Harmadik Kontinentális Kupa-sikerére készül a Junoszty

 

A minszkiek 2007 és 2011 után nyerhetik meg újra a második számú európai kupasorozatot.

Január 12. és 14. között a 2014-es világbajnokság kisebbik csarnokában, a Csizsovka Arenában rendezik a Kontinentális Kupa 2018-as döntőjét. Az eseményen a házigazda Junoszty Minszk mellett a Sheffield Steelers, valamint a DVTK Jegesmedvéket búcsúztató Ritten/Renon és a miskolciaktól szétlövéses vereséget szenvedett Nomad Asztana küzd meg a trófeáért. A négy együttes közül csak a Junosztynak van korábbról Kontinentális Kupa-sikere, a fehéroroszok 2007-ben Székesfehérváron, 2011-ben pedig Minszkben nyerték meg a sorozatot.

A Junoszty vezeti a fehérorosz Extraliga felsőházát. Az ötmeccses sikersorozata pénteken megszakadt, a fővárosiak a Gomel otthonában szenvedtek vereséget. Hazai jégen is kiválóak, legutóbb a Gomel nyert Minszkben, még december 7-én. A Ritten/Renon kiváló formában utazott a tornára, vezeti az Alpesi ligát, ahol a legutóbbi 5 mérkőzését megnyerte. A két csapat korábban még nem találkozott egymással.

A másik pénteki párharc együttesei is első ízben csapnak össze. A Nomad Asztana rosszul kezdte a kazah bajnokságot, ám a legutóbbi 20 mérkőzésén csak 2 vereséget szenvedett, jelenleg 3 pontos előnnyel vezeti hazája ligáját. A Sheffield Steelers az egyetlen résztvevő, amely nem ligaelsőként érkezik, a brit együttes a 4. helyen áll az EIHL-ben. Ettől függetlenül kiváló formában utaztak Fehéroroszországba, a 7 meccses diadalszériájuk szombaton megszakadt Belfastban.

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
augusztus 7., kedd
FEL 18:00 KOSMIS 
augusztus 10., péntek
FEL   CRADAB 
FEL 18:00 NITAVS 
augusztus 11., szombat
FEL   CRADAB 
augusztus 14., kedd
FEL   NTAAVS 
FEL 17:30 TREUTE 
FEL 18:00 MACVIC 
augusztus 15., szerda
FEL 17:00 KMHLVC 
FEL 17:30 MCHMIS 
Partnerünk