Mindkét csapat javítana Fehérváron

   

A vendég Csíkszereda és a házigazda Titánok is vissza szeretne térni a győztes útra.

Aki állóvizet várt az alsóházi középszakaszra, az ennél nagyobbat nem is tévedhetett volna. A Vienna Capitals farmcsapata alaposan beleköpött a levesbe vasárnap este. Hirtelen mindenkinek égetően fontos lett a pontszerzés, hiszen még egyik csapat sem érezheti magát teljes biztonságban.

A kedd esti Titánok–Csíkszereda mérkőzésre mindkét csapat vereséggel érkezik. A fehérváriak utolsó két meccsükön pont nélkül maradtak, előbb a Ferencváros otthonában szenvedtek vereséget, majd következett otthon a Brassó, amely ezúttal biztos győzelmet aratott Kóger István tanítványai felett. A Csíkszereda pedig az egész szezon legnagyobb meglepetését szolgáltatta azzal, hogy Bécsben kikapott a Vienna Capitals fiataljaitól. Mindkettejüknek van tehát javítani valójuk. A szeredaiaknak nem is elsősorban a megszerzendő pontok miatt kell aggódniuk, hiszen vereségük ellenére is biztosan állnak a rájátszásba jutó helyen, hanem a presztízs helyreállítása érdekében van tennivalójuk. A Titánok számára viszont a bécsiek pontszerzésével égető kényszer lett az újabb pontok begyűjtése is. Jelen pillanatban ugyanis ugyanannyi meccsből ugyanannyi pontja van a két farmcsapatnak az alsóház végén, így van miért küzdeni. Két győzelemre éhes csapat fog tehát farkasszemet nézni egymással a Raktár utcában kedden este.

TIT-SCC_20180109-IMG_7419

fotó: Fehérvári Titánok

Nem könnyíti meg a csíkszeredaiak dolgát, hogy a bécsi meccs előtt a készüléskor kézsérülést szenvedett Ruczuj Gellért, aki azóta már át is esett egy másfél órás műtéten. A kapusra 3-5 hetes pihenő vár, így a középszakaszban biztos nem segítheti a magára maradt Ónodi Ottót. Bécsben a csatár Rokaly Norbertet öltöztették be kapusfelszerelésbe, de ez nyilván nem lehet megoldás hosszú távon. Hogy kivel oldják meg a kapuskérdést, az komoly fejtörést okozhat a szakvezetésnek. Elvben az ificsapatból tudnak feljátszatni játékosokat vagy a román bajnokságba benevezett és a klubhoz leigazolt Csiszer Előd jöhet még számításba, akit emiatt a szezon bármelyik szakaszában nevezhetnek utólag az Erste Ligába is.

“Biztosak voltunk abban, hogy egyáltalán nem fog olyan simán lemenni ez a középszakasz, hogy a Bécs mindenkitől ki fog kapni, és mindenki hoz pár papírforma győzelmet, behúzza a pontokat és jöhet a rájátszás – nyilatkozta a csapathonlapon Kóger István, a Titánok vezetőedzője. – Már az alapszakaszban is voltak a Bécsnek szoros meccsei, főleg otthon. Aggresszív, sokat korcsolyázó, nagyon lelkes fiatal társasággal találja magát szemben az ember és vasárnap sikerült is a Csíkszeredától mind a három pontot ellopniuk és otthon tartaniuk, ezzel versenyben tartották magukat. Így aztán felértékelődik a Ferencváros ellen itthon megszerzett három pontunk, és nagyon sajnálhatjuk a Pesterzsébeti meccset, amelyen pár perccel a vége előtt 5-5-re fel tudtunk jönni. Pontért vagy pontokért dolgoztunk, de elbuktuk. Legutóbb a Brassó ellen pedig gyengébb kezdés után a második harmadra feljöttünk, megvoltak a lehetőségeink a góllövésre, de sajnos a harmadik harmad elején eldőlt a sorsunk. Ezeknek mind-mind súlyos következményei lehetnek. Előre óva intettem a csapatot, hogy máris a playoffra gondoljanak, azt ki kell harcolni még. Próbáljuk ugyanazt a játékot játszani, de be-becsúszik egyegy hiba, amikből gólt kapunk. Feszesebbnek, keményebbnek kell lennünk ahhoz, hogy elérjük a célunkat.

Tudjuk, hogy a Csíkszeredának vannak nagyon rutinos orosz légiósai és fiatal székely játékosai, akik tudnak nagyon jól is játszani. Legutóbbi itthoni meccsünkön nagyon fegyelmezett játékkal, jó támadásokkal és befejezésekkel, erős kapusteljesítménnyel sikerült nyernünk ellenük. 10 pontjuk van, lehet, hogy érezhetik úgy, hogy fél lábbal már bent vannak a rájátszásban, de egészen biztos, hogy ébresztő volt számukra ez a bécsi kudarc, és összeszedettebben, jobban fognak ellenünk játszani. Nekünk pedig nagyon fontos lenne pontot, pontokat itthon tartani. Szinte teljesen komplett csapattal, sérülésmentesen tudunk kiállni, csak két fiatal hátvédünk, Takács Bence és Szabó Bence nem játszhat. Tűzzel és lélekkel fogunk a Csíkszereda ellen játszani.”

Az Erste Liga alsóházának állása:

1. SC Csíkszereda 10 pont (3 mérkőzés)
2. Brassó 9 (3)
3. FTC 6 (4)
4. Fehérvári Titánok 3 (3)
5. Vienna Capitals II 3 (3)

Fehérvári Titánok–SC Csíkszereda 5-8

   

Az Erste Liga középszakasza újabb vízilabdaeredményt hozott, ezúttal a Sportklub győzött egy 13 gólos meccsen. Fodor Csanád 3+3, Valchar 3+2 ponttal zárta az estét.

Az egyetlen keddi Erste Liga-mérkőzés első harmada kiegyenlített csatát hozott. A 9. percben Fodor Csanád vezetéshez juttatta az SC Csíkszeredát, 5 perccel később pedig emberelőnyben növelhették volna előnyüket a csíkiak, ám a hazaiak Kelin Ainsworth emberhátrányos góljával egyenlítettek. Három percre rá Derek Schoenmakers találatával már a Titánoknál volt az előny, de csak 20 másodpercig, ugyanis Radim Valchar egyenlített. Az elsőhöz hasonlóan a második húsz perc is 2-2 gólt hozott: a fehérváriak mindkétszer emberelőnyös góllal ragadták magukhoz az előnyt, előbb Schoenmakers, aztán Ainsworth talált be újból Odoninak. A Sportklub elsőre 9 másodperc alatt válaszolt Szcsasztlivij révén, míg másodszorra 3 perc után egyenlített Valchar. A középső játékrész folytatása közel 2 perces vendég emberelőnyt is hozott, de egyik csapat sem váltotta gólra fórjait.

A záró harmadban egy kétperces roham alatt dőlt el a meccs. A 44. percben előbb Antal Zsombor, míg 25 másodpercre rá Valchar mesterhármasig jutott, ekkor 6-4-re vezetett a Sportklub. Másfél perc múlva Részegh Tamás visszahozta a Titánok reményeit, sőt Molnár Zoltán 5+végleges fegyelmijével komoly lehetősége nyílt az egyenlítésre a hazaiaknak. Az ötperces előnyt kihasználatlanul hagyták a székesfehérváriak, ez megbosszulta magát, Fodor Csanád visszaállította a kétgólos differenciát. Az utolsó percben Fodor meglőtte a harmadik gólját, ezúttal emberelőnyből, amivel beállította a 8-5-ös végeredményt.

Győzelmével a Csíkszereda 4 pontra növelte előnyét azzal a Brassóval szemben, amely szerdán Bécsben lép jégre.

titscc-2017

Fotó: Fehérvári Titánok

Az Erste Liga alsóházának állása:

1. SC Csíkszereda 13 pont (4 mérkőzés)
2. Brassó 9 (3)
3. FTC 6 (4)
4. Fehérvári Titánok 3 (4)
5. Vienna Capitals II 3 (3)

Erste Liga, Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, 214 néző. Játékvezetők: Németh, Németh, Árkovics, Pálkövi.
Gyenes: 81,4% (Kornakker)
K
Onodi: 86,5% (Egyed)
Imre, Vehmanen, Antilla, Ainsworth, Schoenmakers
1
Papp, Belov, Fodor, Valchar, Taratuhin
Reiter, Sándor F., Szita, Péter B., Részegh T.
2
Brnák, Farkas, Szcsasztlivij, Fabus, Rokaly Sz.
Antal A., Láday, Hamvai, Mazzag, Kiss P.
3
Flinta, Gecse, Antal Zs., Molnár, Bíró
Erdei, Balogh, Varga, Vizi, Kiss Zs.
4
Györfy, Salló, Sándor Z., Antal N., Rokaly N.
Kóger István, Hegyi Ádám Zoltán
E
Gudas Leo, Hozó Levente
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 08:11 SCC Fodor Valchar Taratuhin
1-1 13:51 TIT SH Ainsworth Schoenmakers Reiter
2-1 16:57 TIT Schoenmakers Ainsworth Reiter
2-2 17:17 SCC Valchar Fodor Taratuhin
3-2 22:43 TIT PP Schoenmakers Ainsworth Varga
3-3 22:52 SCC Szcsasztlivij Fabus
4-3 24:31 TIT PP Ainsworth Schoenmakers
4-4 27:30 SCC Valchar Fodor Taratuhin
4-5 43:04 SCC Antal Zs.
4-6 43:29 SCC Valchar Taratuhin Fodor
5-6 44:52 TIT Részegh T. Szita Péter B.
5-7 53:12 SCC Fodor Taratuhin Papp
5-8 59:37 SCC PP Fodor Valchar Belov
37 Kapura lövések száma 43
10 Kiállításpercek 37

A Titánok–Sportklub góljai

 

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
május 22., vasárnap
VB 15:20 GBRLAT 3-4VÉGE
VB 15:20 KAZGER 4-5VÉGE
VB 19:20 SUIFRA 5-2VÉGE
VB 19:20 SWENOR 7-1VÉGE
  • SPORT 1
május 23., hétfő
VB 15:20 KAZITA 5-2VÉGE
VB 15:20 USACZE 0-1VÉGE
  • SPORT 2
VB 19:20 AUTGBR 5-3VÉGE
VB 19:20 CANDEN 2-3VÉGE
  • SPORT 2
május 24., kedd
VB 11:20 GERSUI 3-4 BVÉGE
VB 11:20 SWELAT 1-0VÉGE
VB 15:20 SVKDEN 7-1VÉGE
VB 15:20 USANOR 4-2VÉGE
VB 19:20 CANFRA 7-1VÉGE
VB 19:20 FINCZE 3-0VÉGE
  • SPORT 1
május 26., csütörtök
VB 15:20 GERCZE 1-4VÉGE
  • SPORT 2
VB 15:20 SWECAN 3-4 HVÉGE
  • SPORT 1
VB 19:20 FINSVK 4-2VÉGE
  • SPORT 2
VB 19:20 SUIUSA 0-3VÉGE
  • SPORT 2 (21:45)
május 28., szombat
VB 13:20 FINUSA 
  • SPORT 2
VB 17:20 CANCZE 
  • SPORT 2
május 29., vasárnap
VB 14:20 bronzm.
  • SPORT 2
VB 19:20 döntő
  • SPORT 2
Partnerünk
Archívum