Első pontjaira hajt az UTE a középszakaszban

   

A középszakasz első két meccsén 8 gólt lőttek, pontot mégsem szereztek, pénteken Miskolcra utaznak.

Valami nem klappol az újpesti védelemmel. Ha a bécsi farmcsapat elleni meccset nem számítjuk, akkor másfél hónapja nem volt olyan mérkőzésük, ahol három gólnál kevesebbet kaptak volna. Dicséretükre váljék, hogy négy alkalommal még így is tudtak győzni, de az nyilvánvaló, hogy a szezon hátra lévő részében ez a legfontosabb feladat a lilák számára: távol tartani az ellenfelet a kaputól. Igazság szerint ez sosem ment nekik igazán ebben a szezonban, de látványos törést decemberben szenvedett a csapat védekezése. Az addig lejátszott 18 mérkőzésen 45 gólt kaptak Szilassy Zoltán tanítványai, majd jött egy 11 gólos erdélyi túra, és a csapat azóta sem találja a hatékony védekezés receptjét. December óta 16 meccset játszott a csapat, ezeken nem kevesebb, mint 60 gólt kaptak, a középszakasz eddigi két meccsén 15-öt.

MISUTE SF3 B
Fotó: Bán Olivér

Pénteken azzal a DVTK-val találkoznak Miskolcon, amely majdnem éppen feleannyi gólt kapott az utolsó 16 meccsén, mint az UTE. Ezzel együtt a csata messze nem lefutott, több okbók sem. Egyrészt a DVTK idei legnagyobb mumusa az Erste Ligában az UTE, amely az alapszakaszbeli négy egymás elleni találkozóból hármat megnyert, az összesített gólkülönbség 11:7 a javukra. Másrészt a DVTK pont ugyanattól szenved, mint a lilák, csak kevésbé látványosan és kevesebb ideje. Mikael Tissel csapata az alapszakasz 32 meccsén összesen 56 gólt kapott, a meccsenkénti 1,75-ös  kapott gólátlag megsüvegelendő teljesítmény. Kisebb porszemek azonban kerültek időközben a gépezetbe, hiszen a legutóbbi négy Erste Liga-meccsen tíz alkalommal rezegtették meg az ellenfelek a hálót, minek következtében a megszerezhető pontok felét el is hullajtotta a csapat.

A Népkertben tehát mindkét együttesre ugyanaz a feladat vár, visszatalálni a stabil védekezéshez, ami az UTE számára lesz keményebb feladat, de a hazai pályán játszó Jegesmedvéknek sem lesz ez egyszerű mutatvány.

DVTK Jegesmedvék–UTE 6-2

   

Az újpestiek nem tudták megszakítani középszakaszbeli rossz sorozatukat, újabb vereségbe futottak bele Miskolcon.

A felsőház középszakaszát rosszul kezdő Újpest látogatott pénteken este a Népkertbe, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy felzárkózzanak az élbolyhoz. A házigazdák természetesen nem pártolták ezt az ötletet, így várható volt, hogy parázs összecsapást láthatnak a szurkolók. A kezdés ezt támasztotta alá: 20 másodperc elteltével Adorjánnak kellett védenie egy közeli lövést, fél perc múlva pedig már kimaradt az első miskolci helyzet is. A 3. percben megszerezték a vezetést a Jegesmedvék: Tóth Gergőről a kapu előtt lemaradt a védője, így a csatár a szélről beadott korongot könnyedén passzolta a bal sarokba (1-0). Gyors lüktető játék alakult ki, az Újpest láthatóan nagyobb energiát kezdett fektetni a támadásba, ám közben a házigazdák is jól pörgették az offenzív taktikájukat. A 8. percben egy gyors kontratámadás során az újpestiek szép kombinációval passzolták ki a hazai védelmet, és ennek végén Benk emelt közelről az üresen maradt kapuba (1-1). Még egy perc sem kellett a miskolci válaszhoz: 2 az 1 ellen vihették a korongot, Galanisz kivárt, nem passzolt, hanem inkább kilőtte a hosszú sarkot (2-1). A lendület vitte tovább a bajnokot, és ez 21 másodperc múlva újabb gólhoz vezetett, miután Sakaris egy visszaadott korongból pókhálózta ki a bal felső sarkot (3-1). A 12. percben a meccs első emberelőnyét a miskolciak kapták, amelyet 32 másodperc alatt használtak ki: Leppanen a kék vonal közeléből lőtte ki a rövid felső sarkot (4-1). Ezt követően záporoztak a kiállítások, így volt 5-4, 4-3, 5-3 elleni játék mindkét oldalon, ám a hosszú, közel hét perces  “emberhiányos” periódus gól nélkül telt el, és így véget is a harmad.

A második játékrészt nagy lendülettel, de sok hibával kezdték a csapatok, majd az újpestiek veszni hagytak egy emberelőnyt. Kicsit visszaesett a tempót, a küzdelem hőfoka viszont nem csökkent. A harmad derekán a hazaiak 3-4 cserét is komolyabban megnyomtak, a kapuvasat meg is csörgették, de gólig nem jutottak. A vendégek nem mondtak le arról, hogy faragjanak a hátrányukból, ám nem bírtak a masszív miskolci védelemmel. A 32. percben hihetetlen kavarodás alakult ki a hazai kapu előtt, de a csaknem fél perces tuszakodás után sem jutott túl a gólvonalon a korong. Ide-oda játék szórakoztatta a szurkolókat, sorra dolgozták ki a helyzeteket a csapatok, ám ekkor mindkét kapus remekül, sőt alkalmanként bravúrosan védett, így ez a 20 perc végül nem hozott gólt.

A harmadik harmad szinte azonnal újpesti emberelőnnyel indult, ám komoly veszélyt nem tudtak teremteni a miskolci kapu előtt. A 47. percben növelték előnyüket a Jegesmedvék: Vas vitte be a korongot a támadó harmadba, elhúzta azt Sila mellett, majd az üres kapuba lőtt (5-1). Eldőlt a három pont sorsa, és ez rányomta a bélyegét a meccsre. Az Újpest nem tudott váltani, a hazaiak pedig a biztos vezetés tudatában, nyugodtan játszhattak. Az 53. percben Vas maradt egyedül az újpesti kapu előtt, és magabiztosan emelt a felső sarokba (6-1). Egy perccel a lefújás előtt Ropret tett egy szépségtapaszt az Újpest vereségére, egy közeli lövéssel (6-2).

MISUTE SF

Fotó: Ritó Ákos

Mikael Tisell (vezetőedző, DVTK Jegesmedvék): ”Nagyon élesen kezdtük a meccset, és az első harmadban szép gólokat lőttünk. A védelmünk ismét jól zárt, és végig bizonyítottuk, hogy most mi voltunk az erősebb csapat. Fontos győzelem volt ez, hiszen vissza kellett billennünk a jó irányba a MAC elleni vereség után.”

Szilassy Zoltán (vezetőedző, UTE): ”Az első harmadban kapitális hibákat vétettünk. Az egyenlítés után két cserében két gólt kaptunk, így csak szaladtunk az eredmény után. Most egy ilyen időszakban vagyunk, a defenzív játékunkon kell javítani, hogy azt a playoffra kiegyenesítsük. Ezt sokat gyakoroljuk, szerintem jó irányba haladunk, de még sok munka áll előttünk.”

Az Erste Liga felsőházának állása:

1. DVTK Jegesmedvék 10 (3)
2. MAC Budapest 8 pont (3 mérkőzés)
3. Dunaújvárosi Acélbikák 7 (3)
4. UTE 0 (3)

Erste Liga, Miskolci Jégcsarnok, 950 néző. Játékvezetők: Varjú, Varjú, Kormos, Berger.
Adorján: 94,7% (Kiss B.)
K
Sila: 82,4% (Márkus)
Rusk, Leppanen, Galanisz, Miskolczi, Magosi
1
Huba, Kiss D., Sikorcin, Frolík, Ropret
Rantanen, Láda, Pavuk, Vas, Sakaris
2
Nagy N., Kiss R., Benk, Kovács Cs., Caladi
Joe, Vojtkó, Hajós, Tóth A., Kulmala
3
Kovács A., Hegyi, Nemes, Pápa, Sági Martin
Bernáth, Albert, Ritó, Berta, Tóth G.
4
Pokornyi, Schmál, Dósa, Pichler, Turbucz
Tisell Mikael, Parikka Eemeli Olli
E
Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 02:30 MIS Tóth G. Berta Leppanen
1-1 07:36 UTE Benk Kovács Cs. Caladi
2-1 08:20 MIS Galanisz
3-1 08:41 MIS Sakaris Pavuk Vas
4-1 12:25 MIS PP Leppanen Galanisz Miskolczi
5-1 46:38 MIS Vas
6-1 52:32 MIS Vas Sakaris Pavuk
6-2 58:56 UTE Ropret Sikorcin
34 Kapura lövések száma 38
14 Kiállításpercek 14

A DVTK Jegesmedvék–UTE galériája

   

A DVTK Jegesmedvék–UTE góljai

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum