Ismét nyerne Fehérváron a Ferencváros

   

Televíziós mérkőzésen fogadja a Ferencvárost a Fehérvári Titánok a playoff-helyekért folyó alsóházi kör első játéknapján.

Az első fordulóban a Fradi elgázolta a fiatal fehérváriakat, 8-1-re nyert, de ezt követően a kis Volán összekapta magát, és végül úgy végzett az alapszakasz 8. helyén, hogy rengeteg csapatnak okozott kellemetlenségeket. Közéjük tartozik a Ferencváros is. 6-6 pontot szereztek mindketten az alapszakasz négy egymás elleni meccsén, a már emlegetett első játéknapi gázolást leszámítva mindig egygólos meccseken. A Titánok harmadik éve játszanak újra a magyar bázisú nemzetközi ligában és ez idő alatt komoly fölényt építettek fel a zöldek ellen. Az első két idényben összesen csak két pontot engedélyeztek Fehérváron nekik, ötből ötször nyertek. A jég ebben a szezonban tört meg, október 20-án a Fradi 2-1-re nyert büntetőkkel. Mindeddig ez az egyetlen Fehérváron aratott győzelmük.

Ráadásul a zöld-fehéreknek ebben a szezonban nagyon nem megy idegenben a játék. 6 szerzett pontjukkal egyedül a mezőnyből nagyon kilógó Vienna Capitalst előzték meg ebben a műfajban. Ami még ennél is rosszabb, a december 1-e, a MAC legyőzése óta tartó időszakban mindössze egyetlen győzelemnél járnak, az UTE ellen tudtak 3 pontot szerezni, ezen kívül további három meccset buktak el túlórában. Hogy mégis két bónuszponttal vágnak a középszakasznak, az a remek szezonkezdetnek köszönhető. Ez egyben mutatja azt is, hogy van potenciál a zöldekben, amelyet a ligát a legjobban ismerő edzők közé tartozó Greg Lindqvist előbb-utóbb biztosan újra elő is fog tudni csalogatni a csapatból. Hogy már hétfőn este, Fehérváron megtörténik-e mindez, az az első játéknap egyik érdekes kérdése.

TIT-FTC_20171206

fotó: Fehérvári Titánok facebook

“A csapat nagy részének ez a második Erste Liga szezonja – mondta a csapathonlapnak Kóger István, a Fehérvári Titánok vezetőedzője. – Pici rutint így sikerült már szerezni az előző évben. Ezúttal a légiós igazolásaink is minőségibb játékosok, ők nagyon sokat segítettek a csapatnak kritikus helyzetekben. Így a kötelező mérkőzéseket be tudtuk húzni és ugyanúgy megvoltak a meglepetés-győzelmek is, mint tavaly. Szerencsénk volt, már az alapszakaszban lejátszott utolsó meccsünk is nagyon playoff-szerű volt. Ott az Újpestnek nagyon fontos volt győznie, ha 3 pontot szerez, felsőházba jut. Ez egy olyan szituáció volt, amikor egy meccsen dől el minden. Ezeken egyszerűbb játékot várok el a csapattól. Van még mit csiszolnunk. Kaptunk az Újpesttől 5 gól, amelyekből három olyan helyzetek után született, amelyeket előre megbeszéltünk. hogy ilyen hibákat nem követhetünk el. Egyszerűbben, felelősségteljesebben kell hokiznunk, de ettől függetlenül játszani kell, nem akarom, hogy eldobáljuk a korongokat, vagy túlstresszeljük a játékot, azt akarom, hogy jó döntéseket hozzunk, hiszen a döntéseknek most már jelentősebb súlya lesz.

A Ferencváros nagyon hullámzó teljesítményt mutatott. Legutóbb a DVTK elleni kupa elődöntőn léptek jégre, és ott nagyon jól játszottak. Csalóka az eredmény, hiszen a DVTK Jegesmedvék ugyan 5-1-re nyertek, de a Ferencváros ennek ellenére nagyon jó játékot mutatott. Biztos, hogy ők is át fogják érezni a feladat súlyát és a szezon elején mutatott legjobb formájukat fogják hozni. Nagyon nehéz mérkőzésre számítok, amelyen a Ferencvárost tartom picit esélyesebbnek, de mint ahogy a szezonban eddig is, most is nagyon keményen fogunk játszani és pontot vagy pontokat szeretnénk gyűjteni.”

“Elégedett voltam a Miskolc elleni mérkőzésünkkel, természetesen az eredményt leszámítva – mondta blogunknak Greg Lindqvist, a Ferencváros edzője. – A jegesmedvék hihetetlenül jó csapat, nem szégyen kikapni tőlük. A második harmad 19. percéig 2-1 volt az állás, ki tudja, mi történt volna a harmadikban, ha sikerül egy gól hátránnyal mennünk a második szünetre. Két emberhátrányos gólt is kaptunk, és ezt nem bírtuk kompenzálni. Fehérváron hagyományosan nagyon nehéz játszani. Amióta visszatértek a ligába, összesen egyszer tudtunk eddig nyerni ellenük ott, akkor is túlórában, így most is arra számítok, hogy nagyon meg kell szenvednünk a győzelemért. Ráadásul idén idegenben nem megy jól nekünk, nem tudom, miért. Ha tudnám, könnyű lenne tenni ellene. Talán nem érzi magát annyira magabiztosan a csapat. Igyekszünk segíteni ezen, hiszen nagyon kemény mérkőzés vár ránk. A Volán jól korcsolyázik, sokat dolgozik, jók a kapusai. Nem akarunk szép játékot játszani, de szeretnénk végre eredményesek lenni idegenben is.”

Fehérvári Titánok–FTC 5-2

   

A fehérvári fiatalok a remek emberelőnyös játékuknak köszönhetően legyőzték a ferencvárosiakat, miután az 5 lehetőségükből 4-et kihasználtak.

A 2. perc végén az FTC Szaller Márk kiállításával emberelőnybe került. A zöld-fehérek felálltak 5 a 4 ellen, Vladimir Dubek alapvonalról érkező passzát a kapunak szemben álló Rafaj Attila bombázta be Kornakker Dániel kapujába (0-1). A Titánok hajtottak az egyenlítésért, nyomásuk előnnyé érett. A fehérváriak közel hasonló módon használták ki az emberfórt, mint a vendégek: Vizi Dániel kapu mellől jövő korongját Láday Tamás verte be a kapunak szemben állva (1-1). Az egyenlítő gól után 24 másodperccel újabb hazai előny jött, melynek során mindkét kapusnak akadt dolga. A 16. percben Jereme Tendler egy az egyben vezethette Kornakkerre a korongot, a magyar kapus ügyesen kiszorította a ferencvárosiak légiósát. A harmad utolsó másodperceiben Latakos Leventét kiállították magas bottal való játékért.

A második játékrészt így emberelőnyben kezdhették a Titánok, Joseph Antilla kék vonalas lövésébe Kelin Anisworth ért bele, Peter Sevela tehetetlen volt (2-1). Másfél perc múlva az egyik hazai játékos felborította a vendégek kapusát, tömegjelenet alakult ki, Henrich Jaborníkot kiküldték a büntetőpadra. Az újabb fórral is éltek a székesfehérváriak, a korongjáratás végén Derek Schoenmakers belőtte a 3. emberelőnyös gólt (3-1). A 29. percben megszületett a mérkőzés első 5 az 5 elleni játék során esett gólja: Schoenmakers lőtte be közelről Sevelának (4-1). Nem sokkal később eljött az 5. Titánok-előny, ami meghozta a 4. fóros találatukat, Láday ívelt passzát Szita Donát lőtte be éles szögből (5-1).

A 42. percben Sándor Flóriánt kiállították, az előnyt megnyomta az FTC. Németh Attila lövését még védte Kornakker, ám a kipattanót a levegőből behúzta Preston Shupe (5-2). A vendégek ezzel a 2. emberelőnyüket is gólra váltották. A ferencvárosiak hajtottak a felzárkózásért, de a mérkőzés vége felé közeledve csökkent a játék színvonala és tempója.

A Fehérvári Titánok 5-2-re nyertek, ezzel megelőzték az FTC-t az alsóházi tabellán. A két csapat szerdán Pesterzsébeten méri össze erejét.

titftc-201712

Az Erste Liga alsóházának állása:

1. Brassó 4 pont
2. SC Csíkszereda 4
3. Fehérvári Titánok 3
4. FTC 2
5. Vienna Capitals II 0

Erste Liga, Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, 114 néző. Játékvezetők: Kókai, Nagy, Pálkövi, Váczi.
Kornakker: 93,9% (Gyenes)
K
Sevela: 82,1% (Pleszkán)
Imre, Vehmanen, Antilla, Ainsworth, Schoenmakers
1
Jászai, Hietamaki, Dubek, Fliszár, Tendler
Reiter, Sándor, Szita, Péter B., Részegh
2
Jaborník, Owen, Németh, Kovács, Shupe
Szaller, Láday, Vizi, Hamvai, Mazzag
3
Lakatos, Tuominen, Roczanov, Farkas, Bödök
Antal, Kiss P., Prácser, Varga, Balogh
4
Lengyel, Tóth, Könczei, Virág, Rafaj
Kóger István, Hegyi Ádám Zoltán
E
Lindqvist Greg Kjell, Szakács Ferenc
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 03:39 FTC PP Rafaj Dubek Tendler
1-1 12:21 FHA PP Láday Vizi Kiss P.
2-1 21:09 FHA PP Ainsworth Antilla
3-1 24:39 FHA PP Schoenmakers Ainsworth
4-1 28:08 FHA Schoenmakers Ainsworth Antilla
5-1 30:07 FHA PP Szita Láday Kiss P.
5-2 43:16 FTC PP Shupe Németh Kovács
28 Kapura lövések száma 33
4 Kiállításpercek 10

A Titánok–FTC videó-összefoglalója

 

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum