Tovább tapadna a Brassó a Csíkszeredára

   

A középszakasz kezdetén meglévő három pontból kettőt már ledolgozott a Brassó, vasárnap a Titánok ellen kell ezt megőriznie, akik viszont a Bécs elől menekülnének az utolsó helyen.

Három meccse maradt a Fehérvári Titánoknak a középszakaszból arra, hogy bebiztosítsák helyüket a rájátszásban. Öt forduló után ugyanúgy egy győzelmük van, mint a Vienna Capitals II-nek, akikkel az utolsó két fordulóban oda-vissza találkoznak. Az utolsó két meccs tehát kiemelten fontos lesz mindkét csapat számára, de addig is jól jönne minden további pluszpont. Már csak azért is, mert Ferencváros is csak hat ponttal vezet előttük, nekik ráadásul még hátra van egy erdélyi túra. Sőt, matematikailag még a Brassót is beérhetik, akik ugyan egy meccsel kevesebbet játszva is 9 ponttal előzik őket, de vasárnap éppen velük mérkőznek a Cenk alján, így egy győzelem duplán is fontos lenne a számukra. Eddig nem termett sok babér a számukra az olimpiai csarnokban, az alapszakaszban egyszer 5-1-es, egyszer 6-3-as vereséggel távoztak.

BRA-TIT_201709xx-900

Fotó: ASC Corona Brassó

A Brassó nagy versenyben áll a középszakasz alsó házának első helyéért a Csíkszeredával, vesztett pontok tekintetében egy egység a különbség a közöttük. Mindez annak köszönhető, hogy Mihály Árpádék egyelőre veretlenek a középszakaszban, a Ferencváros otthonában hullajtottak el egyetlen pontot, míg a Csíkszereda kikapott Bécsben. Így bár a középszakaszt három pont előnnyel kezdte hozzájuk képest a nagy erdélyi rivális, ebből már sikerült ledolgozni. A legfontosabb meccsek itt is a középszakasz legvégére maradtak, az utolsó két mérkőzésen erdélyi rangadót rendeznek, minden bizonnyal itt dől majd el a csoportelsőség, hacsak a Fradi bele nem rondít ebbe a képlet egy hatpontos erdélyi túrával a hét közepén.

A Titánok pénteken a Vákárban játszottak és bár szívósan tapadtak a Csíkszeredára, a 16. másodpercben bekapott gól meghatározta az egész mérkőzést és döntőnek bizonyult, 4-3-ra nyert a Szereda. Kóger István vezetőedző elégedett is volt a látottakkal, az egyéni hibák számának csökkentésében látta a siker receptjét, a Brassó ellen ebben kell javulniuk. A Brassó szerdán fejezte be külhoni túráját, melynek során önbizalomra okot adó magabiztossággal zsebelt be 8 pontot a Fehérváron, Pesterzsébeten és Bécsben megszerezhető kilencből. Ráadásul eddigi négy meccsükön összesen 5 gólt kaptak, ami akkor is dicséretes, ha tudjuk, hogy a mezőny alsó feléhez tartozó csapatokról van szó.

Az Erste Liga alsóházának állása:

1. SC Csíkszereda 16 pont (5 mérkőzés)
2. Brassó 12 (4)
3. FTC 9 (5)
4. Fehérvári Titánok 3 (5)
5. Vienna Capitals II 3 (5)

Brassó–Fehérvári Titánok 3-2

   

Az erdélyiek két korai góljuknak köszönhetően legyűrték a fiatal magyar együttest, így továbbra is veretlenek a középszakaszban.

Vasárnap egyetlen alsóházi mérkőzést rendeztek az Erste Ligában. A Brassó erősen kezdte a mérkőzést, már a 3. percben 2-0-ra vezetett: a 71. másodpercben Kirill Knyazev, míg másfél percre rá Braden Walls talált be Gyenes Dávid kapujába. Az első harmad folytatásában kétszer is emberhátrányban játszottak a Titánok, mindkettőt kibekkelték. A második húsz perc három vendég emberelőnyt hozott, ám a fehérváriak egyik lehetőségükkel sem éltek. A nyitó játékrészhez hasonlóan a zárót is jól kezdték a brassóiak: a 61. másodpercben Daniel Tranca háromgólosra növelte csapata előnyét. A Titánok megpróbáltak visszakapaszkodni a meccsbe: a 47. percben Joseph Antilla révén szépítettek, míg másfél perccel a vége előtt egy kapuslehozatal utáni akció során Kelin Ainsworth egyóglosra csökkentette a differenciát. Ennél tovább nem jutottak a vendégek, így a Brassó 3-2-re nyert és sorozatban 5. mérkőzését is behúzta a középszakaszban.

Az Erste Liga alsóházának állása:

1. SC Csíkszereda 16 pont (5 mérkőzés)
2. Brassó 15 (5)
3. FTC 9 (5)
4. Fehérvári Titánok 3 (6)
5. Vienna Capitals II 3 (5)

Erste Liga, Patinoarul Olimpic Brasov, 927 néző. Játékvezetők: Gergely, Gergely, Bandi, Siko.
Polc (Tőke)
K
Gyenes (Kornakker)
Filip, Jemeljanyenko, Walls, MacMillan, Gliga
1
Imre, Vehmanen, Antilla, Ainsworth, Schoenmakers
Sirokovs, Nagy I., Saluga, Tranca, Knyazev
2
Reiter, Sándor, Vizi, Hamvai, Kiss P.
Bors, Ölander, Mihály Á., Bíró G., Bíró M.
3
Szabó B., Láday, Szita, Péter B., Részegh
Imecs, Bíró O., Mihály E., Molnár, Zabludovszkij
4
Varga, Mazzag, Balogh, Kiss Zs.
Pénzes Július, Strenk Hunor
E
Hegyi Ádám Zoltán, Kóger István
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 01:11 BRA Knyazev Sirokovs Saluga
2-0 02:58 BRA Walls Jemeljanyenko
3-0 41:01 BRA Tranca Saluga Knyazev
3-1 46:29 FHA Antilla Ainsworth Schoenmakers
3-2 58:30 FHA Ainsworth Péter B. Antilla
- Kapura lövések száma -
10 Kiállításpercek 4

A Brassó–Titánok góljai

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 3-2VÉGE
VB18 16:30 JPNHUN 3-6VÉGE
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN INFO
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum