Graz–Fehérvár visszavágó a Bunkerben

   

Igazi oda-visszavágó párt játszik egymással a Fehérvár és a Graz. A vasárnapi, fehérvári győzelmet követően ezúttal Grazban folytathatja a felzárkózást a felsőházhoz a Volán.

Nem sokáig kellett nélkülözzék egymás társaságát a fehérvári és grazi játékosok. Vasárnap kora este engedték el egy barátságos háromgólos veréssel Erdély Csanádék az osztrákokat, és máris újabb három pontot gyűjthetnek be ellenük, ezúttal idegenben. Persze, a szerepek ezúttal fordítottak lesznek. Nemcsak azért, mert most a graziak lesznek a házigazdák, hanem azért, mert ahogy a számok vasárnap a Fehérvár győzelmét jósolták, majdnem hasonlóan esélyesebb ezúttal a Graz. A két csapat otthon ugyanis hasonló teljesítményt produkált eddig, míg idegenben a Volán csak egy hangyányival jobb a stájereknél. Ugyanakkor a statisztikák a sportban arra is jók, hogy meghaladjuk őket. Jó lenne, ha ez ezúttal sikerülne is a Volánnak, amivel javulna az idegenbeli mérlege, miközben a Graz hazai teljesítménye romlana.

Eddig mindhárim idei meccsükön a hazai csapat nyert, és úgy általában is a Fehérvár és a Graz párharcában gyakorta érvényesíti a hazai csapat a pályaelőnyét. Ezt kellene megtörni most a nemrég felújított Merkur csarnokban ahhoz, hogy sikerüljön tapadni az élmezőnyre. Jelenleg a Fehérvár a 8. helyen áll 50 ponttal, a Graz 49 egységgel a 9. A fehérváriak lemaradása a 6. helyezett Medvescak Zagreb mögött 5 pont, ezt a hátralevő hat fordulóban be lehet hozni, de ehhez kulcsfontosságú lehet például a győzelem Grazban is. Ha sikerülne a felsőházba jutni, akkor egy 10 meccses, stresszmentes időszak következhetne, amelyen élesíteni lehet a csapat formáját, az alsóházi küzdelmekről viszont tudjuk, hogy azok nagyon igénybe veszik a csapatot, elsősorban mentálisan. Jó lenne tehát elkerülni ezt a macerát, és a Hannu Jarvenpaa érkezése óta felfelé ívelő formát kihasználva ismét eljutni a felsőházig. A Grazban új fiú a Linzből kölcsönbe leigazolt Benrhard Fechtig, akitől sokat várnak. Nem tagja viszont már a keretnek Florian Iberer. A Fehérvár ellen debütálhat a narancs-feketéknél a fiatal védő, Amadeus Egger is.

Fehérvár AV19 - Graz 99ers-20180108-900

Fotó: Soós Attila (Fehérvár Av19)

“Nagyon kemény volt az ünnepi periódus a játékosoknak, minden második este meccset játszottak nyolc fordulón keresztül – mondta a csapathonlapnak Hannu Jarvenpaa, a Fehérvár edzője. – Fizikálisan, de leginkább mentálisan nagyon nehéz fenntartani az állandó koncentrációt. Ezért a játékosok kaptak egy kis pihenőt, hogy megfeledkezhessenek a hokiról. Most tele vannak energiával, és újra visszatérnek a hokihoz. A Graz elleni vasárnapi sikerünk kulcsa az volt, hogy egyszerűen játszottunk. Nem akartunk túl sokszor szépen játszani, Háriék sora eredményes volt, és Kóger is betalált emberelőnyből. Mac Carruth kapuja előtt szilárdak tudtunk maradni. Reméljük, hogy ezt pénteken is meg tudjuk ismételni.”

Graz–Fehérvár 7-2

   

Nem sikerült az újabb győzelem, a Graz magabiztosan vágott vissza a Fehérvárnak a vasárnapi vereségért.

Pedig nem indult rosszul a mérkőzés a magyar csapat számára. Bár két grazi helyzettel kezdődött, magyar góllal folytatódott az első harmad. A 8. percben Toivonen kapus próbál megjátszani egy korongot a kapu mögött, de az Kocsishoz került. A finn kapus igyekezett volna a helyére, de a védője megakadályozta ebben, így Kocsis az üres kapuba tudott passzolni. Nemsokára jött az első fehérvári kiállítás – Manavian kapta bottal ütésért – és ebből az első grazi gól, amelyet Brophey jegyzett. Kiegyenlített meccset játszott a két csapat, enyhe grazi fölénnyel, amelyet a 16. percben Higgs váltott újabb gólra, a kapu mögül húzta előre a korongot, hogy aztán a kapuba pöckölje. A 2-1 még kezelhető lett volna, ám a második harmad közepén egy perc alatt meccse került a pontszerzéstől a Fehérvár, amikor előbb Pirmann talált a kaput megkerülve Carruth hálójába, majd 57 másodperc múlva, Kóger kiállítása alatt Higgs újabb találatával lett 4-1. Kapust cserélt a Volán, Carruth ment, Rajna jött, de a kínoknak nem volt még vége. Palin kapuvasa után az ellentámadásnál ugyanő szabálytalankodott a kitörő Zusevics ellen, a büntetőt a sértett lőtte be. Kicsit több, mint másfél perccel a harmad vége előtt, egy kimaradt fehérvári emberelőny után megkaptuk a hatodikat is, a svéd Carlsson révén. A fehérvári szempontból rettenetes harmadot követően a harmadik játékrészre ismét egy kicsit összeszedettebb magyar csapat jött ki, amely próbálta menteni a menthetőt. A fáradozásokat az 51. perc koronázta sikerrel, Hári kiállítása véget ért, Manaviané épp elkezdődött, amikor Vincze talált be emberhátrányban egy bulit követően. De sajnos alighogy kiegészült a csapat, ismét a graziak ünnepelhettek, Setzinger szólója kimaradt ugyan, de az érkező Zusevics jókor járt jó helyen, és értékesítette a kipattanót. Több gól már nem esett, 7-2-re nyert a Graz, és visszaelőzte a Fehérvárt. Szerencsére a többi mérkőzésen általában a mieinknek kedvező eredmények születtek, így a tabellán ugyan a 10. helyre esett vissza a Volán, de maradt az 5 pont hátrány a 6. helyezetthez képest. Még öt forduló van hátra az alapszakaszból, lehet még javítani, de ahhoz nem engedhető meg az a kiállíításcunami, amiben Grazban volt része a csapatnak.

EBEL, 2733 néző. Játékvezetők: Fridrich, Gruber, Bärnthaler, Synek.
Toivonen: 86,7% (Höneckl)
K
Carruth: 88,9% (Rajna: 0,0%)
Carlsson, Weihager, Setzinger, Higgs, Camara
1
Palin, Szabó B., Reisz, Music, Luttinen
Unterweger, Laakso, Ograjensek, McLean, Nixon
2
Manavian, Stipsicz, Gilbert, Latendresse, LoVecchio
Fechtig, Strohmeier, Woger, Brophey, Oberkofler
3
Vidmar, Uotila, Erdély, Hári, Kóger
Egger, Zierer, Natter, Zusevics, Pirmann
4
Sárpátki, Vincze, Kocsis, Szabó K.
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 07:11 FHA Kocsis
1-1 11:01 G99 PP Brophey Woger Higgs
2-1 15:49 G99 Higgs Camara Weihager
3-1 29:01 G99 Pirmann Unterweger Natter
4-1 29:58 G99 PP Higgs Oberkofler Brophey
5-1 33:22 G99 Zusevics
6-1 38:20 G99 Carlsson Higgs Camara
6-2 50:29 FHA SH Vincze Palin Stipsicz
7-2 51:35 G99 Zusevics Setzinger Strohmeier
62 Kapura lövések száma 21
4 Kiállításpercek 18

A Graz–Fehérvár góljai

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 12., kedd
EL 17:30 SCCBJA 3-4 HVÉGE
EL 18:00 UTEGYE 0-4VÉGE
EL 18:30 DEBFTC 1-4VÉGE
EL 18:30 MISBRA 2-7VÉGE
március 13., szerda
EL 17:30 SCCBJA 4-3VÉGE
EL 17:30 UTEGYE 2-6VÉGE
    • M4 SPORT
EL 18:30 DEBFTC 3-2VÉGE
EL 18:30 MISBRA 1-4VÉGE
ICEHL 19:45 PUSAVS 4-2VÉGE
március 16., szombat
AL 15:15 ASPFTC 5-3VÉGE
EL 17:30 BRAMIS 5-4VÉGE
EL 17:30 FTCDEB 2-0VÉGE
ICEHL 17:30 AVSPUS 1-4VÉGE
EL 17:40 BJASCC 4-3 HVÉGE
AL 18:30 ETOWRM 9-2VÉGE
AL 19:00 SZGIKO 6-5VÉGE
AL 21:00 VASLHL 2-6VÉGE
március 18., hétfő
EL 17:30 MISBRA 1-2VÉGE
    • M4 SPORT
EL 17:30 SCCBJA 3-2 HVÉGE
március 20., szerda
AL 19:00 ASPFTC 
EL 19:00 BJASCC 
    • M4 SPORT
Partnerünk
Archívum