Győznie kell a felsőházért a Csíkszeredának

   

Kemény ellenféllel szemben kellene visszaszereznie a lépéselőnyt a Csíkszeredának.

A Dunarea Galati elleni könnyed 9-4-gyel melegített pénteken a Csíkszereda a Ferencváros elleni végső csatára, az utolsó harmadban már tartalékoltak is a szombati Erste Liga-meccsükre. A kék-fehéreknek egyszerű a feladatuk, minél több pontot kell szerezzenek ahhoz, hogy a legjobb négybe kerülhessenek. Ha nem szereznek egyet sem, akkor az alsóházban folytatják a Ferencváros, a Brassó, a Titánok és a Vienna Capitals társaságában, ha szereznek, akkor a sorsuk a vasárnapi UTE–Titánok meccsen dől majd el. Nem is szabad a székelyeknek a vasárnapi újpesti mérkőzéssel foglalkozniuk, a saját feladatukat kell megoldaniuk a lehető legjobban, hogy így minél nagyobb legyen vasárnap a nyomás a lilákon. Benne is van a pakliban a csíki győzelem, de hogy ez tényleg be is következzen, azért rengeteget kell dolgozniuk a játékosoknak. Könnyű meccsre nem számíthatnak, az eddigi három mind szoros csatában dőlt el.

Tartalékos Ferencváros utazott az utolsó erdélyi túrájára, amelynek első mérkőzésén, Brassóban csak 5 védővel tudtak kiállni. Virág Tamás, Juhamatti Hietamäki, Sevela Peter, Lengyel Levente és Kovács Viktor sérülés, Joni Tuominen eltiltás miatt nem állt Greg Lindqvist rendelkezésére. Ennek ellenére nem játszott rosszul a csapat, összeszedett, fegyelmezett játékkal jutottak el a büntetőkig, amiben ezúttal a Brassó volt szerencsésebb. A Fradi háza táját sem érheti azonban panasz, a decemberi vergődés szemmel láthatóan már a múlté. Ugyan emiatt már sem felfelé, sem lefelé nem tudnak lépni a bajnoki tabellán, a közelgő középszakasz és rájátszás miatt fontos a játékon csiszolni. Ebben is előreléptek a zöldek, jóval stabilabb a védekezés, ami az első lépés ahhoz, hogy egy csapat versenyképes tudjon lenni. Úgy néz ki, ez a versenyképesség visszatért, a Csíkszereda nagyon kemény ellenállásra számíthat.

SCC-FTC_20171102-900

fotó: Csíkszeredai Sportklub, Pál Zoltán

“Egy nagyon veszélyes csapatról beszélünk, amikor a Ferencvárost említjük – mondta a klub előzetesében Leo Gudas, a Csíkszereda vezetőedzője. – Minden egyes meccsünk a végletekig kiegyensúlyozott volt ellenük. Remek képességű játékosaik vannak, akik képesek meccseket eldönteni. Kulcsfontosságú szerepet kaphat a mérkőzésen, hogy ki tud jobban játszani a speciális játékokban”.

SC Csíkszereda–FTC 9-2

   

A Sportklub egy magabiztos sikerrel tett meg minden tőle telhetőt a középszakaszbeli felsőházi szereplésért.

A felsőházért küzdő SC Csíkszereda nem sok kétséget hagyott afelől, hogy melyik csapat gyűjti be a 3 pontot az egyetlen szombati Erste Liga-meccsen. A Sportklub már a 32. másodpercben megszerezte a vezetést Radim Valchar góljával. Az első harmad folytatásában Antal Zsombor emberelőnyben, Peter Fabus pedig 5 az 5 elleni játék során lőtt gólt Pleszkán Józsefnek. A nyitó játékrészben voltak páros büntetések, de a második húsz percben sokáig inkább a gólszerzéssel foglalkoztak a felek. Abban a hazaiak voltak aktívabbak, a 22. percben például 17 másodpercen belül Valchar és Tomás Brnák is eredményes volt. Greg Lindqvist 5-0-s hátránynál időt kért, 3 percre rá Jereme Tendler találatával szépített az FTC. A középső harmad még két hazai gólt hozott, előbb Papp Szabolcs, aztán Peter Fabus növelte tovább a csíki előnyt. A dudaszó pillanatában elszabadultak az indulatok, Sándor Zoltán és Inglis Ákos összemérték az erejüket, mindketten 5 perc+végleges fegyelmit kaptak. A harmadik harmad volt a legcsöndesebb, mindösszesen 3 találat és 14 büntetésperc került a jegyzőkönyvbe. A 48. percben Fabus meglőtte önmaga 3., csapata 8. gólját, 3 percre rá pedig Pjotr Szcsasztlivij révén a Sportklub kihasznált egy emberelőnyt. A végjátékban a Ferencváros kozmetikázott az eredményen, Tendler egy emberhátrányos góllal beállította a 9-2-es végeredményt.

A SC Csíkszereda felsőházi szereplése a vasárnapi UTE–Titánok mérkőzésen múlik.

ftcscc

Fotó: FTC

Volt 10 jó másodpercünk a mérkőzés elején

   

Az FTC vezetőedzője gyorsan elfelejtené a Sportklub elleni mérkőzést.

Leo Gudas (vezetőedző, SC Csíkszereda): ”Az első percektől kezdve jól játszottunk, amiért hatalmas gratuláció jár a fiúknak.”

Greg Lindqvist (vezetőedző, Ferencvárosi TC): ”Volt 10 jó másodpercünk a mérkőzés elején, majd utána szinte azonnal kaptuk az első gólt. Ekkor még volt lehetőségünk a gólszerzésre, de jött az újabb gól, majd átrohantak rajtunk. Minden bejött a hazai csapatnak. Öt védővel játszottunk, fáradt volt a csapat, nem volt meg a kellő erő két ilyen összecsapásra, amelyet 24 óra alatt le kellett játsszunk. Ez egy olyan nap volt amelyet nagyon gyorsan el kell felejtsünk.”

Erste Liga, 2010 néző. Játékvezetők: Csomortani, Csomortani, Rédai, Andre.
Ruczuj: 94,1% (Onodi)
K
Pleszkán: 75,0% (Soós)
Papp, Belov, Antal Zs., Valchar, Taratuhin
1
Jaborník, Korbuly, Roczanov, Farkas L. S., Bödök
Brnák, Farkas T., Szcsasztlivij, Fabus, Rokaly Sz.
2
Owen, Jászai, Németh, Könczei, Shupe
Flinta, Gecse, Fodor, Molnár, Bíró
3
Lakatos, Tuominen, Dubek, Fliszár, Tendler
Györfy, Salló, Sándor, Moldován, Rokaly N.
4
Inglis, Tóth, Rafaj
Gudas Leo, Hozó Levente
E
Lippai Balázs, Szakács Ferenc
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 00:32 SCC Valchar Taratuhin Antal Zs.
2-0 10:28 SCC PP Antal Zs. Belov Taratuhin
3-0 12:35 SCC Fabus Szcsasztlivij
4-0 21:13 SCC PP Valchar Antal Zs.
5-0 21:30 SCC Brnák Szcsasztlivij Rokaly Sz.
5-1 24:42 FTC Tendler Fliszár Dubek
6-1 28:46 SCC PP Papp Szcsasztlivij Valchar
7-1 34:01 SCC Fabus Brnák Farkas T.
8-1 47:19 SCC Fabus Farkas T.
9-1 50:26 SCC PP Szcsasztlivij Fabus Rokaly Sz.
9-2 58:19 FTC SH Tendler
36 Kapura lövések száma 34
45 Kiállításpercek 49

A Csíkszereda–Ferencváros összefoglalója

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR INFO
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum