Brassóban kezdődik az Erste Liga középszakasz

   

A Vienna Capitals farm harcolni fog a rájátszásért

Négyből háromszor vesztett pontot a Brassó a Vienna Capitals farmcsapata ellen. Ezzel abszolút csúcstartók az Erste Liga mezőnyében. Eddig az ilyen kalandoknak nem volt nagy áruk, most akár lehet is, kezdődik a középszakasz, a tét az, hogy ki hullik ki a rostán az alsóház öt csapata közül. Az első számú esélyes a Vienna Capitals farmcsapata, amely a Brassó és a Ferencváros kivételével senkitől sem tudott pontot szerezni az idényben, ráadásul nem is nagyon erősített az átigazolási határidő előtt. Az alsóház első mérkőzésén éppen a Brassó fogja fogadni a bécsieket, akik fogadkoznak, hogy megpróbálnak a legjobb nyolcba kerülni.

A Brassó az Erste Liga alapszakaszának befejeződése óta három román bajnokival készült a középszakaszra. Elsőként a Steauát győzték le 4-1-re, majd következett két mérkőzés a Dunarea Galati ellen. Előbb 7-0-ra nyert a Brassó, a második meccsen pedig maradt a különbség, csak a gólok száma változott, 10-3-as brassói győzelem született. Bár sem a Steaua, sem a mostani Galati nem jelenthet komoly akadályt egy jó formában levő Brassónak, figyelemreméltó, hogy ezeken a bajnokikon olyanok is tevékeny részt vállaltak a pontgyártásból, akik az idény korábbi részében alig vétették magukat észre.

BRA-VC2-20171013-900

fotó: ASC Corona Brassó

A Vienna edzésekkel készült a folytatásra. “Továbbra is meccsről meccsre gondolkodunk és természetesen mindent beleadunk majd” – hangzik a bécsi csapat köreiből. Úgy értékelik, a mérkőzések nagy részén apróságok és a tapasztalat hiánya fosztotta meg őket a jobb eredményektől. “A legtöbb meccsen láttam a fejlődést, és visszköszöntek az edzéseken gyakoroltak – mondta a csapathonlapnak Christian Dolezal, a bécsiek vezetőedzője. – A legnagyobb nehézség, amire számítottunk is előre, az az volt, hogy hiányzott az állandóság a játékunkból. A célunk az volt, hogy ezt megtaláljuk. Azt akartuk, hogy minden mérkőzésen végig a meccsben tudjunk maradni, ne tudjanak lelőni bennünket a pályáról. Véleményem szerint a bemutatkozásunk ezekből a szempontokból egészen rendben volt. Természetesen mindannyian szerettünk volna több győzelmet szerezni, de az Erste Liga csapatai igen jók. A DVTK Jegesmedvéknek és a MAC-nak pedig kifejezetten nagyon erős csapata van. A mi csapatunk az alapszakaszból sok tanulságot hozott magával, és a fiúk ezt jól használták ahhoz, hogy fejlődjenek. Levontuk a megfelelő következtetéseket is a hibákból, tudjuk, hol kell felkötnünk a gatyát.

Természetesen a rájátszásba jutásért akarunk harcolni. A csapatomnak szerencsére az elmúlt idényből sok tapasztalata van arról, milyen is egy kiélezett mérkőzés a playoffban. Természetesen ezúttal egész más kiindulási helyzetben és szerepben vagyunk. Mi vagyunk az esélytelenek, akikért senki nem adna egy fityinget sem. Továbbra is meccsről meccsre gondolkodunk, ez a nyolc mérkőzés olyan lesz számunkra, mint nyolc előrehozott playoff-meccs. A srácoknak ezeken örömmel kell játszaniuk, izgalommal kell várniuk ezeket a meccseket. Azt akarjuk, hogy minden meccsünk kiélezett legyen. Keményen fogunk harcolni és minden meccsre nagy harci tűzzel fogunk kiállni.”

Brassó–Vienna Capitals II 7-1

   

Magabiztos brassói sikerrel és 143 büntetéspercet hozó találkozóval indult az Erste Liga középszakasza.

A Brassó nem sok kétséget hagyott afelől, hogy melyik csapat nyeri meg az Erste Liga középszakaszának első találkozóját. A kék-sárgák a 4. percben megszerezték a vezetést Kirill Knyazev góljával, aztán a következő percekben kétszer is betalált Daniel Tranca a bécsi kapuba. A Vienna Capitals II kihagyta az első emberelőnyét, ellenben a brassóiak nem: Jevgenyij Jemeljanyenko gólra váltotta Simon Wolf kiállítását. A harmad végén a bécsiek egy 5 a 4 elleni helyzetben szépítettek a korábban kiállított Wolf révén.

A második játékrész 37. másodpercében Knyazev megszerezte a Brassó 5. gólját, a közepén kimaradt temérdek emberelőny, míg a végjátékában két légiós gól született: előbb Braden Walls, aztán Martin Saluga talált be Dusan Sidor kapujába. A harmadik húsz percben nem esett találat, viszont az indulatok elszabadultak. A sok kisbüntetés után az 58. percben Mihály Ede és Richard Schlögl összeverekedtek, majd 18 másodperccel később a bécsi Johannes Leitner durva játékért végleges fegyelmit kapott.

Erste Liga, Patinoarul Olimpic Brasov, 523 néző. Játékvezetők: Csomortani, Csomortani, Andre.
Polc: 93,8% (Tőke)
K
Sidor: 81,1% (Maros)
Filip, Jemeljanyenko, Walls, MacMillan, Gliga
1
Kruckovyc, Wolf, Schlögl, Ranftl, Rohm
Sirokovs, Nagy I., Saluga, Tranca, Knyazev
2
Pelz, Karitnig, Maurer, Maxa, Janisch
Bors, Imecs, Mihály E., Molnár, Zsók
3
Piff, Kuqali, Szabad, Preiser, Ylitalo
Bíró O., Csíki, Vasile, Péter, Zabludovszkij
4
Leitner
Pénzes Július, Strenk Hunor
E
Dolezal Christian, Schweda Peter
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 03:21 BRA Knyazev Tranca Saluga
2-0 05:49 BRA Tranca Knyazev Saluga
3-0 08:17 BRA Tranca Sirokovs Nagy I.
4-0 14:57 BRA PP Jemeljanyenko
4-1 18:52 VIC PP Wolf
5-1 20:37 BRA Knyazev Sirokovs Nagy I.
6-1 38:58 BRA Walls Filip
7-1 39:09 BRA Saluga
37 Kapura lövések száma 16
69 Kiállításpercek 74

A Brassó–Vienna Capitals II góljai

 

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR INFO
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum