriak a Ferencváros elleni meccs kimenetelétől függetlenül biztonságban érezzék magukat és a saját kezükben tartsák a sorsukat, kedden este mindenképpen győzniük kell rendes játékidőben.

TIT-VC2-IMG_2186-900

“Az egész szezon legeslegfontosabb mérkőzése a keddi – mondta a csapathonlapnak adott nyilatkozatában Kóger István, a Titánok vezetőedzője. – Nagyon fájó szívvel jöttünk haza az erdélyi túráról, nulla ponttal és két egygólos vereséggel. Mind a két meccsben benne volt a pont vagy pontok begyűjtésének a lehetősége. Mind a kettőt rosszul kezdtük, az első percben hátrányba kerültünk, nekünk kellett futni az eredmény után. De Csíkszeredában sikerült egyenlítenünk, közel voltunk ahhoz, hogy pontot szerezzünk, és a Brassó ellen is 0-2 után kimondottan jól játszott a csapat. Ebből kell erőt merítenünk, ki kell küszöbölnünk azokat a hibákat, amelyeket a meccsek elején elkövetünk. A Brassó és a Csíkszereda is nagyon erős játékosokból álló csapat. A Vienna játékosállománya kétségtelenül gyengébb náluk, viszont iszonyatosan motiváltak. Sikerre éhes és sok munkára képes fiatal csapatról van szó, úgyhogy borzasztó nehéz dolgunk lesz. Igazi élet-halál csata lesz. A Vienna még a Ferencvárossal is játszik egy meccset pénteken, ahogy a Ferencváros hazaérkezik az erdélyi túrájáról. Ők fáradtak lesznek és nem fog számítani már nekik annak a meccsnek az eredménye. Bár nyilván mindent megfognak tenni a győzelemért, de egy sokkal élesebb Capitals akár a három pontot is begyűjtheti ellenük. De nekünk nem szabad számolgatnunk és magyarázkodnunk, hiszen a saját kezünkben van a sorsunk, ezt a két mérkőzést be kell húzni. Senki nem szeretne vasárnap este Bécsből hazajövet arra gondolni hogy vége a szezonnak.

A meccs fontosságátpersze hangsúlyozzuk, de nem akarjuk túlstresszelni. Mindenki hozza ki magából azt, amire képes, és ne akarjon annál többet. Játsszunk fegyelmezetten, dolgozzunk borzasztó keményen 60 percen keresztül, akármennyi is az eredmény, ne álljon meg a lábunk. Még ha esetleg vezetünk is vagy éppen hátrányba kerülünk, 60 percen keresztül kökeményen kell játszani a saját játékunkat. Összességében nem elfogultan és nem nagyképűen úgy érzem, hogy jobb csapat vagyunk, reális esély van arra, hogy ezt a két mérkőzést behúzzuk.”

Fehérvári Titánok–Vienna Capitals II 3-0

   

A magyar csapat jó helyzetből várhatja a bécsiek elleni vasárnapi mérkőzését.

Az első harmad közepén komoly lehetőség adódott a Vienna Capitals II előtt, kétszer is emberelőnyben játszhattak. A bécsiek nem éltek a lehetőségekkel, ez megbosszulta magát és a 14. percben Szita Donát vezetéshez juttatta a Titánokat. A játékrész végén két osztrák játékost is kiküldtek a játékvezetők a büntetőpadra, de a hazaiak sem szereztek 5 a 4 elleni gólt. A 36. percben viszont megszületett a fehérváriak emberelőnyös gólja, a harmadik fórjukat Iiro Vehmanen váltotta gólra. A harmadik harmad elején két újabb előny várt a Titánokra, közülük a másodikat Derek Schoenmakers révén kihasználták. A végjátékban 5 a 3 ellen is játszhattak a bécsiek, hiába, még szépítő találatot sem szereztek.

A Fehérvári Titánok 3-0-ra nyertek, sikerükkel nagy lépést tettek a rájátszásba jutás felé.

titvc2

Fotó: Fehérvári Titánok

Az Erste Liga alsóházának állása:

1. SC Csíkszereda 16 pont (6 mérkőzés)
2. Brassó 15 (5)
3. FTC 12 (6)
4. Fehérvári Titánok 6 (7)
5. Vienna Capitals II 3 (6)

Erste Liga, Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, 185 néző. Játékvezetők: Németh, Németh, Muzsik, Kis-király.
Kornakker: 100% (Gyenes)
K
Zimmermann: 92,9% (Sidor)
Imre, Vehmanen, Antilla, Ainsworth, Schoenmakers
1
Hackl, Wolf, Schlögl, Ranftl, Thalhammer
Reiter, Szabó B., Szita, Péter B., Részegh
2
Kuqali, Schönwetter, Vendis, Maxa
Sándor, Láday, Vizi, Hamvai, Mazzag
3
Pelz, Kruckovyc, Artner, Maurer, Ylitalo
Erdei, Kiss P., Varga, Balogh, Kiss Zs.
4
Leitner, Karitnig, Rohm, Janisch
Kóger István, Hegyi Ádám Zoltán
E
Dolezal Christian, Schweda Peter
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 13:23 FHA Szita Péter B. Vehmanen
2-0 35:36 FHA PP Vehmanen Schoenmakers
3-0 45:39 FHA PP Schoenmakers Antilla Ainsworth
42 Kapura lövések száma 24
22 Kiállításpercek 16

A Titánok–Vienna Capitals II góljai

   

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum