Első napi vesztesek csatája Újpesten

   

A felsőházi középszakasz első fordulójának két vesztese próbál javítani vasárnap a Megyeri úton.

Háromgólos vereséggel érkezik mindkét csapat a vasárnap esti újpesti meccsre. Az UTE rendkívül gyenge játékkal kapott ki a MAC otthonában, ráadásul a csapat hozzáállása sem volt megfelelő. A lilák sokszor csak lézengtek a pályán, közelről nézték, hogy a MAC játékosai az újpesti kapu előtt milyen zavarokat okoznak. Nem is lehetett más a vége, mint vereség, hogy az UTE a 8 kapott gól mellett 5-öt lőni is tudott, az leginkább annak köszönhető, hogy a MAC sem volt igazán feszes a meccs jó részében. Ha az UTE szeretne részt venni a választásban, nem pedig elszenvedni, hogy a többiek választása után melyik ellenfél marad neki, akkor nagyon gyorsan el kell kezdenie pontokat gyűjteni. Ehhez viszont 180 fokos fordulat kell a csapat attitűdjében a péntekiekhez képest.

A Dunaújváros majd’ kéthetes szünetet követően játszott újra tétmeccset a DVTK Jegesmedvék ellen. Amitől Jason Morgan tartott, az be is következett, a kissé tartalékos Acélbikák nem tudták felvenni a nagyon kemény meccsekből érkezett miskolciak pörgését, végül 5-2-re kikaptak. Ugyanakkor a fiatalok jól szerepeltek, ami azt jelenti, akár négy veszélyes sora is lehet a piros-fehéreknek.

A felsőházban a Miskolc és a MAC máris komolyabb előnyre tett szert az üldöző Dunaújváros, UTE páros előtt. Így mindkét csapatnak égető szüksége lenne a pontokra ahhoz, hogy beleszólhassanak az ellenfélválasztásba. Ebből a szempontból kulcsfontosságú lehet a vasárnap esti mérkőzés. Eddig a ligában mindig a hazai jégen szereplő csapat nyert, csak a kupa selejtezőjének Dunaújvárosban elért sikere billenti a mérleget az UTE oldalára. Kiegyenlatettek az erőviszonyok, két tudatosan játszó, gyors, ütközős csapat áll szemben majd egymással az újpesti csarnokban.

UTE-DAB_20171230-900

fotó: TSH fotó

“Mindig az a kérdés, hogy hogy veszítünk el egy mérkőzést – mondta Jason Morgan a dunaújvárosiak előzetesében. – Tudtam, hogy egy kicsit rozsdásak leszünk a DVTK ellen, hiszen 12 napos szünetünk volt, ráadásul nem tudtunk teljes kerettel jégre lépni. Sajnos azok közül, akik jégre léptek túl sokan nem tudták a legjobbjukat nyújtani. Ennek ellenére a negyedik sorunk lenyűgözött, Németh, Silló és Nagy hozták a két gólunkat – ráadásul korlátolt jégidő mellett. Gyorsan reagálnunk kell, sok idő nincs kielemezni a hibákat, tanulnunk kell belőlük, és felkészülni a vasárnapi mérkőzésre. Tudom, hogy a csapat egy jobb teljesítménnyel fog előrukkolni, mivel tonnákban mérhető a büszkeség és a karakter az öltözőnkben.”

UTE–DAB 3-7

   

A dunaújvárosiak egy gólokban és büntetéspercekben is gazdan találkozón többek között Becze mesterhármasának köszönhetően magabiztos győzelmet arattak a Megyeri úton.

Az egyetlen vasárnapi felsőházi mérkőzés első harmada a vendég DAB-ról szólt. A dunaújvárosiak a 4. percben megszerezték a vezetést a korábbi UTE-csatár, Becze Tihamér góljával, nem sokkal később pedig kihagytak egy emberelőnyt. A játékrész utolsó két percében 1-1 gólt szereztek az Acélbikák: előbb Jakub Izacky, aztán Becze talált be Ales Silának. A második harmad 57. másodpercében Kiss Dániel szépített, de nem tartott sokáig kétgólos differencia, ugyanis 33 másodpercre rá Hugo Turcotte is gólt lőtt az UTE-nak. A meccs felénél Hegyi Ádám kihasználta a Mestyán büntetése nyomán megítélt kiállítást, amire pár perccel később Hári Norbert válaszolt, szintén 5 a 4 elleni játék során. A záró 20 percnek 5-2-es DAB-vezetéssel vágtak neki a csapatok. A játékrész elején történt gólváltás során Ladislav Sikorcin előnyből, míg Hüffner Adrián 5 az 5 ellen talált be, utóbbi játékosnak ez volt a szezonbeli első gólja. A 48. percben nem a játék volt főszerepben, a legnagyobb büntetést (2+2 perc+10 perc fegyelmi) Peter Huba kapta bottal szúrásért. Az utolsó harmad közepén Becze Tihamér egy emberhátrányos góllal mesterhármasig jutott és beállította a 7-3-as végeredményt.

A DAB 7-3-ra győzött, a játékvezetőknek nem volt könnyű dolguk, a hazaiaknak 32, a vendégeknek 20 büntetéspercet osztottak ki. A dunaújvárosiak előnye 4 pontra nőtt az újpestiekkel szemben a felsőházi tabellán.

UTEDAB

Fotó: TSH

Az Erste Liga felsőházának állása:

1. DVTK Jegesmedvék 7 pont (1 mérkőzés)
2. MAC Budapest 5 (1)
3. Dunaújvárosi Acélbikák 4 (2)
4. UTE 0 (2)

Erste Liga, Megyeri út, 702 néző. Játékvezetők: Halassy, Halassy, Pálkövi, Berkesi.
Sila: 80,0% (Márkus)
K
Duschek: 92,1% (Koitmaa)
Huba, Kiss D., Benk, Kovács Cs., Caladi
1
Erdélyi, Mestyán, Becze, Léránt, Azari
Varga, Hegyi, Sikorcin, Frolík, Ropret
2
Hüffner, Orbán, Odnoga, Izacky, Novotny
Nagy N., Kiss R., Nemes, Szalma, Turbucz
3
Lencsés, Hruby, Nageler, Turcotte, Hári
Schmál, Pápa
4
Szkripec, Silló, Németh, Nagy M.
Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt
E
Jason Morgan, Borbás Gergely
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 03:44 DAB Becze Izacky Léránt
0-2 18:02 DAB Izacky Novotny Mestyán
0-3 19:40 DAB Becze Azari Orbán
1-3 20:57 UTE Kiss D. Sikorcin
1-4 21:30 DAB Turcotte Nageler Hruby
2-4 29:09 UTE PP Hegyi Varga Kovács Cs.
2-5 33:48 DAB PP Hári Turcotte Nageler
3-5 42:59 UTE PP Sikorcin Frolík Benk
3-6 45:43 DAB Hüffner Izacky Odnoga
3-7 51:38 DAB SH Becze Hruby Turcotte
38 Kapura lövések száma 35
32 Kiállításpercek 20

Az UTE–DAB videó-összefoglalója

 

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum