Gyerehokizni Szigeti Ákos 6 meccsen 7 gólt lőtt

 

Összefoglaltuk az elmúlt két hét legfontosabb történéseit az utánpótláskorú légiósainkat illetően. Szeghalmi Kevin révén újabb névvel bővült lajstromunk.

A WSHL-ben a múlt hétvégén a Springfield Express hazai pályán fogadta a Dallas Sniperst, és a korábbi fordulókhoz hasonlóan, ezúttal is mindhárom meccsen legyőzte a texasiakat, 9-5-ös, 8-1-es és 9-2-es arányban. A múlt hétvégén a Wichita Thunder juniorcsapatához látogatott az
Express és 15-0-ra, 9-1-re, valamint 20-2-re győzött. Szigeti Ákos a 6 meccs alatt 7 gólt szerzett, valamint 4 gólpasszt osztott ki. A Springfield stabilan harmadik divíziójában.

Eseménydús két héten van túl Tóth Péter és a Southern Oregon Spartans. A magyar érdekeltségű WSHL-csapat 6-3-ra és 2-1-re verte a Seattle Totemst, majd 8-2-re a Cheyenne Stampede-et, 6-0-ra a Wichita Jr Thundert és 11-3-ra a San Diego Saberst. A legutóbbi hétvégén a West Sound Warriorst fogadták hazai pályán és 5-3-as, illetve 5-4-es vereséget szenvedtek, mielőtt a harmadik felvonást 7-2-re behúzták. Tóth Péter a West Sound ellen tért vissza a csapatba. Sikeres szériája ellenére a Spartans utolsó divíziójában.

A WSHL harmadik magyar csapata, a Fresno Monsters a Valencia Flyers vendége volt a hétvégén, a túra három összecsapásából kétszer jöttek ki győztesen. Előbb 5-4-re nyertek, majd ugyanilyen arányban vereséget szenvedtek, a záró meccset 4-3-mal elhozták. Szeghalmi Kevin az első találkozón gólpasszos volt. A 17 éves csatár idén igazolt a tengerentúlra a Vasasból, 31 találkozót követően 3+5-tel áll. A Fresno negyedik a Nyugati-divízióban.

Megszerezte első gólját a Heo Midget AAA bajnokságban Seregély Máté. Az U18-as válogatott csatár CIHA Voyageurs Green ellen hosszabbításban 3-2-re megnyert meccsen volt eredményes. Az Ontario továbbra is első az U18-as akadémiák között.

Két hazai mérkőzéssel zárta az EBYSL-alapszakaszt a Linz. A Salzburg ellen 5-0-ra kikapott, az Okanagan ellen 5-3-ra nyert a felső-ausztriai klub, így az A csoport hatodik helyén zárt. A középszakaszt az A jelű kvalifikációs csoportban kezdte, ahol hazai pályán és idegenben is hosszabbításban kapott ki a Graztól. Gáspár Máté visszatért, az említett 4 meccset 3 góllal és 4 gólpasszal zárta. Kónya Krisztián ezúttal nem szerzett pontot. Tóth Balázs a két grazi mérkőzésen kapott lehetőséget: 90,2%-kal, illetve 90,6%-kal védett. A Linz harmadik csoportjában.

A linziek EBJL-csapata két vereséggel nyitotta a középszakaszt, Győrött 6-3-ra, hazai pályán a Villachtól 5-2-re kaptak ki. Kónya Krisztián 1-1 gólpasszal és góllal zárta a győri találkozót, Halász Béni 88, illetve 89%-kal védett. A Linz negyedik a középszakaszban.

Harmadik helyen végzett az EBJL A csoportjában az Okanagan Red, amely így bejutott a középszakasz felsőházába. Ezt a kört viszont rosszul kezdték, a MAC otthonában 10-1-re, Székesfehérváron 6-4-re, Znojmóban 5-1-re vesztettek, igaz otthon 4-2-re legyűrték a Salzburgot. Simon János kapus a MAC ellen 15, a Volán ellen 10 perc lehetőséget kapott. Mesterházy Bálint Znojmóban gólpasszos volt, a Salzburg ellen győztes gólt lőtt.

Az Okanagan EBYSL-csapatának középszakasz meccsén is bizalmat kapott, a Hokiklub Budapest ellen hosszabbításban 5-4-re megnyert találkozón két gólpasszig jutott.

Az Okanagan White 3 vereséggel indította a középszakaszt, Újpesten büntetőkkel 3-2-re, Bécsben szintén 3-2-re, az UTE ellen otthon 1-0-ra kaptak ki. Kóczán János az első újpesti meccsen gólt ütött.

Rossz sorozatot zárt le vasárnap a svájci Elite A utánpótlás ligában szereplő GCK Lions. Révész Marcell csapata otthon kapott ki a Berntől 3-2-re, a Zugtól 4-3-ra, majd hosszabbítást követően Bielben 4-3-ra, mielőtt végre Luganóban 9-2-re győzni tudott. Révész Marcell csak a Zug ellen játszott. A Lions rossz szériájának ellenére továbbra is a hetedik helyen áll.

Az elmúlt két hét során 5 mérkőzést játszott le a Novizen Elite-ben szereplő ZSC Lions. A Falus Ádámot soraiban tudó klub 4-1-re nyert La Chaux-de-Fondsban, később viszont a Kloten 2-1-re nyerni tudott a pályájukon. Ettől vérszemet kapott a Lions, Luganoban 6-0-ra, Davosban 8-0-ra, a Rapperswil-Jona csarnokában 11-3-ra nyertek. Falus Ádám játszott, pontot ezúttal nem szerzett.

Falushoz hasonlóan Ortenszky Tamás is hétről-hétre szerepet kap Európa egyik legkeményebb ifjúsági ligájában, csapata, a Biel pedig sorban nyeri a mérkőzéseket. Nem is véletlen, hogy a tabella élén ez a két klub áll, a ZSC Lions vezet, a Biel egy pont lemaradással követi.

Újból folytatódtak a svéd U20-as Elit bajnokság küzdelmei. A Boden hazai pályán 7-1-re verte az AIK-t, a Kalix otthonában viszont hosszabbítást követően 6-5-re kikapott. Bugár Gábor a győztes meccsen gólpasszos, a vesztesen gólszerző volt. A magyar bekk tartja pont/meccs átlagát, a Boden ötödik a tabellán.

Az U20 SuperElitben szereplő Röglének az alsóházban is kemény dolga van, a Frölunda 3-1-re, a MODO hosszabbításban 3-2-re verte őket. A Timrát azonban sikerült megfogniuk Horváth Bálintéknak, 5-2-re nyertek. Horváth a MODO ellen eredményes volt, a középszakaszban ez volt az
első gólja. A Rögle hatodik a 10 fős alsóházban.

A finn B-nuorten Soumi-sarja liga 2-es csoportjában vitézkedő HJK 7-1-re verte a KJT-t, 10-4-re a SaPKo-t, a HIFK-kel 3-3-as döntetlenre végzett. A három meccsen Szolga Bertalan egyszer szolgálta ki társait. A HJK vezeti a csoportot.

Ugyanezen liga 3-as számú csoportjában a TuTo három győzelmet aratott az elmúlt két héten. A Nikkarit otthonában 3-2-re, a HAKI-t otthon 6-2-re, a Lukko ellen 12-1-re diadalmaskodtak Farkas Mártonék. A fiatal csatár beindult, mindhárom mérkőzésen gólt lőtt, a Nikkarit ellen duplázott. A TuTo vezeti csoportját.

1995 és 1997 között született légiósaink:

Név Poszt Csapat
Dobos Kristóf kapus Springfield Express (WSHL)
Erőss Zoltán csatár Curry College (NCAA III)
Gáspár Máté csatár Linz (AUT)
Herner Olivér hátvéd University of Maine (NCAA)
Kovács Mátyás csatár Hamburger SV (GER-4.)
Nagy Zoltán csatár KeuPa HT/Pelikaanit U20 (FIN)
Szabad Kevin csatár Vienna Capitals (AUT)
Villás Bálint hátvéd New York Aviators (USPHL)

1999-ben született légiósaink:

Név Poszt Csapat
Bugár Gábor hátvéd Boden (SWE)
Horváth Bálint csatár Rögle (SWE)
Kreisz Brúnó csatár KalPa (FIN)
Maros Botond kapus Vienna Capitals (AUT)
Pákozdi Bálint csatár Visby/Roma (SWE)
Simotics Ferenc hátvéd Sparta Praha (CZE)
Szigeti Ákos csatár Springfield Express (WSHL)
Tóth Balázs kapus Linz (AUT)
Tóth Péter hátvéd Southern Oregon Spartans (WSHL)

2000-ben született légiósaink:

Név Poszt Csapat
Farkas Márton csatár TuTo (FIN)
Galló Olivér kapus Vallentuna (SWE)
Péter Donát csatár Augsburg (GER)
Révész Marcell csatár Zürich Lions (SUI)
Seregély Máté hátvéd Ontario (HEOMAA)
Szeghalmi Kevin csatár Fresno Monsters (WSHL)
Szolga Bertalan csatár HJK (FIN)

2001-ben született légiósaink:

Név Poszt Csapat
Fajcsák Tamás csatár Flemingsberg (SWE)
Falus Ádám hátvéd Zürich Lions (SUI)
Halász Béni kapus Linz (AUT)
Kánya Tamás csatár Krefeld (GER)
Kóczán János csatár Okanagan St. Pölten (AUT)
Kónya Krisztián csatár Linz (AUT)
Mesterházy Bálint csatár Okanagan St. Pölten (AUT)
Sárdi Máté csatár Dukla Trencín (SVK)
Szűcs Ádám csatár Augsburg (GER)

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
augusztus 16., csütörtök
FEL 16:00 SEWBRA 1-3VÉGE
FEL 19:00 MACVIC 1-2VÉGE
    • DIGI SPORT 3
FEL 19:15 PRBDEB 5-2VÉGE
augusztus 17., péntek
FEL 17:00 ZILAVS 3-5VÉGE
FEL 17:30 KL2VC2 6-1VÉGE
FEL 17:30 SNVHKB 3-4 BVÉGE
FEL 19:00 JESTIT 6-4VÉGE
FEL 19:00 KAPBRA 0-8VÉGE
FEL 19:15 DEBJST 1-3VÉGE
augusztus 18., szombat
FEL 11:00 DEBS20 1-4VÉGE
FEL 15:00 KL2TIT 1-3VÉGE
FEL 16:00 OLLBRA 7-6 HVÉGE
augusztus 19., vasárnap
FEL 18:30 DABNIT 0-3VÉGE
augusztus 21., kedd
FEL 18:00 NITMAC 
augusztus 22., szerda
FEL   VASDAB 
augusztus 23., csütörtök
FEL 17:00 SKLHKB 
FEL 18:00 MISKOS 
FEL 18:00 NITUTE 
Partnerünk