Győzniük kell a Titánoknak Csíkszeredában

   

Már a rájátszás biztos résztvevőjeként fogadhatja a Csíkszereda a playoffért nagy harcban álló Fehérvári Titánokat péntek este.

A csíkiak előnye 4 fordulóval a vége előtt 10 pont, azaz több, mint 3 győzelem a Fehérvári Titánok és a Vienna Capitals előtt, és mivel ez a két csapat még kétszer játszik egymás ellen, ahol 6 pontot fognak összesen elveszíteni, az egyikőjük biztosan nem lesz képes befogni a székelyeket. Így a Sportklub nyugodtan foglalkozhat azzal,hogy a kieséses szakaszra csiszolja a játékát. Van is mit tenni ezügyben, ugyanis a Sportklub legutóbbi két mérkőzése minden volt, csak bátorító nem. Előbb kikaptak 3-2-re Bécsben, ahová pedig általában győzni jár a mezőny, majd vízilabda-eredményt hozó meccsen az utolsó harmadban mutatott játékukkal 8-5-re nyertek mostani ellenfelük, a Fehérvári Titánok otthonában. A 8 lőtt gól természetesen nem hangzik rosszul, ellenben az 5 kapott annál inkább. Ráadásul két gólt kaptak fehérvári emberelőnyben, egyet pedig 4 játékossal játszva lőtt 5 ellen a Titánok. Összeszedett a Szereda ezen kívül 37 büntetéspercet is, ami tőlük meglehetősen szokatlan. Így az egyik legfontosabb tennivaló a fegyelem erősítése lesz. A kapushelyzet Ruczuj sérülése miatt nem egyszerű, de a klub benevezte az Erste Ligára a román bajnokságban eddig 3 Sportul Studentesc elleni meccsen védő Csiszer Elődöt, így nem kell mezőnyjátékos leüljön a cserepadra.

A Fehérvár nagyon nehéz helyzetbe került az alsóházban, hiszen a Ferencváros elleni nyitó győzelmet követően három meccsen is pont nélkül maradt. A Csíkszereda ellen két harmadon át jók voltak, vezettek is többször, jó mentek az előnyök, ám a harmadik 20 percre összezuhant a csapat, még egy 5 perces előnyből sem sikerült betalálniuk. Így maradtak 3 ponton, az elvesztett pontokat pedig a Vienna elleni utolsó 2 fordulóbeli oda-vissza párharc előtt az erdélyi túrán kellene bepótolniuk. A feladat nem könnyű, de az erdélyi pontszerzésre mutattak már példát ebben az idényben, hiszen a szezon elején már tudtak nyerni Csíkszeredában. Brassóban viszont mindkétszer egyértelmű vereséget szenvedtek, és azóta a Brassó össze is kapta magát. Egyelőre azonban épp elég lesz a soron következő feladatra koncentrálni. Csíkszeredában várhatóan telt ház előtt kell pályára lépnie a csapatnak, és megismételnie a szeptember közepi bravúrt.

SCC-TIT_20171105-900

fotó: Csíkszeredai Sportklub, Pál Zoltán

“Visszakanyarodok egy picit a korábbi meccsekre. A Bécs ellen számos lehetőségünk volt, amelyekkel nem sikerült élnünk, majd Fehérvár ellen fordult a kocka – nyilatkozta a klub előzetesében Leo Gudas, a Szereda cseh mestere. – Itt belőttük a helyzeteinket, de sok kiállítást szedtünk össze. Ezeken kell javítani, ellenkező esetben a rájátszásban meggyűlhet a bajunk. A legfontosabb megoldandó feladat viszont a fegyelem.”

“Nem szeretnénk a két utolsó, Bécs elleni meccsre hagyni a döntést – mondta csapata Csíkszereda elleni hazai vereségét követően Kóger István, a Titánok vezetőedzője a csapathonlapnak adott nyilatkozatában. – Ezért minden egyes hátralevő meccsre száz százalékosan rá kell fókuszálnunk. A Csíkszeredával az ő hazai környezetükben kerül sorra a következő mérkőzésünk, ott kell megpróbálnunk visszavágni, azaz megszrezni a három pontot, amire nagyon nagy szükségünk van. Mindenképp legalább három, de inkább égy ponttal szeretnénk Erdélyből hazaérkezni, annál is inkább, hiszen nehéz a programunk, mert hétfő hajnalban érkezünk majd haza, és aztán kedden már a Vienna ellen játszunk. Egyértelmű, hogy pontokat kell hazahoznunk a túránkról.”

 

Az Erste Liga alsóházának állása:

1. SC Csíkszereda 13 pont (4 mérkőzés)
2. Brassó 12 (4)
3. FTC 6 (4)
4. Fehérvári Titánok 3 (4)
5. Vienna Capitals II 3 (4)

SC Csíkszereda–Fehérvári Titánok 4-3

   

A Sportklub nagy csatában legyűrte a fehérváriakat, így nagy lépést tett az alsóház megnyerése felé.

Az SC Csíkszereda erősen kezdte a Titánok elleni összecsapást, már a 16. másodpercben megszerezte a vezetést Papp Szabolcs révén. Az első harmadban háromszor játszhattak emberelőnyben a hazaiak, a harmadik lehetőséggel éltek is, Tomás Brnák találatával 2-0-ra vezetett a Sportklub. A második játékrész elején 2 perc alatt 3 gól esett: Derek Schoenmakers szépített, Peter Fabus visszaállította a kétgólos különbséget, a gólzápor pedig Péter Balázs találatával zárult. A 42. percben egyenlítettek a Titánok, Reiter Attila talált be Onodi kapujába. A mindent eldöntő találat 4 perccel később esett, amikor Valchar meglőtte csapata 4. gólját. Az utolsó másfél percre lehozták a kapusukat a vendégek, hiába. A Sportklub 4-3-ra győzött, sikerével 4 pontra meglépett a Brassótól.

scctit2017

Fotó: SC Csíkszereda

Az Erste Liga alsóházának állása:

1. SC Csíkszereda 16 pont (5 mérkőzés)
2. Brassó 12 (4)
3. FTC 9 (5)
4. Fehérvári Titánok 3 (5)
5. Vienna Capitals II 3 (5)

Ez legközelebb nem biztos, hogy elég lesz

   

Mindkét edzőben maradt hiányérzet a Titánok csíkszeredai meccsét követően.

Leo Gudas, vezetőedző, Csíkszeredai Sportklub: “Voltak jó és rossz megoldások a meccsen. Pozitív, hogy rengeteg helyzetet sikerült kialakítanunk, ugyanakkor ehhez képest kevesebb gólt szereztünk. Ez viszont ezúttal elég volt, de legközelebb nem biztos, hogy így lesz.”

Kóger István, vezetőedző, Fehérvári Titánok: „Összességében a hozzáállással és a pályán látott teljesítménnyel elégedett lehettem, de azért a találkozó után maradt bennem hiányérzet. Megint volt néhány olyan elkerülhető hiba, ami gólt eredményezett. Rögtön úgy kezdődött a mérkőzés, hogy gólt kaptunk, és talán a negyedik hazai találat, ami eldöntötte a mérkőzést is egy elkerülhető szituációból volt. Nagyon sajnálom, hogy ennyi munkáért nem járt jutalom, talán egy pontot megérdemeltünk volna, mert keményen és jól harcoltunk. Ebben a meccsben benne volt a pontszerzés.”

Erste Liga, Vákár Lajos Műjégpálya, 1650 néző. Játékvezetők: Gergely, Gergely, Fehér, Siko.
Onodi: 86,4% (Csiszér)
K
Kornakker: 90,0% (Gyenes)
Papp, Belov, Fodor, Valchar, Taratuhin
1
Imre, Vehmanen, Antilla, Ainsworth, Schoenmakers
Brnák, Salló, Szcsasztlivij, Fabus, Rokaly Sz.
2
Reiter, Szabó B., Vizi, Hamvai, Mazzag
Flinta, Gecse, Antal Zs., Molnár, Bíró
3
Szaller, Láday, Szita, Péter B., Részegh T.
Györfy, Farkas, Sándor Z., Moldován, Rokaly N.
4
Sándor F., Kiss P., Varga, Balogh, Kiss Zs.
Gudas Leo, Hozó Levente
E
Kóger István, Hegyi Ádám Zoltán
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 00:16 SCC Papp
2-0 15:13 SCC PP Brnák Salló Rokaly Sz.
2-1 23:57 FHA Schoenmakers
3-1 25:24 SCC Fabus Bíró
3-2 25:53 FHA Péter B. Szabó B.
3-3 41:22 FHA Reiter Schoenmakers Ainsworth
4-3 45:07 SCC Valchar Taratuhin Belov
40 Kapura lövések száma 22
12 Kiállításpercek 28

Az SC Csíkszerda–Titánok góljai

 

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 3-2VÉGE
VB18 16:30 JPNHUN 3-6VÉGE
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN INFO
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum