A Nitra után a MAC következik

   

Nem pihenhettek sokat a nagyszerű Visegrád Kupa-győzelem után a Jegesmedvék, hazai presztízscsatában kell helytállniuk idegenben.

Alig ocsúdtunk fel a DVTK Jegesmedvék szerdai teljesítménye után, máris újabb nehéz feladat előtt állnak a miskolciak. Ezúttal az alapszakasz második helyéért hajtó, a Jegesmedvéket harmadik éve üldöző MAC Budapest otthonába látogatnak. A Miskolc számára már semmi tétje nincs a találkozónak, hetekkel ezelőtt megnyerték az Erste Liga alapszakaszát, és a MAC is megnyugodhat, a legfontosabb kérdés, a felsőházi szerepés már egy jó ideje biztos. Ssak az a kérdés, hogy 1 vagy 2 bónuszponttal indulnak-e neki a következő szakasznak a fővárosiak.

Azért arra nem számítunk, hogy ne adnának bele mindent a felek a meccsen, közeleg a középszakasz rajtja, ahol a rájátszás előtt a kiemelési sorszámokat lehet megszerezni, és ezzel a pályaelőnyt az esetleges elődöntős és döntős szereplésre. Hasonlóképpen közeleg a rájátszás rajtja is, amire mindenkinek éles formában kell lennie. És akkor még nem is beszéltünk a presztízsről és a játékosok önbecsüléséről. Nagy rivalizálás van a két csapat között, amibe nem fér bele egy langyos meccs. Ebben az idényben eddig négyszer játszott egymás ellen a két csapat, a három ligamérkőzésen a DVTK Jegesmedvék nyert, a Magyar Kupában a MAC. Ez utóbbi volt az egyetlen nem túl szoros mérkőzésük.

Az első idény miskolci söprése után a következő szezonban a MAC kezdett jobban, az alapszakaszban jobbak voltak egymás ellen, ám a döntő ismét a borsodiaké lett, a budapestiek a Magyar Kupa megszerzésével vigasztalódhattak. A harmadik nekifutás a címvédő megerősödését hozta az alapszakaszban vívott párharcokban, a MAC esetleges péntek esti győzelme is csak kozmetikázásra lenne jó. A MAC legutóbb hétfőn játszott, akkor a Brassót verte egy 4-0-ra nyert utolsó harmaddal, a miskolciak fáradtabbak lehetnek, nekik a Ferencváros vasárnapi legyőzése után – ahogy beharangozónk elején is említettük – a Nitra és a Visegrád Kupa döntőjének első felvonása jött szerdán. A Jegesmedvék eddig duzzadtak az erőtől, hogy számít-e, hogy két nappal kevesebbet pihentek, vagy jót tesz nekik, hogy egy rendkívül színvonalas és nagy iramú meccsből érkeznek, azt este meglátjuk. A házigazdák háza tájáról való a hír, hogy Fejes Nándor számára véget ért a szezon, a fiatal védő keze megsérült, műtétre van szükség, felépülése hosszabb időt vesz igénybe.

MAC-MIS_20180102-900

Fotó: MAC Budapest

MAC Budapest–DVTK Jegesmedvék 4-3

   

Ismét kitűnő rangadót játszott a liga két élcsapata, amelyet ezúttal a MAC nyert meg a hosszabbításban.

Az idei alapszakasz utolsó csúcsrangadóját láthatták a szurkolók péntek este a Tüskecsarnokban. Az előző évek döntőinek két résztvevője közül a MAC kezdett sokkal jobban, annyira, hogy az első percekben be is szorították a háromszoros bajnokot. A nyomás a 4. percben érett góllá, amikor – emberelőnyben – a nemrég igazolt svéd légiós, Mansson kerülte meg a miskolci kaput, majd közelről mattolta Kiss kapust (1-0). Teljes létszámban továbbra is a házigazdák játszottak fölényben, és bár voltak helyzeteik, nem tudták növelni előnyüket. A Jegesmedvék a 8. perctől tudtak tartósan kijönni a szorításból, és két perc múlva egyenlítettek is. Ekkor Vas oldalról talált be a budapestiek kapujába (1-1). A harmad második felében is a MAC játszott fölényben, egymás után dolgozták ki a lehetőségeiket, ám a legnagyobbakat is elpuskázták, és veszni hagytak egy emberelőnyt is. A vendégek a gyors ellencsapásaikban bíztak, és néhány kísérlet után sikerrel is jártak, azaz a MAC támadott, ám a Jegesmedvék lőtték a gólokat. A 18. percben egy kontrában kettő az egy ellen vihették kapura a korongot a vendégek, Galanisz végül nem passzolt, elfektettek Bálizst, és fölötte a hálóba emelt (1-2).

A második harmadot is a MAC kezdte nagyobb lendülettel, és bő másfél perc elteltével egyenlítettek is. A miskolciak a saját harmadukban vesztettek korongot, Garát lövése kijött Kissről, és az éppen ott ólálkodó Mansson fonákkal tette a pakkot a hálóba (2-2). A játék képe nem sokat változott a következő percekben: a MAC rohamozott, ismét elpuskázott egy emberfórt, majd mégis a vendégek lőttek gólt. A 28. percben egy újabb gyors kontra végén Kulmala bombázott a sarokba (2-3). Szűk három perc múlva a hazaiak saját fegyverükkel lepték meg a Jegesmedvéket: emberhátrányban Bálizs védése után meglódultak a hazaiak, és a kontra végén úgy tűnt, Kiss magához szorítja Klempa lövését. A korong azonban lecsorgott a kezéből, éppen az odaérkező Klempa elé, aki az üres kapuba lőtt (3-3). A gól után folytatódott a remek tempójú, lüktető játék, amely a korábbiakhoz képest kiegyenlítettebb lett, mindkét oldalon helyzetekkel. Három perccel a vége előtt Brown és Tóth bocsátkozott ökölharcba, majd nem sokkal később Berta és Terbócs tartotta ezt követendő példának. Az utolsó előtti percben Galanisz léphetett ki szólóban, több testcsel után lőtt, de Bálizs bravúrosan védett. Az utolsó perc a vendégeké volt, de hiába dolgoztak ki több lehetőséget, mindegyik kimaradt.

A harmadik játékrészben sem adták lejjebb a színvonalat a felek. Nyílt sisakos támadójátékot mutatott be a liga két élcsapata, így felváltva forogtak veszélyben a kapuk, a szurkolók igazán nem unatkozhattak. A 48. percben kimaradt egy miskolci emberelőny, teljes létszámban viszont továbbra is tövig nyomták a gázpedált a csapatok. Egyikük sem tudott tartósan a másik fölé kerekedni, és mindkét kapus a helyén volt. Az idő előrehaladtával érezhető volt, hogy egy gól eldöntheti a meccs sorsát, és bár ennek megszerzésére mindkét gárdának meg volt az esélye, a rendes játékidőben végül ez nem sikerült.

Rövid időn belül tehát másodszor túlóráztak a csapatok a Tüskecsarnokban, és ez nem tartott sokáig, mindössze 34 másodpercig. Brown korcsolyázta körbe a miskolci kaput, középre adott, ahol a korong elakadt az egymásra eső játékosokban. Macaulay ébredt a leggyorsabban, kihúzta a pakkot a kicsi rakás alól, majd az üres kapuba emelt.

MACMIS F4

Fotó: Mudra László (MAC)

Erste Liga, 890 néző. Játékvezetők: Kókai, Kókai, Váczi, Muzsik.
Bálizs: 89,7% (#2465)
K
Kiss: 88,2% (Adorján)
Macaulay, Vokla, Klempa, Brown, Dansereau
1
Rusk, Leppanen, Galanisz, Miskolczi, Magosi
#4914, Dudas, Orban, Nagy, Bodó
2
Ruikka, Rantanen, Pavuk, Vas, Sakaris
#3879, Garát, #693, Terbócs, #5133
3
Joe, Tóth G., Hajós, Tóth A., Kulmala
#4048, #3579, #4629, #2474
4
Köllő, Ritó, Berta
Majoross Gergely, Kontsas Jukka
E
Tisell Mikael, Parikka Eemeli Olli
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 03:44 MÚB PP #41 Dudas
1-1 10:05 MIS Vas Pavuk Sakaris
1-2 17:25 MIS Galanisz Miskolczi Rusk
2-2 21:41 MÚB #41 Garát Dansereau
2-3 27:10 MIS Kulmala Hajós Leppanen
3-3 29:58 MÚB SH Klempa Brown Bálizs
4-3 60:34 MÚB Macaulay Dansereau Brown
34 Kapura lövések száma 29
22 Kiállításpercek 46

A MAC–DVTK Jegesmedvék galériája

 

A MAC–DVTK Jegesmedvék összefoglalója

   

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR ÉLŐ
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum