Erősödő Brassó ellen kell javítania a Fradinak

   

A playoffba jutás még nem lezárt történet, mindkét csapat három pontért hajt.

A Vienna vasárnapi győzelmét követően hátrafelé is kell tekintgetniük az alsóházi csapatoknak a középszakaszban, ezért nagyon fontos 60 percre kerül sor a Ferencváros és a Brassó között hétfőn este. A Ferencváros eddig két vereséggel és egy győzelemmel áll, a Brassó viszont eddig hibátlan ebben a szakaszban, mindkét farmcsapatot legyőzte egyszer-egyszer.

A Ferencváros fehérvári vereséggel kezdett, majd a visszavágón legyőzte a Titánokat, ezt egy Csíkszereda elleni hazai vereség követte. A játék képével nem lehetett elégedetlen Greg Lindqvist, a zöld-fehérek mestere, viszont azokkal az egyéni hibákkal, amelyekből több gólt is a kapott a csapata, annál inkább. Három gólzáporos mérkőzést követően ezúttal 5 kapott gól alatt maradtak ugyan a zöldek, de a Szereda elég erős csapat ahhoz, hogy háromgólos előnyről 10 perc alatt ne bukjon el egy meccset. Hiába diktálták a tempót a zöldek a meccs harmadik harmadában, a hajó elúszott, annál is inkább, mert csak két gólt tudtak ütni. Az egyéni hibák és a kevés lőtt gól is elsősorban azt jelzik, hogy a játékosok fejében kell rendet tenni. A tar mester nagy pszichológus, de ezúttal mintha nehéz feladattal állna szemben, december eleje óta nincs egyben a Fradi, az olykor-olykor megcsillanó biztató jelek ellenére. A középszakaszban elvben könnyebb ellenfelekkel szemben van lehetőség a játék csiszolására és a fókusz megtalálására, bár pont a hétfő esti feladat nem ígérkezik könnyűnek.

A Brassó meglepően gyenge alapszakaszt produkált, csak a 7. helyen végzett 32 fordulót követően. Ehhez képest a középszakaszban eddig egyetlenként hibátlanok, méghozzá úgy, hogy a szombati, fehérvári győzelmük során hiányzott a csapatból Ölander vagy Wilgosh, továbbá a fiatalokkal otthon bajnoki meccset játszó Mihály Ede és Bíró Mátyás is. Így is megvolt 19 mezőnyjátékosuk a jegyzőkönyvben, miközben az otthon maradtak néhány tapasztaltabb fiatallal és a juniorokkal kétszer is legyőzték a Sportul Studentescet. Hogy Mihály Ede és Bíró Mátyás az Erste Liga-csapat után indult-e, azt nem tudjuk, de így is önbizalommal telten várhatják a Ferencváros elleni pesterzsébeti meccset a Farkasok.

A Brassó nyilván tovább akarja csiszolni a játékát és tovább akar javulni Julius Pénzes irányítása alatt, a Ferencvárosnak viszont szüksége van a pontokra, így izgalmas 60 percnek nézünk elébe.

ftc-bra-20171030

FTC–Brassó 2-3

   

A Ferencváros hiába vezetett kétszer is, a brassóiak büntetőkkel legyőzték a zöld-fehéreket.

A mérkőzés első felében kiválóan védtek a kapusok, egészen a 30. percig nem született gól. A nyitó harmad elején 3 emberelőnyt hagyott ki a Ferencváros – ebből több mint fél percen át 5 a 3 ellen játszhattak a zöld-fehérek –, míg a Brassó szintén 3 lehetőséget kapott, nekik is lehetőségük nyílt kettős előnyben játszani. A találkozó felénél újra 5 a 3 ellen támadhatott az FTC, ezt Juhamatti Hietamaki révén kihasználta. A 45. percben Martin Saluga kipattanója után Kirill Knyazev egyenlített, a rendes játékidő végjátékára pedig felpörögtek az események. A ferencvárosiak emberelőnybe kerültek, a fórt Joni Tuominen váltotta gólra. Az utolsó percben a vendégek levitték a kapusukat, a 6 az 5 elleni akciót 6 másodperc alatt kihasználták, Gliga lövésébe Braden Walls ért bele, így hosszabbításra mentette a meccset.

A túlórában az FTC 33 másodpercig, míg a Brassó 2 teljes percig játszhatott emberelőnyben, de eredménytelenek maradtak. Büntetők döntöttek, amiből a brassóiak jöttek ki jobban, így begyűjtötték a pluszpontot, amivel 3 pontra megléptek legyőzött ellenfelüktől.

FTC-BRA_3-900

Fotó: FTC

Az Erste Liga alsóházának állása:

1. SC Csíkszereda 10 pont (3 mérkőzés)
2. Brassó 9 (3)
3. FTC 6 (4)
4. Fehérvári Titánok 3 (3)
5. Vienna Capitals II 3 (3)

Messze volt a rájátszás színvonalától ez a meccs

   

Két elégedetlen szakvezető nyilatkozott a Ferencváros és a Brassó összecsapása után

Greg Lindqvist, vezetőedző, Ferencváros: „Az első harmad eleje rendben volt, aztán mindkét oldalon sok kiállítás történt, ennek ellenére egyik csapat sem tudta kihasználni az előnyöket. A második harmadban többet korcsolyáztunk, de így is szoros volt mindvégig, mint ahogy az általában a Brassó ellen szokott lenni. 2-1-re vezettünk egy perccel a vége előtt, aztán valaki rossz helyen állt, így az egyenlítő gólt ajándékba megkapták. Nagyon szomorú vagyok, mert három pontra lett volna szükségünk, hogy növeljük a magabiztosságunkat. A csapat küzdött 60 percig, de az a csapat, amely nem szokott meccseket nyerni, sokszor szerencsétlen is. Közel voltunk a három ponthoz, de egy pontot vittünk. Pénteken a Vienna Capitalsszel játszunk, most arra kell készülnünk”

Strenk Hunor, másodedző, Brassó: ”Gyengén kezdtük a mérkőzést, bennragadtunk az öltözőben. Az első tíz percben sikerült 6 perc kiállítást összeszednünk, ez nem megengedhető. Utána öt az öt ellen felvettük a tempót, tudtunk helyzeteket kialakítani. Ki kell emelni, hogy sok volt a felesleges kiállításunk, ezáltal elég csapkodó volt a játék, nem tudtuk a saját ritmusunkat játszani, mint az utóbbi időben, amikor négy sorral szoktunk pörögni. Az utolsó harmadban bármelyik csapat megnyerhette volna a meccset, esetleg három pontot szerezhetett volna. A hosszabbításban három a három ellen mindkét csapatnak volt lehetősége ismét eldönteni a mérkőzést. Ez ma egy ilyen meccs volt, jól tükrözi, hogy egyik csapatnak sem sikerült kihasználni az emberelőnyt, messze is volt a rájátszás színvonalától ez a meccs. Elég sok mérkőzésünk volt mostanában, azokon magasabb szinten is játszottunk, mint ma, de örülünk neki, hogy kettő pontot sikerült szerezni és egyre közelebb vagyunk a biztos rájátszást érő pozíciókhoz.”

Erste Liga, Pesterzsébet Jégcsarnok , 2018. jan. 29., hétfő.
Pleszkán: 91,4% (Sevela)
K
Polc: 92,0% (Tőke)
Tuominen, Hietamaki, Könczei, Németh, Shupe
1
Filip, Jemeljanyenko, Walls, MacMillan, Gliga
Jaborník, Owen, Tendler, Rafaj, Dubek
2
Sirokovs, Nagy I., Saluga, Tranca, Knyazev
Lengyel, Jászai, Kovács, Fliszár, Virág
3
Bors, Imecs, Mihály Á., Molnár, Zsók
Inglis, Lakatos, Tóth, Farkas, Bödök
4
Bíró O., Bíró G., Péter, Zabludovszkij
Lindqvist Greg Kjell, Szakács Ferenc
E
Pénzes Július, Strenk Hunor
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 29:14 FTC PP2 Hietamaki Dubek
1-1 44:31 BRA Knyazev Tranca Saluga
2-1 55:59 FTC PP Tuominen Németh Shupe
2-2 59:18 BRA Walls Gliga
2-3 65:00 BRA GWS Walls
25 Kapura lövések száma 35
10 Kiállításpercek 16

Az FTC–Brassó videó-összefoglalója

   

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum