Jágrt átadólistára tette a Calgary

   

Közeleg az NHL-es karrier vége a 45 éves cseh szupersztár számára.

Térdproblémái miatt korántsem képes azt a teljesítményt nyújtani, mint amit korábban, az idei szezonban 22 meccset játszott, egyetlen gólt szerzett és 6 pontot ért el. Az átadólistára kerülés az első lépés abban a folyamatban, amelynek a végén akár örökre búcsút mondhat a világ legerősebb bajnokságának. Az egymillió dolláros szerződéssel rendelkező játékosért a klubok magyar idő szerint hétfő este hat óráig jelentkezhetnek be. Ha ez nem történik meg, klubja akkor válhat meg játékosától, aki ezt követően azonban nem nagyon válogathat az esetleges ajánlatok között, hiszen a legtöbb ligában már lezárult az átigazolási határidő, a KHL-ben például január 15-én.

jagr calgary

Jágr jelenleg 1733 meccset játszott az NHL-ben, amivel harmadik az örökranglistán, a második helyen Mark Messier 23-mal előzi, de az első helyen álló Gordie Howe sincs messze a maga 1767 meccsével. 766 góljával szintén harmadik, de itt nincs esélye az első helyen álló Wayne Gretzkyvel szemben (894) és Gordie Howe is elég messze van 801 találatával. 1921 pontja kényelmes második helyet biztosít számára, ha még egy élete lenne, akkor tudná csak behozni a 2857 ponttal vezető Gretzkyt.

Az elnyűhetetlen csatár még tavaly is 46 pontot szerzett, 43 évesen 66-ra volt képes a Florida Panthers színeiben, ezért gondolhatta a Flames, hogy érdemes szerencsét próbálnia vele. De a csatár teljesítménye látványosat zuhant, aminek számos oka lehet. A jégideje jelentősen csökkent, emberelőnyben különösen, de egyenlő létszám mellett is többnyire a 3-4. sorban kapott helyet, ami kevesebb minőségi lehetőséget jelentett. A szerencsével is hadilábon áll. Tavaly 82 meccset játszott, immáron hatodszor ment végig az alapszakaszban karrierje során, ami példátlan. 24 szezonjából 16-szor játszott legalább 75 meccsen. Felkészülése miatt idősebb korára sem kopott meg, 39 éves kora óta mindössze 20 meccset hagyott ki a 458-ból, ami 4,4%. Idén azonban ez sem így van, már eddig is 21 meccset hagyott ki csak ebben a bő fél szezonban.

Mindemellett elképzelhető, hogy idén is csak a kémia nem állt össze, tehát más csapat még gondolhatja úgy, hogy náluk többre lenne képes. Nem akármilyen befejezés lenne, ha a sorozatban harmadik Stanley Kupájára hajtó Pittsburgh elvinné. Jágr itt kezdte karrierjét 1990-ben, itt húzott le 11 szezont, itt lett kétszeres Stanley Kupa-győztes csatár. Bár Mike Sullivan vezetőedző eddig inkább arról volt híres, hogy milyen jól építi be a fiatalokat a csapatba, azonban idén mintha gyengébb lenne a felhozatal, eddig nem úgy szerepelnek, ahogy várni lehetett. Egy Jágr típusú játékos pedig feltételezhetően gond nélkül illeszkedne be akár Crosby, akár Malkin, akár Kessel mellé. Ugyanakkor az is igaz, hogy egy pár évvel fiatalabb Jágrra akár Pittsburghben, akár Bostonban, akár Edmontonban égetően nagy szükség lenne, mai állapotában már leginkább a negyedik sorban tudná hasznossá tenni magát, ez viszont sosem volt az ő terepe.

Hétfőn este hat óráig minden kiderül.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum