Bemutatkozik az új edző a brassói cserepadon

   

A DVTK Jegesmedvék nyugodtan készülhetnek a Visegrád Kupa közelgő döntőjére a Brassó ellen. A vendégeknél most irányítja először a csapatot az Erste Ligában Julius Pénzes.

Már biztosan az alapszakasz győztese a DVTK Jegesmedvék, és biztosan az alsóházban folytatja a Brassó, mégis érdekes mérkőzésre kerül majd sor kettejük között péntek este Miskolcon. A miskolciak két legközelebbi megoldandó feladatukra, a Visegrád Kupa döntőjére és a Magyar Kupa elődöntőjére készülnek, ehhez pedig nem szabad hagyni, hogy leüljön a csapat. Mikael Tisellnek a legfontosabb feladata, hogy megfelelően motiválja játékosait. Az ígéretek szerint ebben nem lesz hiány, a DVTK komolyan veszi a folytatást, és legerősebb összeállításában tud jégre lépni. Elég rég nem volt mindenki egészséges a csapatban, de ezek szerint Jed Rusk visszatérésére is számítani lehet, ami azt jelenti, ismét négy komplett hátvédpárral tudnak játszani a Jegesmedvék. A fő hangsúly a csapat élesítésén lesz, hiszen a jövő hét közepén a Nitra elleni Visegrád Kupa döntőn csúcsformára lesz szükség.

A Brassó új edzővel indult neki az utolsó túrájának. Julius Pénzes a román bajnokságban már megjelent a csapat cserepadja mögött, bár csak a meccs kezdete előtt egy órával érkezett meg de már ő is dirigálta a játékosokat a Progym elleni szerdai bajnokin, amelyet a Brassó 6-1-re nyert meg. A tudósítások szerint bár a Progym szerzett vezetést, de a Brassó könnyed játékkal, magabiztosan húzta be a számára oly fontos pontokat. Ez a mérkőzés azonban elképzelhető, hogy vezéráldozattal is járt, hiszen megsérült Mason Wilgosh, aki a csapat honlapja szerint eltörte a kulcscsontját. Mivel a brassóiaknak Stoflet távozása után is maradt még hét légiósuk, Wilgosh sérülése ennek ellenére is pótolható veszteségnek tűnik. Nehéz túra első állomására érkezik a Brassó, hiszen ezt követően még Dunaújvárosban és a Tüskecsarnokban kell játszaniuk, tehát egyszerre látogatják le a három listavezetőt. Mivel a helyük gyakorlatilag be van betonozva, egyedül a középszakasz bónuszpontjainak a száma kérdéses, az esélytelenek nyugalmával léphetnek jégre.

MISBRA KK 171022 misbra-20171124-900

fotó: dvtk.eu

“Csapat szinten mindig csak a következő mérkőzésre koncentrálunk – mondta a csapathonlapnak Mikael Tisell, a DVTK Jegesmedvék vezetőedzője. – Ugyanakkor az alapszakasz győzelem után az edzői stábbal már kétségtelenül jobban és nyugodtabban tudunk készülni a Nyitra elleni Visegrád Kupa mérkőzésekre. Két találkozót játszunk még a döntőig az Erste Ligában. Mind a két mérkőzést komolyan vesszük, hiszen jó felkészülést nyújtanak a kupadöntőre. Reményeim szerint komolyan tudjuk venni a két előttünk álló mérkőzést. Hála Istennek az összes játékosunk újra egészséges, így a következő két meccs lehetőséget ad arra, hogy kipróbáljuk magunkat különböző felállásokban, de hatalmas változtatások nem lesznek. “

DVTK Jegesmedvék–Brassó 7-2

   

A Jegesmedvék a harmadik harmadra darálták be a brassóiakat, és a végén kiütéses győzelmet arattak.

A mérkőzésen nem terhelte tét egyik csapat vállát sem, így a miskolci szurkolók felszabadultan ünnepelhették Vast, aki szinte pontosan egy perc elteltével bevitte a korongot a támadó harmadba, majd a kék vonal közeléből óriási gólt ragasztott a hosszú sarokba (1-0). A gól felpaprikázta a Brassót: a következő két-három cserében beköltöztek a miskolci térfélre és Adorjánnak többször is védenie kellett. Némi meglepetésre a folytatásban is a vendégek voltak veszélyesebbek, a Miskolc a harmad közepétől vált támadásban aktívabbá. Ki is dolgozták ugyan a helyzeteiket, ám ekkor Tőke már sokkal magabiztosabb volt, mint az elején. A kék-sárgák agresszív letámadtak, sok korongot szereztek, így tudtak többet támadni. A meccs első emberelőnyét a Brassó kapta a 16. percben, amit egy percen belül ki is használtak: Filip oldalról elengedett nagy bombája talált utat Adorján kapujába (1-1). Már csak fél perc volt hátra, amikor Ritó megpattanó lövése a keresztvasról vágódott a védőhálóba.

A második harmadból nem telt el két perc, amikor ismét vezetést szereztek a Jegesmedvék: Tóth Adrián léphetett szólóban egy hosszú passzal, és magabiztosan kilőtte a hosszú sarkot (2-1). Nem sokkal később egy kapu előtti kavarodás végén a brassói kapuba került a korong, a játékvezetők videóztak, majd megadták a gólt, amely Kulmala neve mellé került a jegyzőkönyvbe (3-1). Megroggyant a Brassó, fél perc elteltével ugyanis újabb gólt kaptak, miután Láda lövése a kapu előtt tömörülő játékosok között beakadt (4-1). Julius Pénzes azonnal időt kért, és a fejmosás hatott, hiszen a kezdés után egy perccel Filip került nagy helyzetbe, de közeli lövését védte Adorján. Ami késett, nem múlt, hiszen két és fél perc múlva szépítettek a vendégek: Walls a kapu előtt kézzel maga elé tett egy felpörgő korongot, majd egy lépésről beütötte (4-2). A 29. percben ismét a vendégek kerültek előnybe, ám a két perc alatt a legnagyobb ziccert Galanisz hagyta ki. Az első miskolci előny ideje a 36. percben jött el, amit a házigazdák jól játszottak meg, de eredménytelenül.

A harmadik játékrész is gyors miskolci góllal kezdődött: 41 másodperc elteltével Kulmala a saját kipattanóját lőtte be (5-2). A 48. percben tovább növélték előnyüket a Jegesmedvék: a második fórjukból már alig volt hátra, amikor Sakaris megindult, nem tudták tőle elvenni a korongot, amelyet aztán a hosszú sarokba helyezett (6-2). Az 53. percben újabb előnyös gólt lőtt a Miskolc: Pavuk ért bele egy lövésbe, és bár a vendégek magas botot reklamáltak, a találat érvényes volt (7-2). Ekkor már a Jegesmedvék fölényben játszottak, sorra alakították ki a helyzeteket, de mind ki is hagyták, így az eredmény már nem változott.

 

Mikael Tisell (vezetőedző, DVTK Jegesmedvék): ”Megmondom őszintén, ez a Brassó volt a legjobb, amellyel az idén találkoztunk, nem láttam még őket ilyen jól játszani. A mérkőzés első felében remekül támadtak le, az offenzív játékuk erős volt, és mi csak a második harmadban találtuk meg ennek az ellenszerét. A harmadik harmadban már egyértelműen föléjük nőttünk, erősebbek, gyorsabbak voltunk. Hasznos meccs volt ez számunkra, hiszen sokat tanulhattunk belőle.”

Július Pénzes (vezetőedző, Brassó): “Habár szinte az első támadásból gólt kaptunk, mégis nagyon jól kezdtük a mérkőzést. Voltak időszakok, amikor be tudtuk szorítani az ellenfelet, ami a Miskolc esetében nagy fegyvertény. A második harmad elejét elrontottuk, akkor két perc alatt kaptunk három gólt, és ezzel el is ment a meccs. Kevés időnk volt még együtt, az utazás miatt szinte edzeni sem tudtunk közösen, de úgy gondolom, előre tudunk még lépni.”

Erste Liga, 1045 néző. Játékvezetők: Halassy, Halassy, Muzsik, Vincze.
Adorján: 92,9% (Kiss)
K
Tőke: 83,7% (Polc)
Rusk, Láda, Galanisz, Miskolczi, Magosi
1
Sirokovs, Filip, Walls, MacMillan, Zabludovszkij
Ruikka, Rantanen, Pavuk, Vas, Sakaris
2
Ölander, Nagy I., Saluga, Mihály Á., Tranca
Joe, Vojtkó, Hajós, Tóth A., Kulmala
3
Bors, Jemeljanyenko, Molnár, Bíró G., Bíró M.
Ritó, Berta, Tóth G.
4
Imecs, Bíró O., Mihály E., Zsók, Péter
Tisell Mikael, Parikka Eemeli Olli
E
Strenk Hunor
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 01:01 MIS Vas Sakaris Rusk
1-1 16:17 BRA PP Filip Walls Sirokovs
2-1 21:16 MIS Tóth A. Rantanen
3-1 22:34 MIS Kulmala Ritó
4-1 23:02 MIS Láda Galanisz Miskolczi
4-2 25:30 BRA Walls Bíró G. Bíró M.
5-2 40:41 MIS Kulmala Hajós Tóth A.
6-2 47:22 MIS PP Sakaris
7-2 52:03 MIS PP Pavuk Láda Galanisz
43 Kapura lövések száma 28
8 Kiállításpercek 8

A DVTK Jegesmedvék–Brassó góljai

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
október 17., szerda
U20 15:50 PEFETO 4-2VÉGE
U18 18:30 VASUTE 6-3VÉGE
U18 18:40 DHKKMH 10-1VÉGE
U18 19:00 AVSFTC 14-1VÉGE
október 18., csütörtök
EXL 17:00 ZILMIS 4-1VÉGE
U18 18:20 OHAMIS 0-19VÉGE
U18 19:00 DABETO 5-6 HVÉGE
U18 19:10 MACPEF 3-0VÉGE
október 19., péntek
U18 14:00 UTEOKW 2-3 HVÉGE
KK 16:00 MACCRZ 8-0VÉGE
EL 17:30 BRAVAS 6-0VÉGE
EL 17:30 GYETIT 4-3VÉGE
EL 18:00 DABVC2 7-4VÉGE
EL 18:00 UTEHKB 5-4VÉGE
EL 19:30 DEBSCC 2-3VÉGE
KK 20:00 JESRIT 1-6VÉGE
október 20., szombat
U18 12:05 DHKOHA 11-2VÉGE
U18 12:40 ZEGAVS 1-6VÉGE
KK 16:00 MACJES 3-4ÉLŐ
EBEL 17:00 AVSHCB 1-2ÉLŐ
    • DIGI SPORT 3
KK 20:00 RITCRZ 
október 21., vasárnap
KK 14:00 CRZJES 
U20 14:30 MACVAS 
EL 16:00 BRATIT 
EXL 17:00 KOSMIS 
EBEL 17:30 AVSRBS 
    • DIGI SPORT 2
EL 17:30 GYEVAS 
EL 17:50 VC2UTE 
KK 18:00 RITMAC 
EL 18:30 DEBFTC 
EL 18:40 HKBSCC 
Partnerünk