A Csíkszereda ellen élesítené formáját a MAC

   

A székelyek nagy csatában vannak az Újpesttel, ezért idei első győzelmükre készülnek a Tüskecsarnokban, míg a fővárosiak a második helyük megőrzésén dolgoznak.

A MAC Budapest nincs a legjobb passzban, ám utolsó négy mérkőzését hazai pályán játssza, ez pedig kiváló alkalom arra, hogy a rájátszásra újra formába kerüljön. A karácsony körüli időszak nem sikerült a csapatnak, kikapott az UTE-tól, a DAB-tól, de még a Titánoktól is. Ezt követően viszont nagy gólkülönbségű mérkőzésen lépte le a Ferencvárost, majd csak büntetőkkel maradt alul a DVTK-val szemben. A MAC jelenleg 54 ponttal a második, egy meccsel kevesebbet játszott, mint az ugyanennyi ponttal álló DAB. Vasárnapi ellenfele az a Csíkszereda lesz, amellyel kimondottan szoros meccseket játszik a szezonban. Szeredában egyszer a hazaiak nyertek 5-3-ra, egyszer a budapestiek 4-3-ra, a Tüskecsarnokban 6-4-re végeztek egymással. Az összesített gólkülönbség tehát +1 a MAC javára, és mivel a DAB még okozhat nekik kellemetlenségeket a második helyért vívott harcban, ezért minden pontra szükségük van. De ugyanez igaz a csíkiakra is, akik nagy harcban állnak az Újpesttel a negyedik helyért, de az eredmények szerencsés alakulása esetén akár még a harmadik helyre is feljöhetnek. Peter Fabuséknak 47 pontjuk van, akárcsak a liláknak, míg a DAB 54 ponttal áll előttük. A Ferencvárosnak 39 pontja van, ha ebből hetet meg tudnak őrizni a játéknap végére, akkor már matematikailag sem tudják utolérni őket a zöld-fehérek.

macscc

Majoross Gergely (vezetőedző, MAC): ”Az utolsó két meccsen mutatott játékunkkal elégedettek vagyunk. Sikerült megvalósítani azt, amit elterveztünk, bár a DVTK elleni mérkőzés eredményével nyilván nem lehetünk 100%-ig boldogok, sőt, egyáltalán nem. De azt hiszem, az a legfontosabb, hogy ezen az úton tudjunk tovább menni és azt a játékstílusunkat tudjuk tovább élesíteni, amit az elmúlt meccseken mutattunk.”

MAC Budapest–SC Csíkszereda 3-2

   

A hosszabbításba torkollt mérkőzés után mindkét csapat 1-1 helyet visszaesett a tabellán.

A mérkőzést a vendégek kezdték jobban, az első emberelőnyüket még kihagyták, ám a másodikat Vjacseszlav Belov révén gólra váltották a 12. percben. A csíkiak nem örülhettek sokáig a vezetésnek, 3 és fél percen belül Terbócs István egyenlített. Az első harmad folytatása két MAC-előnyt hozott, ám egyik lehetőséggel sem éltek a fővárosiak. A második játékrészben a MAC 16-szor, míg a Sportklub 21-szer lőtt kapura, a kapusok remek formájának köszönhetően csak 1-1 gól született: Somogyi Balázs és Andrej Taratuhun voltak eredményesek. A harmadik húsz percben Bálizs Bence és Ruczuj Gellért egyaránt hibátlanul védett, a két hálóőr közül utóbbinak volt nehezebb dolga, miután a rendes játékidő utolsó 4 percében szinte végig emberelőnyben játszottak a hazaiak. A második csíki büntetés átnyúlt a túlórába, de kivédekezték a vendégek. A 3 a 3 elleni játékból a MAC jött ki jobban: Keegan Dansereau a 3. percben belőtte a budapestiek győztes gólját.

A MAC 3-2-re győzött, ám visszacsúszott a 3. helyre, miután a DAB rendes játékidőben nyert, míg az SC Csíkszeredát megelőzte az UTE a 4. helyért folyó küzdelemben.

Erste Liga, 670 néző. Játékvezetők: Babic, Babic, Váczi, Berger.
Bálizs: 94,7% (Arany)
K
Ruczuj: 93,0% (Onodi)
MacAulay, Garát, Klempa, Brown, Dansereau
1
Papp, Belov, Antal Zs., Valchar, Taratuhin
Cunningham, Dudas, Orban, Nagy Krisztián, Bodo
2
Brnák, Farkas, Szcsasztlivij, Fabus, Rokaly Sz.
Fejes, Kovács, Somogyi, Terbócs, Mansson
3
Flinta, Gecse, Fodor, Molnár Z., Bíró
Vokla, Tóth R., Majoross, Keresztury
4
Győrfy, Salló, Sándor, Egyed, Rokaly N.
Majoross Gergely, Kontsas Jukka
E
Gudas Leo, Hozó Levente
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 11:36 SCC PP Belov Valchar Taratuhin
1-1 15:03 MAC Terbócs Somogyi Mansson
2-1 26:46 MAC Somogyi Kovács Terbócs
2-2 35:58 SCC Taratuhin Valchar
3-2 62:05 MAC Dansereau Klempa Dudas
43 Kapura lövések száma 38
4 Kiállításpercek 8

A MAC–SC Csíkszereda góljai

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
augusztus 7., kedd
FEL 18:00 KOSMIS 
augusztus 10., péntek
FEL   CRADAB 
FEL 18:00 NITAVS 
augusztus 11., szombat
FEL   CRADAB 
augusztus 14., kedd
FEL   NTAAVS 
FEL 17:30 TREUTE 
FEL 18:00 MACVIC 
augusztus 15., szerda
FEL 17:00 KMHLVC 
FEL 17:30 MCHMIS 
Partnerünk