Középszakaszra készül a MAC és a Brassó

   

Két külön csoportban folytatják, tét nélküli meccsel fejezi be utolsó túráját az erdélyi csapat.

Már eldőlt, hogy a MAC a felsőházban, a Brassó az alsóházban folytatja az Erste Liga küzdelmeit a középszakaszban. Számukra a hétfő esti összecsapás csupán kötelezően lejátszandó meccs, aprócska téttel. A Brassó hatodik helyezettnél jobb már nem lehet, azaz legfeljebb két bónuszpontot vihet magával, de ehhez pontot kell szereznie a MAC ellen. A MAC vagy második, vagy harmadik helyen végez majd, azaz a felsőházi középszakaszba vitt 2 vagy 1 bónuszpont közötti borotvaélen táncol. A jégkorong olyan sport, amely hosszabb távon bünteti azokat, akik nem tesznek meg mindent azért, hogy a legjobbjukat nyújtsák, talán ez az, ami a legjobban motiválhatja a játékosokat ezen az összecsapáson. A másik pedig az, hogy lehet csiszolni, élesíteni a játékot, netán különösebb kockázat nélkül lehetőséget lehet adni olyanoknak, akik korábban kevesebb jégidőt kaptak.

Csalódást keltő a Brassó idei szereplése, nem véletlen, hogy Cernica szakosztályelnök edzőcserével próbált frissíteni a csapatán. Hogy ez segít-e, valóban Lacroix edző és a csapat megfáradt kapcsolata volt-e a kudarcok oka, az majd eldől, Pénzes mester eddig mindenesetre két vereséggel debütált, igaz, a tabella jelenleg első két helyét elfoglaló csapat ellen játszottak eddig. Most jön a harmadik dobogós, borítékolható, hogy ez sem lesz könnyű meccs. A másik oldalon egy ideje már az alapszakasz második helyének megszerzése volt a tét a MAC számára. Nem volt könnyű eddig a szezon Nagy Krisztiánék számára, hiszen sokat volt foglalt más rendezvényekre a Tüskecsarnok, ennek megfelelően a szezon végén ömlesztve játszhatja le hazai meccseit a csapat, az utolsó 10 meccsből 8-at otthon játszhatnak le. De a Tüskecsarnok megszűnt a korábbi félelmetes oroszlánbarlang lenni, egyre többen, egyre többször csennek el pontokat a MAC-tól. Hogy a Brassó is csatlakozik-e ehhez a társasághoz, az majd kiderül. Kettejük első meccsét 0-3-as brassói vezetésről fordította meg a MAC, így hétfő este is nagy csata várható.

MAC-BRA_20170925-900

fotó: MAC Budapest facebook

MAC Budapest–Brassó 5-2

   

A fővárosiak a harmadik harmadban lőtt 4 góljuknak köszönhetően győztek és visszaelőzték a DAB-ot a második helyért folyó csatában.

A mérkőzés első emberelőnyét még kihagyta a MAC, ám a másodikkal már élt, Chris Bodo juttatta vezetéshez a hazaiakat. A Brassó 3 percen belül egyenlített, Daniel Tranca talált be Bálizs Bence kapujába. A második harmadban a vendégek kibekkeltek egy újabb hátrányt, aztán pedig kihagytak egy előnyt, viszont azt követően Bors Huba góljával már a brassóiaknál vezettek. A záró húsz percben újabb fordulat következett, a MAC előbb Wesley Cunningham találatával egalizált, az 52. percben pedig Brance Orban által újra a fővárosiak vezettek. A végjátékban Július Pénzes időt kért, hiába, Orban belőtte önmaga 2., csapata 4. gólját, a kapuslehozatal után pedig Keegan Dansereau beállította az 5-2-es végeredményt.

Győzelmével a MAC visszaelőzte a DAB-ot, 2 fordulóval a vége előtt 2 pont az előnye a fővárosi együttesnek az Acélbikákkal szemben a 2. helyért zajló csatában.

Erste Liga, 320 néző. Játékvezetők: Kincses, Kincses, Tichon, Muzsik.
Arany: 94,7% (Bálizs)
K
Tőke: 91,1% (Polc)
MacAulay, Garát, Klempa, Brown, Dansereau
1
Filip, Ölander, Walls, MacMillan, Zabludovszkij
Cunningham, Dudas, Orban, Nagy Krisztián, Bodo
2
Sirokovs, Nagy I., Saluga, Mihály Á., Tranca
Fejes, Kovács, Somogyi, Terbócs, Mansson
3
Bors, Jemeljanyenko, Molnár Zs., Bíró G., Bíró M.
Molnár D., Vokla, Tóth R., Majoross, Keresztury
4
Imecs, Mihály E., Bíró O., Péter
Majoross Gergely, Kontsas Jukka
E
Pénzes Július, Strenk Hunor
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 13:27 MAC PP Bodo Klempa Orban
1-1 16:21 BRA Tranca Mihály Á.
1-2 30:37 BRA Bors Bíró G. Molnár Zs.
2-2 46:49 MAC Cunningham Nagy Krisztián
3-2 51:19 MAC Orban Nagy Krisztián Bodo
4-2 58:37 MAC Orban Nagy Krisztián Bodo
5-2 59:01 MAC EN Dansereau
46 Kapura lövések száma 38
6 Kiállításpercek 8

A MAC–Brassó videó-összefoglalója

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
augusztus 7., kedd
FEL 18:00 KOSMIS 
augusztus 10., péntek
FEL   CRADAB 
FEL 18:00 NITAVS 
augusztus 11., szombat
FEL   CRADAB 
augusztus 14., kedd
FEL   NTAAVS 
FEL 17:30 TREUTE 
FEL 18:00 MACVIC 
augusztus 15., szerda
FEL 17:00 KMHLVC 
FEL 17:30 MCHMIS 
Partnerünk