Rasmus Dahlin vita nélkül a legjobb

 

A TSN szezon közbeni draftlistáján meg sem tudták közelíteni a svéd hátvédet.

Dahlin a Bob McKenzie szakíró által megkérdezett tíz megfigyelőből tíznél végzett az első helyen, mindegyikük világossá tette, hogy könnyű döntés volt. A Frölunda kiváló bekkje a junior világbajnokságon is kitűnt képességeivel, hét meccsen hat pontot szerzett. Ő lesz a pjongcsangi olimpián a legfiatalabb jégkorongozó, hiszen 17 évesen is bekerült a felnőtt válogatottba.

dahlin

Dahlin mögött három szélső következik az előzetes rangsorban, második helyen az orosz Andrej Szvecsnyikov áll, akit a szezon előtt még képesnek tartottak arra, hogy a svéd kihívója legyen. Ő az OHL-es Barrie Colts csapatában 26 meccsen 21 gólnál és 36 pontnál jár. A vébén 5 assziszttal zárt, ami csalódás is lehetett volna a 191 centis csatártól, de az igazsághoz hozzá tartozik, hogy Valerij Bragin vezetőedző inkább a tapasztaltabb játékosoknak szavazott bizalmat, így Szvecsnyikov nem kapott annyi lehetőséget, mint más. Nem csoda, hogy feljött rá a cseh Filip Zadina és az amerikai Brady Tkachuk. Két eltérő karakterű játékosról van szó, a cseh csatárt tartják az idei draft mezőnyéből a legnagyobb gólvágónak, hét meccsen hét gólt szerzett a korosztályos világbajnokságon, egészen elképesztő lövőtechnikáról téve tanúbizonyságot. Tkachuk szintén ponterős, bár ő elsősorban az asszisztokban jeleskedett (3+6). A kiváló fizikai adottságokkal rendelkező játékost, amit kiválóan használ a jégen és nagyon hatékony erősítést jelent támadásban.

A három szélsőt két hátvéd követi. Közülük is kiemelkedik két, viszonylag apróbb termetű játékos: a svéd Adam Boqvist és az amerikai Quinn Hughes. Előbbi 180, utóbbi 178 centi magas, nagyszerűen korcsolyáznak. A megfigyelői értékelések szerint Hughes kiválóan viszi fel a korongot, míg a Brynasben játszó Boqvist a korong mozgatásában is jeleskedik. A szakértői értékelések szerint elképzelhető, hogy egyikük végül a 2-4. hely valamelyikére is befut, ha egy csapatnak kimondottan hátvédre van szüksége.

Ezt követően a kép már sokkal kuszább. Ami feltűnő, hogy az első ötben nincs kanadai játékos. Ha ez június 22-én Dallasban is így lesz, akkor az szinte példátlan lenne, hiszen ilyesmire 1999 óta nem volt példa és a modern kori draft ötvenéves történetében is mindössze egyszer. További érdekesség, hogy Joseph Veleno sincs az első ötben, pedig őt a kanadai szövetség kivételes tehetséggel megáldott játékosként tartott nyilván, és engedélyezte számára, hogy 15 évesen is választható legyen a kanadai juniorligák draftján, el is kelt a QMJHL 1/1-es helyén. Arról persze szó sincs, hogy kétbalkezes lenne, szinte biztos, hogy az első körben választják, de jelenleg egyetlen nevesebb rangsorban sem szerepel az első tíz között. Érdekesség, hogy idén csapatkapitányként igazolt el a szezon közben a Saint John Sea Dogstól a Drummondville Voltigeurshöz.

A TSN ? mint minden nagyobb témával foglalkozó portál ? június közepén, közvetlenül a draft előtt közli majd a saját végleges listáját, addig újabb már nem várható. Akit részletesebben is érdekelnek a nevek és a helyezések, az megtalálja azt az eredeti cikk végén, ami alapján a mi írásunk is készült.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR ÉLŐ
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum