Nehéz túra előtt a Fehérvár

   

Salzburgba és Vorarlbergbe utazik a Fehérvár a hétvégén.

Sajnos a legutóbbi öt meccsen elszenvedett négy vereség után minimálisra csökkentek a Fehérvár esélyei az EBEL felsőházára és a direkt kvalifikációra a rájátszásba. Bár a reményt nem szabad feladni, négy játéknappal a vége előtt három győzelemnyi a távolság a jelenleg 6. helyen álló Medvescak mögött. A csapat sorsa így mások kezében van még akkor is, ha esetleg meg is sikerülne szerezni a győzelmet a hátralevő meccseken. Ezzel együtt rendkívül fontos pontokért utazik a csapat utolsó túrájára, hiszen nem mindegy, mennyi bónuszponttal vághatnak neki a bejutásról döntő alsóházi körnek.

A Salzburg meglehetősen jó formában várja a mieinket, legalábbis ami a hazai mérkőzéseket illeti. December eleje óta nyolc otthoni fellépéséből hetet megnyert, és a nyolcadikon is szerzett pontot. Nem kis részben ennek köszönheti, hogy máris a felsőház tagjának mondhatja magát. A Fehérvár ezzel szemben idegenben továbbra is szenved, eddigi 20 meccsén 7 győzelmet aratott. Eddig kétszer játszott egymással a két csapat, mindkét alkalommal a hazaiak nyertek, Salzburgban 8-4, Fehérváron 2-1 lett az eredmény. A Fehérvár az utóbbi években rendszeren meg tudta lepni a Bikákat idegenben, reméljük, idén is így lesz ez, akkor pedig erre nem kerülhet máskor sor, mint ezen a szombaton.

AVS-RBS-SAE_7560-900

fotó: Fehérvár AV19, Soós Attila

“Azzal, hogy bekerültünk a rájátszásba, idénybeli első célkitűzésünket elértük -nyilatkozta Greg Poss, a Salzburg edzője a csapat honlapján. – Ráadásul sok pontot szereztünk decemberben és januárban. De továbbra is azért küzdünk, hogy a lehető legtöbb pontot begyűjtsük, és még előrébb kerüljünk a tabellán, hogy a középszakaszban minél több bónuszponttal kezdhessünk. Ezen kívül minden mérkőzés újabb lehetőséget ad a fejlődésre, és ezt szeretnénk is kihasználni. Ismét négy sorral szeretnénk játszani, el akarjuk osztani a terhelést minél több játékos között.”

“Két idegenbeli mérkőzés vár ránk – mondta Hannu Jarvenpaa a Fehérvár vezetőedzője a csapathonlapon. – A Salzburg nem tartozik a legkönnyebb ellenfelek közé. De természetesen nem verhetetlenek. A saját játékunkat kell játszanunk, és nem szabad megijednünk, ha így teszünk, egész este náluk lesz a korong. Küzdenünk kell, és amennyire csak lehet, készen kell állnunk a csatára. Szeretnénk kiegyensúlyozni a játékunkat, megtalálni a jó arányt védekezés és támadás között. A Salzburg nagyon jó csapat, így kezelnünk kell tudni azt a helyzetet is, ha náluk van a korong, és azt is, ha nálunk.

Salzburg–Fehérvár 2-0

   

A Fehérvár AV19 lőtt gól nélkül maradt a Red Bull otthonában.

A Salzburg erősen kezdte a Fehérvár elleni mérkőzését. A hazaiak az első 20 percben 17:5-re nyerték a kapura lövési mutatót, fölényük 1 gólban testesült meg, az 5. percben Raphael Herburger betalált Mac Carruth kapujába. A nyitó harmad nem hozott kiállítást, ellenben a másodikban az osztrákok kétszer, míg a fehérváriak ötször játszhattak emberelőnyben. A magyar csapat hiába játszott közel fél harmadon át 5 a 4 ellen, hiába lőtt 18-szor kapura második harmadban, nem tudott egyenlíteni. A záró húsz percben újra a hazaiak játszottak fölényben, a 45. percben Herburger meglőtte önmaga és csapata 2. gólját. Több találat nem esett, Luka Gracnar 29 védéssel ért el shutoutot. A Fehérvár a Klagenfurt elleni 3-0-s vereség után újfent lőtt gól nélkül maradt.

RBSAVS

Fotó: Soós Attila (Fehérvár AV19)

EBEL, 2408 néző. Játékvezetők: Lemelin, Smetana, Kontschieder, Seewald.
Gracnar: 100% (Starkbaum)
K
Carruth: 95,1% (Rajna)
Trattnig, Brouillette, Harris, Schremp, Mueller
1
Vidmar, Uotila, Kóger, Hári, LoVecchio
Generous, Raymond, Hughes, Duncan, Herburger
2
Manavian, Stipsicz, Gilbert, Latendresse, Erdély
Stajnoch, Heinrich, Huber, Rauchenwald, Latusa
3
Palin, Szabó B., Sárpátki, Music, Luttinen
Hochkofler, Pallestrang, Cijan, Schiechl, Baltram
4
Szaller, Reisz, Vincze, Kocsis, Szabó K.
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 04:02 RBS Herburger Hughes Duncan
2-0 44:02 RBS Herburger Heinrich Duncan
41 Kapura lövések száma 29
10 Kiállításpercek 8

A Salzburg–Fehérvár góljai

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR INFO
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum