Negyedszer is legyőzné a Dornbirnt a Fehérvár

   

Már az alsóházi bónuszpontokért csatázik a Fehérvár.

Egyetlen csapat van az egész EBEL-mezőnyben, aki ellen eddig veretlen a Fehérvár, ez pedig a Dornbirn. Hogy ez így is maradjon vasárnap estére is, az nagyon fontos lenne, hiszen dacára annak, hogy a felsőház az utolsó hat mérkőzésen elszenvedett öt vereség miatt gyakorlatilag elúszott, a pontok fontosak a minél jobb alsóházi kiindulási pozíciókhoz is. A Dornbirn sincs jobb sorozatban, mint a Volán, nekik az utolsó nyolc meccsen jutott hét vereség, jártak már a legjobb 6 között is, de mostanra lecsúsztak onnan a 9. helyig. Az előnyük 4 pont a Fehérvárral szemben, ami a hátralevő három forduló alatt be is hozható, különösen, ha egy rendes játékidőben aratott győzelemmel rögtön az elején egy pontra szűkül a távolság.

Sajnos a csapat agytrösztje, Hári, Gilbert és Latendresse egyaránt pont nélkül maradt az elmúlt három fordulóban, és úgy látszik, ezt nem képes kompenzálni a csapat.A legutóbbi mérkőzéseken megint visszatért a gólszegénység, a Klagenfurt és a Salzburg ellen sem sikerült kapuba találni. Az egész idényben kísérti a csapatot a nem hatékony támadójáték, pedig ha ez jól működne, azzal mentesíteni tudná a hátsó alakzatokat is a terheléstől. Továbbra is a messze legkevesebb gólt lőtte a Fehérvár, és a legkevesebbet is lőtt kapura, miközben továbbra is a legtöbb gólt kapta. Gyakorlatilag minden meccsen az ellenfél kísérletez többet, 41 meccsen több, mint 400-zal több lövést kapott a csapat, mint amennyit adott,ez meccsenként átlagban 10. Olyan előny ez az ellenfeleknek, amely mellett nem is csoda, hogy a magyar csapat az EBEL alsó felében találja magát.

Vasárnap este viszont kellemes ellenfél következik, akivel szemben a győzelem esélyével veheti fel a harcot a Fehérvár. A Dornbirn hazai mitatója a második legrosszabb az egész mezőnyből, a Fehérvár mellett egyedül nekik negatív a hazai meccseik gólkülönbsége. Az eddigi 3 győzelem nem a véletlen műve, ha fegyelmezetten és eltökélten teszi a dolgát, lehet keresnivalója a Volánnak vasárnap.

ICE HOCKEY - EBEL, Dornbirn vs Alba Volan

fotó: Dornbirner EC / GEPA

Dornbirn–Fehérvár 3-2

   

Háriék hiába vezettek két harmad után 2-0-ra, az osztrákok kiharcolták a hosszabbítást, ahol be is húzták a mérkőzést.

A meccs első húsz perce kiegyenlített játékot és egy fehérvári emberelőnyt hozott. Az 5 a 4 elleni lehetőséggel élt is a magyar EBEL-csapat: a 12. percben Hári János góljával megszerezte a vezetést. A második harmadban nyomott a Dornbirn, de mind a 18 lövést védte a Fehérvár kapusa, Mac Carruth, sőt a 35. percben David Gilbert is betalált Rasmus Rinne kapujába. A harmadik játékrészre maradt a DEC-fölény, de változás volt az előzőhöz képest, hogy most eredményesek voltak az osztrákok. A 42. percben Reid szépített, a harmad felénél pedig Grabher Meier egyenlített. A rendes játékidő nem hozott döntést, hosszabbításra került sor. A túlóra bő 2 percig tartott, amikor Connelly eldöntötte a pluszpont sorsát, a gólpasszokat pont a két korábbi hazai gólszerző jegyezte.

A Fehérvár 3-2-es, hosszabbításos vereséget szenvedett, de hátránya így is 4 pont a Bécsben bravúrgyőzelmet aratott, 9. helyen álló Bolzanóhoz képest.

decavs-2018

Fotó: DEC/cdmediateam

EBEL, 2075 néző. Játékvezetők: Gamper, Nikolic, Nothegger, Verworner.
Rinne: 88,2% (Stroj)
K
Carruth: 92,3% (Rajna)
Gauthier-Leduc, Magnan-Grenier, Reid, Timmins, D'Alvise
1
Vidmar, Uotila, Gilbert, Kocsis, Kóger
Connelly, Caruso, Grabher-Meier, Sylvester, Fraser
2
Manavian, Stipsicz, Sárpátki, Latendresse, Luttinen
Wolf, McMonagle, Ban, Arniel, Pance
3
Palin, Szaller, Erdély, Hári, Szabó K.
Neubauer, Vallant, Macierzynski, Haussle, Haberl
4
Reisz, Vincze, Music, LoVecchio
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 11:36 FHA PP Hári Vidmar Kóger
0-2 34:14 FHA Gilbert Latendresse Manavian
1-2 41:14 DEC PP Reid D'Alvise Gauthier-Leduc
2-2 49:42 DEC PP Grabher-Meier Pance D'Alvise
3-2 62:11 DEC Connelly Grabher-Meier Reid
38 Kapura lövések száma 17
6 Kiállításpercek 8

A Dornbirn–Fehérvár góljai

 

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum