Az FTC meglepheti a Jegesmedvéket

   

Miskolcon mindkét csapat felszabadultan játszhat.

Nagy feladatra készülnek Miskolcon, szerdán a szlovák extraligás HK Nitra érkezik a Visegrád Kupa döntőjének első mérkőzésére. A DVTK Jegesmedvék három fordulóval ezelőtt már megnyerte az Erste Liga alapszakaszát, azóta készülhetnek a szlovákok ellen. Ezt fogják tenni a Ferencváros ellen is, hiszen szerdán minden tudásukra szükségük lesz ahhoz hogy jó eredményt érjenek el a visszavágóra. Így a vasárnapi, Ferencváros elleni meccs is a játék élesítésének jegyében telik majd el, ahogy történt az pénteken a Brassó ellen is. Az első harmad után még egyenlő volt az állás, azonban a szünet után pillanatok alatt eldöntötte a meccset a DVTK, amelyet a harmadik 20 percben fölényessé tett. Vasárnap valószínűleg még egy lapáttal rátesznek a játékosok a pénteki produkcióra, ami a papírforma alapján nem sejtet túl sok jót a zöld-fehérek számára.

A Ferencváros játékosairól óriási teher esett le péntek este. A katasztrofálisan sikerült decembert és az ijesztő januári DAB elleni meccset követően 10-es vereségszéria végére tett pontot a csapat amikor legyőzte legnagyobb és legrégebbi riválisát, az Újpestet. A felsőházról már lemondtak Pesterzsébeten, alighanem joggal, hiszen az UTÉ-nak vagy a Csíkszeredának is elegendő mindössze 1 pontot gyűjtenie ahhoz, hogy a Fradi matematikai esélyei is elszálljanak. A sorozatban elszenvedett tíz vereség nyomasztó teher lehetett, de bebizonyosodott, hogy a játékosok nem felejtettek el jégkorongozni. A nagy ellenfél felett aratott győzelmet követően felszabadult játékosok utazhatnak Miskolcra, ahol mindig komoly presztízsmeccsnek számított a zöldek elleni csata. Éppen ez a felszabadultság az, ami bizonytalanná teheti a meccs kimenetelét. Ha jó napot fog ki a Fradi, akkor okozhat kellemetlen perceket a címvédőnek.

mis-ftc_20171206

fotó: DVTK.eu

DVTK Jegesmedvék–FTC 3-1

   

A bajnok hozta a kötelezőt, és legyőzték a sok hiányzóval kiálló Ferencvárost.

A Ferencváros igencsak tartalékos összeállításban érkezett vasárnap a Népkertbe, hiszen különböző okok miatt nem léphetett jégre Sevela, Tendler, Virág, Könczei, Fliszár és Tuominen sem, míg a hazaiaknál Berta szerepelt a hiányzók listáján. Ennek megfelelően a Jegesmedvék azonnal beszorították a Fradit, de ez leginkább mezőnyfölényt jelentett, Pleszkánnak kevés dolga volt. Először a zöld-fehérek játszhattak előnyben a 6. percben, de azt eredménytelenül tették. Rögtön ezután fordult a kocka, a hazaiak lehettek emberfölényben, és ezt 10 másodperccel annak letelte előtt ki is használtak: Magosi szúrt bele a kapu előtt egy lövésbe, és a korong így vágódott a bal sarokba (1-0). A 15. percben második előnyét is gólra váltották a házigazdák: Vas lövése Pleszkán lábai között csúszott a kapuba (2-0). A hátralévő időben is abszolút fölényben játszottak a Jegesmedvék, de az eredmény már nem változott.

A második harmadból nem telt két perc, és szépített a Fradi. Tóth kígyózott végig a miskolci védelmen, de közeli lövését védte Adorján. A pakkot Roczanov szerezte meg, a kapu mögül Rafajnak passzolt, aki a hosszú felső sarokba emelt (2-1). A folytatásban jóval kiegyenlítettebb lett a játék, a Jegesmedvék első harmadbeli nyomasztó fölénye eltűnt. A játékrész derekán a miskolciak veszni hagytak egy emberelőnyt. Sok hibával játszottak a csapatok, ami nem tett jót a színvonalnak. A vendégek kivédekeztek egy újabb emberhátrányt, ami után Bödök vihette egyedül a korongot a miskolci kapura, de lövését Adorján védte. Fél perccel a harmad vége előtt – emberelőnyben – Shupe üres kapus helyzetet rontott.

A harmadik játékrész is két percen belüli góllal indult. Pavukot hagyták egyedül a vendégkapu előtt, és három méterről nem hibázott (3-1). Ezután is maradt a hullámzó, ide-oda játék, ám az igazán veszélyes helyzetből keveset láthattak a nézők. Nem volt túl közönségszórakoztató a meccs: a küzdelemre nem lehetett panasz, mindkét csapat próbálta felpörgetni a játékot, csak ez nem mindig sikerült, részben a még mindig gyakran előforduló hibák miatt. Az utolsó szűk három percben előnyben játszhattak a Jegesmedvék, ám ez gól nélkül pergett le, így maradt a kétgólos miskolci győzelem.

Mikael Tisell (vezetőedző, DVTK Jegesmedvék): ”Élesek voltunk végig a meccs alatt, ám a Fradi ellen nehéz játszani. Most is komoly küzdelemre késztettek bennünket, és fontos volt, hogy a harmadik harmad elején, a második cserében gólt tudtunk lőni. A kétgólos előny birtokában nyugodtabban játszhattunk. Most már már a szerdai, Nyitra elleni mérkőzésre készülünk.”

Greg Lindqvist (vezetőedző, FTC): ”Az első két sorunkból hat játékos hiányzott, és ez nagyon rányomta a bélyegét a teljesítményünkre. Nagyon büszke vagyok arra, ahogyan játszottunk, és csak két emberelőnyös góllal kaptunk ki.”

Erste Liga, 1115 néző. Játékvezetők: Halassy, Halassy, Kormos, Kis-király.
Adorján: 95,8% (Kiss)
K
Pleszkán: 92,7% (Soós)
Láda, Leppanen, Galanisz, Miskolczi, Magosi
1
Jaborník, Korbuly, Németh, Kovács, Shupe
Ruikka, Rantanen, Hajós, Tóth A., Kulmala
2
Jászai, Hietamaki, Dubek, Tóth R., Rafaj
Rusk, Joe, Pavuk, Vas, Sakaris
3
Owen, Lakatos, Roczanov, Farkas, Bödök
Albert, Vojtkó, Ritó, Köllő, Tóth G.
4
Lengyel, Inglis
Tisell Mikael, Parikka Eemeli Olli
E
Lindqvist Greg Kjell, Szakács Ferenc
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 09:29 MIS PP Magosi Láda Leppanen
2-0 14:55 MIS PP Vas Rantanen Kulmala
2-1 21:58 FTC Rafaj Roczanov Tóth R.
3-1 41:10 MIS Pavuk Vas Sakaris
41 Kapura lövések száma 24
6 Kiállításpercek 12

A DVTK Jegesmedvék–FTC góljai

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR ÉLŐ
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum