Sorsdöntő mérkőzést játszik a Vienna a Ferencváros ellen

   

Nagyon fontos mérkőzéssel kezdődik az alsóházi középszakasz második fele.

Túl vagyunk az alsóházi középszakasz felén, minden csapat 4 mérkőzést játszott eddig. Néhány kérdésre választ kaptunk, ám vannak még nagyon fontos eldöntetlen ügyek is. A két erdélyi csapat, a Csíkszereda és a Brassó biztosan vezet, Mihály Árpádék ráadásul eddig veretlenek. Mivel egymás ellen még van két mérkőzésük, és a két 3 pontos csapatnak, a Fehérvárnak és a Viennának is van egymás ellen két meccse, az már egészen biztosan kijelenthető, hogy a két erdélyi csapat már bejutott a rájátszásba. A kérdés csak az, hogy hányadik helyen. A Ferencváros a középmezőny egyedüli tagjaként egy győzelmével, a Brassó elleni pontszerzésével és a hozott pontjaival egyelőre 3 pontos előnyben van a két farmcsapat előtt, de a helyzete közel sem biztonságos. A mezőnyt egyaránt 3-3 ponttal a Titánok és a Capitals farm zárja. Ez a három csapat egymás közt matekozza ki, hogy ki lesz az egyetlen kieső, és ebben közel egyformák az esélyeik.

A szezon legfontosabb mérkőzése következik a bécsiek számára – nem más mondta ezt, mint Christian Dolezal, a Vienna Capitals farmcsapatának vezetőedzője a Brassótól elszenvedett hazai vereséget követően. Nem kétséges, hogy a bécsiek nem tettek még le arról, hogy a rájátszásba jussanak, és ehhez az egyik verhető ellenfélnek a december eleje óta gyengélkedő Ferencvárost tartják. Annál is inkább, mert más sikerült is legyőzniük az Albert Schultz Halléban a zöld-fehéreket, december 17-én 2-1-re nyertek a sokkal többet lövő, ám minden helyzetét elpuskázó Lindqvist-csapat ellen. Legutóbb a Vienna a Brassót fogadta, és ez volt az első mérkőzés, amikor a Cenk alattiak nem szenvedtek meg Bécsben. 6-1-es győzelmükkel már-már a rájátszásban érezhetik magukat. A bécsiek ugyanakkor a Csíkszereda elleni győzelmüket követően joggal remélhették, hogy valakit képesek lesznek megelőzni az előttük állók közül. Két csapat jöhet szóba, a fentiek alapján egyikük a ferencvárosiak.

A Ferencváros nagyon bosszantó meccset játszott a Brassó ellen. Immár sokadszor vesztettek el az utolsó pillanatokban értékes pontokat. Mindössze 42 másodpercre voltak attól, hogy rendes játékidőben verjék a Brassót, ehelyett 2 pontot odaadtak nekik a büntetők végén. A Brassó így 10 helyett 12 pontos, a Ferencváros 8 helyett 6 pontos, a különbség kettejük között 2 helyett 6 pont. Ráadásul a Fradi így csak egy ponttal növelte előnyét a két utolsó előtt. Nemcsak a bécsiek, hanem a zöldek számára is életbevágóan fontos lenne a győzelem tehát. Nem lesz ez önnyű, hiszen idegenben a Fradi egész idényben szenvedett, egyetlen 3 pontos győzelmét a szezon elején Bécsben érte el. Túl kell lépniük az idegenbeli komplexusaikon ahhoz, hogy pontokat szerezzenek, pedig erre van szükségük, ha el akarják kerülni a szégyent, hogy kiessenek a rájátszásból. A játékoskeretük papíron egyértelműen jobb, mint a bécsieké, csak ki kellene hozniuk magukból azt, amit tudnak.

FTC-VC2-DSC_4958-900

fotó: Claus János

Az Erste Liga alsóházának állása:

1. SC Csíkszereda 13 pont (4 mérkőzés)
2. Brassó 12 (4)
3. FTC 6 (4)
4. Fehérvári Titánok 3 (4)
5. Vienna Capitals II 3 (4)

Vienna Capitals II–FTC 1-2

   

A Ferencváros szoros és fontos győzelmet aratott Bécsben, nagy lépést téve a rájátszásba kerülésért.

Az első harmadban nem sok babér termett a hazaiak számára, összesen három kaput eltaláló lövésük volt, miközben a Ferencváros nem kevesebb, mint húsz alkalommal próbálkozott. Greg Lindqvist tanítványai a harmad legnagyobb részében hozták az utóbbi időben megszokott alacsony hatékonyságot, így az első gólra sokat kellett várni. Végül a legjobb pillanatban, 5 másodperccel az első szünet előtt Jeremy Tendler volt eredményes, Fliszár Zalán és Vladimir Dubek passzából. A középső játékrészben feljebb kapcsolt a Capitals, újabb gólt mégis a zöld-fehérek lőttek, Farkas Simon révén a 29. percben. A hazaiak három és fél perccel a harmad vége előtt egy gólra zárkóztak, így biztosítva esélyt maguknak az egyenlítésre. A Ferencváros azonban ezúttal nem engedte ki kezei közül a nagyon fontos pontokat és végül 2-1-re megnyerte a találkozót. Farkas a szezonban először talált be, a legfontosabbkor lőtt meccset eldöntő gólt.

Az Erste Liga alsóházának állása:

1. SC Csíkszereda 13 pont (4 mérkőzés)
2. Brassó 12 (4)
3. FTC 9 (5)
4. Fehérvári Titánok 3 (4)
5. Vienna Capitals II 3 (5)

A lényeg, hogy nyerjük a meccseket

   

Mindkét edző a kihagyott helyzeteket fájlalta a Ferencváros bécsi vendégjátéka után.

Christian Dolezal, vezetőedző, Vienna Capitals II.: “A csapatom végletekig elszánt volt. A Ferencváros kezdetben nehézségeket okozott nekünk, de pár perc alatt megtaláltuk a módját, hogy álljunk ellen nekik. Sajnos öt másodperccel az első harmad vége előtt egy szerencsétlen gólt kaptunk, senkit nem hibáztathatunk érte a mieink közül. Nem vette el a bátorságunkat ez, visszajöttünk a meccsbe és nagyon jó hokit játszottunk. Jók voltak az átmenetek, beszorítottuk a Ferencvárost a saját védőharmadába. A második kapott gólunknál egy aprócska egyéni hiba a visszakorcsolyázásnál döntőnek bizonyult. Ezt követően a játékosaim ismét nagyszerű szellemről tettek tanúbizonyságot, újra visszajöttek a meccsbe Richard Schlögl remek góljával. A sarkukban voltunk. De sajnos a góllövés nem sikerült, ahogy az egész idényben sem. Számos óriási gólszerzési lehetőséget hagytunk kihasználatlanul. Végül ez eredményezte a különbséget.”

Greg Lindqvist, vezetőedző, Ferencváros: „Domináltunk az első harmadban, de szokás szerint nem tudtunk betalálni. A második harmadban elmentünk 2-0-ra, ütöttünk egy vasat is. Aztán ismét, ahogy szoktuk, nálunk volt a korong, rossz helyre passzoltuk, és ebből  gólt kaptunk. Ezt követően oda-vissza játék folyt. Feszültek voltunk, mivel sok meccset veszítettünk az utóbbi időben, és ez a szoros meccseket megnehezíti. Hogy jól vagy rosszul játszunk, nem számít, a lényeg, hogy nyerjük a meccseket és ott legyünk a rájátszásban”

Erste Liga, Albert Schultz-Eishalle, 133 néző. Játékvezetők: Gangel, Gangel, Kis-király, Tichon.
Zimmermann: 94,6% (Sidor)
K
Sevela: 95,0% (Pleszkán)
Piff, Wolf, Artner, Maurer, Ylitalo
1
Jászai, Hietamaki, Németh, Könczei, Shupe
Kuqali, Steibl, Schönwetter, Vendis, Maxa
2
Korbuly, Owen, Dubek, Fliszár, Tendler
Pelz, Karitnig, Schlögl, Ranftl, Thalhammer
3
Lakatos, Tuominen, Roczanov, Farkas, Bödök
Leitner, Kruckovyc, Rohm, Janisch
4
Lengyel, Inglis, Kovács, Virág
Dolezal Christian, Schweda Peter
E
Lindqvist Greg Kjell, Szakács Ferenc
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 19:55 FTC Tendler Fliszár Dubek
0-2 28:43 FTC Farkas Bödök
1-2 36:37 VIC Schlögl Wolf Thalhammer
20 Kapura lövések száma 37
2 Kiállításpercek 4

A Vienna Capitals II–FTC videó-összefoglalója

 

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR ÉLŐ
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum